Marie von Ahm anmelder - uge 02


Nieto Senetiner "Don Nicanor" Cabernet Sauvignon
Don Nicanor er Nieto Senetiners intense og rene Cabernet Sauvignon – en vin fra subregionen Agrelo i hjertet af Luján de Cuyo, Mendoza Valley. Vinens duft er intens og veldefineret med solbær, brombær, oliven og krydderier samt en behagelig note af vanilje fra egetræsfadene. Smagen er ligeledes intens og kraftig med masser af mørke bær og polerede tætte modne tanniner. Den er rund og fyldig med en lang og krydret eftersmag.
Vinhusets historie går helt tilbage til 1888, da italienske immigranter plantede de første vinstokke ved Vistalba. Gården har været på flere forskellige vin-passionerede familiers hænder, inden den i 1969 blev købt af familierne Nieto og Senetiner. Dette blev starten på et helt nyt liv for gården med ekspansion og massiv investering i kvalitet og innovation.
I dag er vinhuset blandt de stærkeste og mest kendte i regionen – og år efter år producerer de store autentiske vine.
Frugten til ”Don Nicanor” Cabernet Sauvignon kommer fra 37 år gamle marker af fattig lermuld ved 1050 m.o.h. Druerne er håndhøstet og håndsorteret inden maceration med daglige pump-overs, fermentation og fuld naturlig malolaktisk gæring på fadene. Herefter hviler den 12 måneder på 2. års franske egetræsfade inden den sættes på flaske.
Vinen har et godt lagrings potentiale og det anbefales at dekantere den ca. en halv time inden den serveres. Den passer forrygende til kraftige retter med grillet oksekød, præcis som en Argentinsk Asado, men går også til risotto med kraftige nedkogte kødsaucer, kødvildt og lagrede faste oste som parmesan og comté.
Selaks, Sauvignon Blanc
Siden 1934 har Selaks stået bag nogle af New Zealands mest kendte kvalitetsvine – og denne Sauvignon Blanc fra Marlborough er et flot eksempel på denne historie og arv. Det er en frisk, ren og frugtdreven hvidvin med medium fylde og en intens duft af lime, passionsfrugt, grønne æbler, hyldeblomst, stikkelsbær og friskklippet græs. Smagen er frisk og saftig med masser af grøn, men moden frugt og en behageligt markeret syre, der giver vinen masser af liv og dynamik. Det er en ærketypisk Marlborough Sauvignon Blanc vin med frugt, friskhed og fokus.
Målet med denne vin er at bevare så meget af de varietale karakteristika af Sauvignon Blanc som muligt. Derfor er druerne kvast og presset direkte efter ankomst til vineriet – og gæringen sat i gang uden foregående skindkontakt. Man bruger meget bevidst udvalgte gærtyper der hjælper yderligere med at udtrykke de for Sauvignon Blanc så kendte frugt aromaer og resultatet taler for sig selv. Netop regionen Marlborough, der ligger på nordtippen af den sydlige ø, anses som det allerbedste sted for Sauvignon Blanc, og det er her, man finder størstedelen af markerne med denne druesort.
Vinen går rigtig godt som aperitif, men er også rigtig god til fisk, kylling og pasta.


KWV Classic Collection Shiraz
Dette er KWV’s klassiske rene unge Shiraz-vin fra Western Cape. En frisk rødvin med masser af blomme, eksotiske krydderier og solbær i næsen. Den åbner sig med viol, cedertræ og røde kirsebær. Smagen er frisk, frugtdreven og saftig med masser af røde bær og fine velintegrerede tanniner. Den har en elegant og livlig eftersmag med noter af lakrids.
KWV er de kooperative vinproducenters forening i Sydafrika, der blev skabt i 1918 da en række mindre vinproducenter gik sammen for at højne kvaliteten og for at hjælpe hinanden med salg og markedsføring. I dag producerer KWV en bred vifte af vine, der er delt op i ni forskellige brands, der har hver sin identitet – men samme høje kvalitet.
KWV’s Classic Collection vine sigter efter at lade den pågældende druesort udtrykke sig så rent og typisk som muligt, og med deres Shiraz slår druens kendetegn virkelig igennem med mørk frugt, varme krydderier og lakrids. Denne vin har været lagret delvis på egetræsfade 8-10 måneder for at bløde tanninstrukturen op, og tilføre en let og charmerende vaniljenote. Vinen vil gå flot til en rød bøf uden alt for tungt tilbehør, og ligeledes en ovnstegt kylling med vinterens rodfrugter.