Marie von Ahm anmelder - uge 7


Josselin Chablis 1er Cru
Sprød, mineralsk top Chablis
Denne smukke, klassiske Chablis fra Josselin er lavet på druer fra forskellige Premier Cru marker. I glasset åbner den op med en skøn, elegant næse af moden citron, limeskal, græs og masser af mineralske noter som våd kalksten og knust granit. Efter lidt tid fornemmer man også noter af hvide blomster, hvid fersken og grønt æble.
I munden viser den samme noter med citrusfrugt og mineralitet i front, men vinen har også nogle dybere, let cremede noter, der giver struktur. Den er ret bred og fyldig, men samtidig meget fokuseret og ren. En super klassisk hvidvin der slutter i en lang eftersmag med ferskensten og knust kalk. Denne vin er den oplagte partner til vinterens nyfangede danske fisk som torsk, kuller og pighvar. Med sin kølige grøn-hvide frugt og bredere, cremede mineralske dybde kan den matche mange forskellige retter, men vil gå helt perfekt til en sprødstegt torskefilet med en persille-østers sauce og fine dampede jordskokker.
Et blend af flere af de bedste marker
De bedste marker i Chablis klassificeres som Grand Cru, men der er kun ganske få jordstykker, der opnår denne top-klassificering, så vinene herfra er som regel meget kostbare. Lige under dette niveau finder man Premier Cru markerne, som i mange tilfælde kommer yderst tæt på Grand Cru i kvalitet og stil.
Man kan finde både Grand Cru og Premier Cru vine, der kommer fra blot én enkelt mark, hvor de i så fald bærer markens navn. Denne vin fra Josselin er dog lavet på et blend af druer fra flere forskellige Premier Cru marker for at opnå yderligere kompleksitet, idet markerne som regel har et forskelligt udtryk i såvel frugt og mineralitet som i struktur og syre.
Flere veje til alt det gode
Blogindlæg
Maries anmeldelser
Vores Egen Vinkælders WebTV