Sådan vælger du den perfekte terrassevin

Sådan vælger du den perfekte terassevin

En flaske vin i picnickurven eller et glas på terrassen er skønt, når sommervejret smiler til os. Men hvilke vine er bedst, når solen skinner? Det handler selvfølgelig om smag og behag, men her er et par tips, der kan hjælpe dig med at finde den rigtige vin. 

  • Hvis du er til rødvin, så glem de vine, som du normalt sværger til. Vi plejer at drikke tungere og kraftigere vine i årets andre sæsoner, men når det er varmt, så skal der noget andet til. De kraftige rødvine skal ikke serveres for varme – og det kan være svært i solen. Derfor er det en god ide med lettere rødvine, der har en lavere alkoholprocent. Om sommeren drikker vi oftere vin uden der serveres mad til, så sørg for, at vinen er let drikkelig. Gå efter imødekommende, lettere vine på druer som f.eks. Pinot Noir, Barbera, Sangiovese og Gamay (Beaujolais) – og husk temperaturen! Tag evt. en vinkøler med udenfor på terrassen – eller se nedenfor for alternative afkølingsmetoder.
  • Hvis du er til bobler, så er sommeren den oplagte tid til skønne, mousserende vine! Det behøver ikke altid at være dyr Champagne – der findes flere og flere gode og prismæssigt mere fornuftige alternativer. Prøv f.eks. Crémant vine fra Bourgogne – og Italiens svar på Champagne; vinene fra Franciacorta. De er lavet på samme druer og metode, så de kommer ofte tæt på Champagne, både smags- og kvalitetsmæssigt. Giv også Rosé Champagnen en chance. Det er den ultimative ledsager til en romantisk picnic. Du skal heller ikke bruge en proptrækker for at åbne dem, så de er virkelig oplagte picnicvine.
  • Afkøling på picnic? Hvis vinen er blevet for varm, så køb en pose frostærter – klip toppen af – og sæt vinen derned. Det fungerer super som nødløsning!
  • Hvis du er på stranden, så rul din vin ind i en våd avis. Fordampningen køler den let ned. En anden løsning er at købe frosne druer eller jordbær og bruge dem som isterninger. Det ser festligt ud i et glas mousserende eller hvidvin, og afgiver ikke ligeså meget vand som en almindelig isterning.
  • Hvad så med glas på en spontan picnic? Man kan sagtens købe udemærkede vinglas af plastic i de fleste supermarkeder, men et helt almindeligt plastikkrus er altså også helt i orden. Et er at drikke vin ved et smukt dækket bord, noget andet er på en græsplæne, så glem de fine vaner for et øjeblik, og nyd din vin sammen med selskabet og naturen!
  • Rosé er din oplagte sommerpartner. De fleste rosé vine du finder på hylderne i dag er tørre og ranke vine, der passer perfekt til et glas i naturen. De er samtidigt de mest alsidige vine, når det kommer til mad. De passer nærmest til alt og er selvfølgelig også skønne helt for sig selv. 
Det vigtigste er at nyde de gode sommerdage med et skønt glas vin – uanset om det serveres i plastikkrus og køles ned med frostærter! Husk blot at holde vinens temperatur nede - også for rødvinen – og fokuser på lettere, friske vine.