Silvano piacentini

Amarone

Italien - Valpolicella DOC, Veneto
Denne vin fremstilles udelukkende af de mest modne kvalitetsdruer, der efter høst tørres fire måneder på træbakker i et velventileret rum. Derefter presses de og macererer (udblødes) i 15-20 dage, inden de gæres.Efter gæring...
Læs mere
BeskrivelseSpecifikationer

Beskrivelse

Denne vin fremstilles udelukkende af de mest modne kvalitetsdruer, der efter høst tørres fire måneder på træbakker i et velventileret rum. Derefter presses de og macererer (udblødes) i 15-20 dage, inden de gæres.

Efter gæringen lagres vinen i 24 måneder dels på ’bottis’ af slavonsk eg og dels på franske barriques, og den lange lagring afrunder vinen og tilfører noter af vanilje, krydderier og en smag af både kirsebær og tørret frugt. Vinen har en flot struktur og lang eftersmag. Nyd den ved 16°-18°C.

Om producenten


Silvano Piacentini blev født i Verona i 1938 og er blevet en vigtig person i den italienske vinverden.
Han voksede op i et område, hvor alle vingårdene producerede Veneto-områdets klassikere, Amarone og Ripasso, og han startede selv i vinbranchen allerede inden, han fyldte tyve.

Hans erfaring med - og kærlighed til - vin var baggrunden for, at han i år 2000 var med til at grundlægge virksomheden Premium Wine Selection, der samlede de mindre vingårde i et af Italiens mest prestigefyldte vindistrikter og distribuerede vinene til hele verden. Det blev hurtigt en succes, og det kan du nyde godt af den dag i dag.
Se mere