Catan

For hundredtusindvis af danskere har Catan hele livet igennem været fast inventar, når familien prioriterer skærmfri tid og kigger hinanden i øjnene over et slag brætspil! Spillet har et utal af udvidelser og standalone-titler, der sikrer, at alle kan finde noget værdifuldt i det stedsegrønne spil. Så om du vil lege pirat i Catan Junior eller udradere din rival i Catan Duellen, har Catan dit nye yndlingsspil!

Over 40 millioner solgte

Den er god nok! Siden midthalvfemserne er der blevet købt flere end 40 millioner eksemplarer af Catan, der dengang gik under navnet ‘Settlers of Catan’. Det er da også de færreste over 25, der ikke har spillet Catan eller som ikke ved, hvad det er for en størrelse, og spillet er stadig at finde i mange hjem rundt omkring i hele verden.

 

Brætspillenes gudfar

Da Catan først kom på markedet gjorde det noget, nærmest ingen spil havde gjort før. Før Catan var de fleste familievenlige spil enten meget børnevenlige, eller var gamle spil som Matador, hvor strategien ikke ligefrem er dyb. Catan formåede at fange hele familiens opmærksomhed ved at kombinere lettilgængelige regler med en habil strategisk dybde, hvor spillet foregår lige så meget imellem spillerne, som det gør nede på spillepladen.

 

Et spil, der stadig lever

Catan har stadig en fast plads på brætspilsreolen i mange danske hjem, og er nærmest mere populært end nogensinde før. Hvert år afholdes der et officielt DM i Catan, hvor landets bedste Catan-spillere dyster om titlen som danmarksmester i Catan! Førstepræmien er ofte slet ikke ringe – i 2022 blev vinderen sendt til Malta for at deltage i VM i Catan - helt gratis. Så det kan betale sig at spille Catan!