1. produkter
  2. kategorier
  3. mere end 39.000 varer
Kurv 0

Jordskokkesuppe

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 15. min.
Samlet tid: 40 min.

Ingredienser:

  • 500 g jordskokker
  • 400 g bagekartofler
  • 200 g pastinakker
  • 5 stilke frisk timiankviste
  • 1 pose rugbrødscroutoner

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 grøntsagsbouillon
  • 1 dl minimælk
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg groft og steg det i en gryde med olie til løgene er bløde og tilsæt frisk timian.
Skrub og skræl jordskokker, bagekartofler og pastinakker. Hak dem groft, og steg dem i gryden.
Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne og 2 bouillon-
terninger. Kog grøntsagerne møre under låg i 20-30 minutter ved middel varme. Blend suppen med en stavblender.
Smag til med salt og peber.
Servér med rugbrødscroutoner.

Tip: Servér også med 1 dåse ristede kikærter. Skyl kikærterne og tør dem.
Vend kikærterne godt i olie og paprika.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og bag dem i
175 grader i 20-25 min. Vend dem undervejs.