Jordskokkesuppe
Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 15. min.
Samlet tid: 40 min.
Ingredienser:
- 500 g jordskokker
- 400 g bagekartofler
- 200 g pastinakker
- 5 stilke frisk timiankviste
- 1 pose rugbrødscroutoner
Vi tror, at du har:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 grøntsagsbouillon
- 1 dl minimælk
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Hak løg og hvidløg groft og steg det i en gryde med olie til løgene er bløde og tilsæt frisk timian.
Skrub og skræl jordskokker, bagekartofler og pastinakker. Hak dem groft, og steg dem i gryden.
Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne og 2 bouillon-
terninger. Kog grøntsagerne møre under låg i 20-30 minutter ved middel varme. Blend suppen med en stavblender.
Smag til med salt og peber.
Servér med rugbrødscroutoner.
Tip: Servér også med 1 dåse ristede kikærter. Skyl kikærterne og tør dem.
Vend kikærterne godt i olie og paprika.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og bag dem i
175 grader i 20-25 min. Vend dem undervejs.