Castaño
Monastrell Castaño øko
Beskrivelse
Specifikationer
Beskrivelse
Økologisk Monastrell Castaño fra Bodegas Castaño er en spansk rødvin med druer fra 100% økologiske dyrkede marker i det centrale Yecla. Vinen er medium kraftig og har smag af kirsebær og noter af krydderier. Tanninerne er silkeagtige, og eftersmagen er frugtige og mellemlang. Denne rødvin er velegnet til et delikat måltid med svinekød, kalvekød, fjerkræ eller til tapas, pizza og ostebord. Server den økologiske og frugtige vin ved en temperatur på 16-18°C.
Bodegas Castaño er en vingård beliggende i den nordlige del af Murcia-provinsen i det sydøstlige Spanien. Området er præget af et kontinentalt klima med temperaturer, der svinger fra helt ned til -4°C om vinteren og helt op til +42°C om sommeren. Antallet af solskinstimer i området er intet mindre end cirka 3000, og den årlige nedbørsmængde er samtidig meget lav. Området har altså nogle rigtig gode betingelser for at dyrke vin. Vingården har en stærk familietradition, som har rødder tilbage til 1950. Vingårdens ønolog, Mariano Lopez, har siden 1990´erne været dedikeret til at fremstille vin med høj kvalitet, som hovedsageligt er lavet på med den lokale druesort, Monastrell. Lopez eksperimenterer også med andre druer og arbejder altid på at optimere vinelskernes smagsoplevelse.
Om producenten
Bodegas Castaño er en vingård beliggende i den nordlige del af Murcia-provinsen i det sydøstlige Spanien. Området er præget af et kontinentalt klima med temperaturer, der svinger fra helt ned til -4°C om vinteren og helt op til +42°C om sommeren. Antallet af solskinstimer i området er intet mindre end cirka 3000, og den årlige nedbørsmængde er samtidig meget lav. Området har altså nogle rigtig gode betingelser for at dyrke vin. Vingården har en stærk familietradition, som har rødder tilbage til 1950. Vingårdens ønolog, Mariano Lopez, har siden 1990´erne været dedikeret til at fremstille vin med høj kvalitet, som hovedsageligt er lavet på med den lokale druesort, Monastrell. Lopez eksperimenterer også med andre druer og arbejder altid på at optimere vinelskernes smagsoplevelse.