Spansk vin

Sol, sommer og modne, krydrede spanske vine. Spaniens vinhistorie går langt tilbage, og landet er i dag et af de mest dynamiske vinlande i Europa. Find en god spansk vin til enhver anledning på føtex.dk.

Spansk vin, der emmer af sol og sommer

På verdensplan er Spanien den tredje største vinproducent og et af de ældste vinproducerende lande i verden. De er kendt for deres traditionelle vine, men nyere og mere innovative vine er også fremadstormende. Spansk vin er lig med sol, sommer og smagfulde oplevelser.

Der findes mere end 600 forskellige spanske druesorter, hvoraf mange er nærmest ukendte trods enorme beplantningsarealer. De mest kendte er Tempranillo, Garnacha, Cariñena, Albariño, Verdejo, Macabeo og den allestedsnærværende franske trekløver af Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay.
 

Spanske regioner, der producerer vin

En af de mest kendte regioner er uden tvivl Rioja i den nordøstlige del af Centralspanien med sine klassiske rødvine. Andre kendte regioner er den sprudlende Cava-region fra området omkring Barcelona og Ribera del Duero, hvorfra de store moderne vine kommer fra. Landets vinregioner spreder sig ud i hvert hjørne af landet. Læs mere om Spaniens spændende vinregioner her:

 • Castilla la Mancha - kendt for sine rødvine lavet på Tempranillo og Garnacha samt friske hvidvine på Airén.
 • Cataluña - kendt for sin innovation og kvalitet inden for rødvine og hvidvine.
 • Empordá - kendt for sine aromatiske og fyldige rødvine samt friske og elegante hvidvine.
 • Penedés - berømt for sine cava-produktioner samt en bred vifte af både røde og hvide vine.
 • Ribera del Duero - kendt for sine rødvine lavet på Tempranillo, ofte med en mere kraftig og intens smag. Ribera del Duero-vine er rige på frugt og har en dyb farve.
 • Rioja - berømt for sine elegante og velafbalancerede rødvine, hovedsageligt lavet på Tempranillo-druen. Rioja-vine er kendt for deres lagringspotentiale og komplekse smagsprofiler.
 • Valdepeñas - kendt for sine rødvine lavet på Tempranillo, der ofte har en blødere og mere frugtig smag.
 • Yecla - kendt for sine kraftige og intense rødvine lavet på Monastrell-druen.


Med en vintradition, der strækker sig over tusindvis af år, byder Spanien på en bred vifte af vine, som spænder fra fyldige rødvine til forfriskende hvidvine. På føtex.dk har vi et stort udvalg af spanske vine, så du kan bringe en bid af Spanien hjem til dit eget bord.

Køb af vin hos føtex - levering og returnering

Mangler du vinflasker til festen? Så køb din vin på føtex.dk. Her kan du nemlig bestille det ønskede antal flasker, du har brug for. Og hvad hvis I ikke får drukket dem alle? Så kan du nemt returnere resten hos. Læs hvordan i denne guide.

Typer af spansk vin

Spanien producerer en bred vifte af vine, som passer til enhver smag og lejlighed. Derfor finder du en vin, der passer til en hverdagsaften eller en særlig lejlighed, der kræver et ekstra godt glas vin. Her er en kort oversigt over nogle af de populære typer:

 • Spansk rødvin: Spansk rødvin er kendt for sin dybde og kompleksitet - fra de elegante Tempranillo-vine i Rioja til de kraftfulde Garnacha-vine i Priorat.
 • Spansk hvidvin: Friske og aromatiske hvidvine som Albariño fra Rías Baixas og Verdejo fra Rueda er populære valg til lette retter og som aperitif.
 • Mousserende vin: Cava er Spaniens mest kendte mousserende vin, og den er perfekt til festlige lejligheder eller som en frisk ledsager til maden.


Der er altså rig mulighed for udelukkende at servere spansk vin, hvis du inviterer til tapas-aften eller andre dækker bordet med andre spanske retter. Vælg selv, om du vil have vin fra et specifikt spansk vinhus eller om du vil vælge efter et særligt spansk vindistrikt.
 

Et skifte inden for spansk vin

I disse år er Spanien ved at lave et skifte inden for deres vinproduktion. Spanien har nemlig være kendt for at lave tunge, kraftige rødvine, men nu nye spanske vinhuse fokus på at producere friskere og mere elegante vine. Det er et interessant skifte, men det er selvfølgelig stadig muligt at få både de gamle og de nye spanske vine.
 

Find spanske vine på føtex.dk

På føtex.dk finder du et stort udvalg af spanske vine - til vinkøleskabet, vinkælderen, den runde fødselsdag eller en rolig fredag aften. Vælg blandt rød-, hvid-, rosé- eller mousserende vine, der kan give dig en spændende smagsoplevelse.