Spansk vin

Sol, sommer og modne, krydrede rødvine. Spaniens vinhistorie går helt tilbage til 4000-3000 f.Kr, og landet er i dag et af de mest dynamiske vinlande i Europa. Der findes vinmarker over hele Spanien, og vin er blevet en integreret del af landets kultur, økonomi og hverdag.

Spansk vin der emmer af sol og sommer

På verdensplan er Spanien den tredje største vinproducent. Man har 66 regulerede D.O. regioner/vine og et hav af andre klassifikationer – nogle på vintype - andre mere geografisk bestemt.
 

Regioner

De mest kendte regioner er uden tvivl Rioja i den nordøstlige del af Centralspanien med sine klassiske rødvine. Den sprudlende region Cava fra området omkring Barcelona og Ribera del Duero, hvorfra de store moderne vine kommer fra. Landets vinregioner spreder sig ud i hvert hjørne af landet.
 

600 druesorter

Der findes mere end 600 forskellige spanske druesorter, hvoraf mange er nærmest ukendte trods enorme beplantningsarealer. De mest kendte er Tempranillo, Garnacha, Cariñena, Albariño, Verdejo, Macabeo og den allestedsnærværende franske trekløver af Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay. Læs mere om Spaniens spændende vinregioner her: Castilla la ManchaCataluñaEmpordáPenedésRibera del DueroRiojaValdepeñas og Yecla