Vin fra Yecla

Spanske Yecla ligger cirka 50 km inde i landet nordøst for Alicante. Regionen er en af de mindre kendte, men anses som ”up-and-coming”, da en række dynamiske og innovative vinproducenter de seneste par år har formået at lave virkelig spændende vine her.

Fremadstormende vinregion med stort potentiale

Klima og jordbund

Det er en tør og varm vinregion med omkring 3.000 solskinstimer om året. Markerne ligger i 400-800 meters højde på kalkholdige marker med et højt karbonatindhold. Klimaet er overvejende kontinentalt med nogen indflydelse fra Middelhavet. Den ekstreme varme og tørke giver kraftige, frugtmodne vine med ofte forholdsvis højt alkoholprocent.
 

Druer og vine

Man arbejder primært med de røde spanske druesorter som Monastrell, Garnacha Tinta, Garnacha Tintorera og Tempranillo, men man har som næsten over alt i Spanien også plantet en del Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Der produceres også hvidvine på druerne Airen, Merseguera, Macabeo, Malvasia og Chardonnay. Læs mere om vores udvalgte spanske vinhuse her: Baron de LeyBodegas CastañoCodorniuFelix SolisMugaPerelada og Faustino.