Vin fra Faustino

Et vinhus med kærlighed for naturen

Bodegas Faustino er et af Rioja-distriktets ældste og mest kendte vinhuse. Faustino ledes i dag af fjerde generation af Martinez-familien, der grundlagde virksomheden helt tilbage i 1861. Faustinos marker strækker sig over hele 650 HA i hjertet af Rioja-regionen mellem byerne Laguardia og Oyón. 

Vinhuset arbejder ud fra de to grundprincipper om kærlighed og respekt for naturen i alt hvad de gør. Derfor implementerer de kontinuerligt nye tiltag for at højne kvaliteten i både deres marker, vine og forretningen generelt. 
 

En familie med vin i blodet

Familien driver også i dag flere andre vingårde i både Rioja, Ribera del Duero og La Mancha. Man fokuserer på ”præcisions-vitikultur”; altså at tilpasse dyrknings metoder til den givne mark og lokalitet ned til den mindste detalje. På denne måde kan man optimere kvalitet og identitet og samtidigt minimere brug af unaturlige stoffer og metoder. 
 

Forskning i innovative metoder

Desuden har Faustino en state-of-the-art forsknings- og udviklingsafdeling, der forsker i nye metoder og emballage, TCA-problemer i kork (korksyge, der får proppen til at lugte af sur karklud og våd kælder) og meget mere. 

Hoveddruen man arbejder med er Tempranillo, der sammen med Graciano- og Mazuelo-druen står bag langt de fleste røde Rioja vine. Udover de kendte røde vine som Faustino V og Faustino I, producerer man også en række af flotte hvid- og rosévine og endda cava’er. Læs mere om vinlandet Spanien her