Vin fra Muga

En af Riojas ældste familier dyrker de ægte, traditionelle teknikker

I 1932 grundlagde Isaac Muga Martinez vingården Muga. I dag driver Isaacs tre børn familievirksomheden videre fra en smuk, gammel bygning nær togstationen i byen Haro, der betragtes som hovedstaden i Rioja.

Man flyttede til disse bygninger i 1971 og arbejder stadig meget traditionelt. Som ét af kun seks vinhuse i verden har man sit eget bødtkerværksted, hvor alle fade, tønder og tanke bliver lavet. For Muga er dette afgørende, da vinene både fermenteres, udblødes og lagres på egetræ.
 

Familiens mange marker

Muga kontrollerer selv hver en lille del af produktionen minutiøst – fra plantning af ny vin til vinen er på flaske – og anses i dag som en af de ældste, mest elegante og traditionstro Rioja-producenter.

Familien har vinmarker i en række forskellige områder omkring Haro, som tilføjer sin egen, specifikke personlighed til vinene. El Estepal er arketypisk Haro-vin med sublimt lagringspotentiale. La Loma har en helt særlig geologiske struktur.

Baltranes var familiens første mark, hvor de fleste af topvinene kommer fra. Sajazarra, der er den højest beliggende af alle deres marker, bidrager med friskhed og lagringspotentiale til vinene.
 

Ny investering

La Loma Alta er den sidste nyerhvervelse og en investering i fremtiden, da familien her arbejder målrettet med forfining og forbedring af originale sorter og kloner. Til sidst har vi Sajazarra, der er den højest beliggende af alle deres marker og bidrager med friskhed og lagringspotentiale til vinene.
 

Vin-borgens øvrige druer

Udover Tempranillo arbejder man også med Mazuelo, Graciano, Garnacha, Viura og Malvasia – alle traditionelle sorter for Rioja. Læs mere om vinlandet Spanien her