Vin fra Baron de Ley

Bag borgens tykke mure eksperimenteres der med nye og gamle teknikker

Baron de Leys hovedsæde er en gammel borg, der blev bygget af den spanske adel i 1548. Siden da har den været på forskellige hænder, blandt andet Benediktinermunkenes, indtil den nuværende familie købte den i midten af 1980’erne. Borgen er siden blevet nænsomt renoveret, og den imponerende vinkælder kendetegnes i dag af en blanding mellem nye og traditionelle teknikker.
 

Druerne håndsorteres

Markerne spreder sig over fire områder med hver deres karakteristika. Cenicero i Rioja Alta, der har de ældste vinstokke. Mendavia, som omgiver selve vingården og først blev tilplantet i 1985. Ausejo i Rioja Baja, hvor vi finder familiens største markbesiddelse med hele 300 hektar, og endelig Carboneras, der ligger helt oppe i 840 meter over havets overflade og er hjemsted for de hvide druesorter. Alle huset druer høstes i hånden, vinificeres separat og håndsorteres, når de ankommer til kælderen.
 

Druer og vine

Man producerer i dag en bred vifte af spændende vine udover de klassiske røde reserva og gran reserva, og der arbejdes kontinuerligt for hele tiden at forbedre kvalitet og bredde i porteføljen. På det seneste har man udviklet nogle meget interessante enkeltdruevine på sorterne Tempranillo, Maturana, Graciano og Garnacha og en lagret hvidvin, der efterligner stilen fra de gamle dage. Læs mere om vinlandet Spanien her