Vin fra Bodegas Castaño

Pionerer af Monastrell-druen

Castaño-familien har arbejdet med vin i flere hundrede år, og familien har lige siden starten været dedikeret til at se, hvor langt de kunne drive den lokale druesort, Monastrell. Derfor valgte den nuværende generation bag roret, Ramón Castaño, i 1950 at konstruere et nyt, moderne vineri for at satse 100% på topkvalitet.
 

Regionen pionerer af Monastrell-druen

Castaño-familien er kendt som pionerer i regionen for deres vedholdende arbejde med Monastrell. For hele tiden at forfine og højne kvaliteten. Det arbejde involverer både forskning i markarbejde, sorter og kloner, innovative metoder og forsøg i selve kælderen. Alt dette for hele tiden at nå et mere rent og klart udtryk af Monastrell-druen.
 

Geografi og jordbund

Ramón bliver i dag hjulpet af sine tre sønner med at drive de 500 hektar vinmarker fordelt over regionens 2 sub-regioner Campo Arriba og Campo Abajo. Den nordlige del, Campo Arriba, har vinmarker i 700-800 meters højde og en fattig, tør jordbund. I det sydlige Campo Abajo ligger markerne i 400-500 meters højde og har en lidt rigere jord med mere kalksten og ler. Denne kompleksitet i jord og klima giver Castaño-familien mulighed for virkelig at lege med forskellige udtryk af Monastrell-druen – og producere gode, komplekse vine.
 

Øvrige vine

Selvom familiens fokus er på Monastrell, laver man dog også både røde og hvide vine på andre, lokale sorter og har ligeledes flere samarbejder i nærliggende regioner. Læs mere om vinlandet Spanien her