Vin fra Perelada

En familievirksomhed dybt forankret i lokalsamfundet

I 1923 besluttede den visionære forretningsmand Miquel Mateu sig for at købe Pereladas gamle by-befæstning og revitalisere byens stolte vintradition. Han omdannede den gamle borg til en stolt vinbedrift, som siden har været tæt knyttet til lokalsamfundet.

Som et resultat heraf danner den gamle by-befæstning, som efter et omfattende renovationsarbejde fremstår som et af de mest smukke slotte i Nordspanien, hvert år ramme om en række tilbagevendende kulturelle begivenheder – bl.a. en berømt musikfestival.
 

Moderne teknikker udnytter druerne

I dag er det Miguels søn og barnebarn, der driver den succesfulde familievirksomhed sammen. De arbejder med moderne teknikker og innovation for at forløse personligheden, potentialet og kompleksiteten af de bedste vinmarker og druesorter i Empordá-regionen. Man ved, at der har været produceret vin i dette område siden middelalderen, men i dag er byen og borgen mere i live end nogensinde.
 

Geografien og druerne

Det er Cariñena og Samsó, der sammen med Garnacha-druen danner basen for Empordá-vin. Man komplimenterer desuden med andre sorter som Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah, når det gælder røde vine.

De hvide sorter er Garnacha Blanca, Garnacha Roja og Macabeo. Man finder også en lille smule Moscatel og Xarel-lo, og Perelada eksperimenterer i dag med succes med internationale sorter som Chardonnay, Sauvignon Blanc og Gewürztraminer.
 

Mange forskellige vine

Denne mosaik af sorter har, sammen med en meget forskelligartet geologi, resulteret i en bred vifte af forskellige vine. Alt fra Cava over hvide- og rosévine til nogle højt præmierede rødvine. Familien har desuden for nylig købt to mindre gårde i den Catalanske region Priorat, hvor de producerer nogle imponerende og kraftige rødvine. Læs mere om vinlandet Spanien her