Vin fra Codorniu

Cavaens opfinder er et smukt, catalansk tilløbsstykke

Codorniu-familiens involvering i vinproduktion kan dateres helt tilbage til 1551, hvor verdens nu ældste og andenstørste familieejede virksomhed for mousserende vin blev grundlagt af Jaume Codorniu. I 1659 giftede Jaumes sidste eksisterende arving sig med sønnen af en anden berømte vinfamilie, Raventós, og i 1872 producerede man den allerførste flaske mousserende vin på Champagne-metoden. Og så var Cava født!
 

Tidlige plakater er samlerobjekt

I 1898 overtog Miguel Raventós direktørstolen. Han var tidligt et marketing-geni uden lige og fik med sine smarte kampagner sat Cava på verdenskortet. Han udstedte en plakatkonkurrence og skabte et samarbejde med flere berømte lokale kunsterne, der designede etiketter og plakater for Codorniu, hvoraf flere i dag er højt skattede samlerobjekter. Den visionære virksomhed lancerede i 1959 den allerførste tv-reklame for Cava.
 

Hovedsæde er blevet monument

Man har stadig hovedsæde i de oprindelige bygninger, hvor der i de flere kilometer lange, ældgamle underjordiske kældre årligt produceres omkring 25 millioner liter Cava. I 1976 erklærede den spanske konge Codornius hovedsæde for nationalt monument, som et af de fineste eksempler på catalansk modernisme. Familien har desuden ekspanderet i og uden for Spanien og har i dag vingårde i både Argentina og Californien samt flere spanske regioner. Læs mere om vinlandet Spanien her