Castilla la Mancha

Spanske Castilla la Mancha er verdens største sammenhængende vinregion - og netop vin er regionens hovederhverv og - indtægt. Her finder vi bl.a. den hvide drue Airén, som er Spaniens mest plantede drue.

Mød verdens største vinregion

Castilla la Mancha regionen dækker over et enormt område på Spaniens centrale højslette, og områdets vinhistorie går, som de fleste spanske vinregioner, tilbage til Romertiden. Det er dog først i 1940’erne, at det virkelig tager fart med grundlæggelsen af flere store kooperativer. Vin er selv i dag hovederhverv og -indtægt i mange af de mere end 180 kommuner, som regionen dækker over.
 

Klima og geografi

Castilla la Mancha former en halvmåne sydøst for hovedstaden Madrid og råder over flere sub-regioner. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme, tørre somre med temperaturer op til +45 grader og barske, kolde vintre med helt ned til 15 minusgrader. De barske forhold kræver en god vinmager, men man finder mange gode, modne, rige og kraftige vine fra denne varme region.
 

Vinen og druerne

I denne region finder vi Spaniens mest plantede drue, den hvide Airén, som sjovt nok også er en af de mindst kendte. Derudover er der plantet en del af de hvide sorter Moscatel Grano Menudo, Parellada, Pedro Ximenez, Sauvignon Blanc, Macabeo og Viura. Af de røde domininerer Tempranillo, Grenache, Graciano, Monastrell, Merlot, Mencia og Pinot Noir. Læs mere om vores udvalgte spanske vinhuse her: Baron de LeyBodegas CastañoCodorniuFelix SolisMugaPerelada og Faustino