Læbepomade

Læbepomade giver læbernes tynde hud fugt og beskyttelse mod sol, vind og frost. Med en god læbepleje kan du forebygge, beskytte og lindre. Vælg mellem stift eller påføring med fingrene, og husk læbepleje er vigtigt for både kvinder og mænd i alle aldre. Se udvalget herunder.

Vælg den bedste læbepomade

Du behøver ikke have problemer med tørre læber for at bruge læbepomade regelmæssigt. Læbebeskyttelse er både forebyggende, vedligeholdende og lindrende – og kan være nødvendigt for alle på nogle tider af året eller i livet.

 

Tre grunde til at vælge en god læbepomade:  

  • Fugter og gør huden elastisk
  • Den beskytter mod udtørring
  • Lindrer tørre og sprukne læber

 

Den tynde hud på læberne udtørres hurtigt og har behov for ekstra fugt for at forblive elastisk. Gode læbepomader beskytter mod udtørring og sørger for at lindre og reparere læber med sprækker og udtørringsskader. 
 

Hvilken læbepomade bør du vælge?

Forudsætningen for bløde og elastiske læber er fugt. Læbestift og lipliner binder bedre og holder længere på gennemfugtede læber, ligesom huden bliver mere modstandsdygtig overfor sol, vind og frost. Og husk mandelæber har også brug for pleje. Vælg mellem forskellige typer læbepomade: Som stift, i dåse eller på tube. 

  • Stift – Den praktiske stift-formede læbepomade er nem at have med på farten og kan påføres uden at få fedtede fingre. De klassiske fugter og beskytter, mens de mere specielle indeholder solfaktor eller frostbeskyttelse. Med eller uden duft – både til mænd og kvinder. 
  • Dåse – I metaldåse eller plastik er læbepomade i balsamform som regel i en tyk konsistens, der påføres med en finger. Uden indhold af vand gør læbepleje i dåser velegnede til brug i frostvejr, og anvendelig til flere formål end læbepleje – f.eks. til pleje af neglebånd eller hænder. 
  • Tube – en mellemting mellem den praktiske stift og den cremede dåse er tubemodellen. Læbepomade på tube kan enten påføres med fingrene eller smøres direkte på læben som en stift. Fordelen ved tubevarianten er, at du selv doserer mængden af pomade pr. strøg på læberne.

 

Se de mange kendte mærker i vores udvalg herover på føtex.dk. Hold øje med gode tilbud og andre skarpe priser i føtex avisen