Absinth

Absinth er en af de mest stærke former for spiritus, som kan fås med helt op til 80% alkohol. Den har en gennemtrængende lakrids-smag og er kendt for sin grønne farve. Vi tilbyder en række forskellige Absinth, som kan købes her.

Lav lækre cocktails baseret på absint

Fremstillingen af Absinth

At fremstille Absinth kan være meget kompleks. Malurt, anis og fennikel skal trække over noget tid, og tiden afhænger af opskrift og den ønskede smag. Når væsken har opnået den ønskede smag, destilleres spiritussen til en klar og gennemsigtig væske, som betegnes ”Absinthe blanche”. Den grønne farve, som er kendetegnende og karakteristisk for Absinth, får man ved at lade urteblade trække i den klare væske. I fremstillingen af Absinth indgår der flere forskellige urter og aromaer, typisk mellem 10-15 forskellige. Den ønskede smagskombination er meget forskellig fra producent til producent, og der bruges alt fra citronmelisse og muskatnød til mynte. Når den ønskede smag er opnået tilsættes vand, og på den måde får man den færdige Absinth med en alkoholprocent på omkring 50-75%.
 

Historien bag Absinth

Absinth, kaldes også for Absint, Absinte, Absinth og Absinthe. Man mener, at Absinth er opkaldt efter den malurt, som er hovedingrediensen i spiritussen, nemlig den såkaldte Artemisia absinthium. Absinth stammer helt tilbage fra 1700-tallet, og siges at være opfundet af en fransk læge. Absinthen blev dengang typisk benyttet i medicinske sammenhænge, indtil den mødte modstand på sin vej. Det rygtes, at Absinth kunne være skadeligt, og at hovedingrediensen, malurt, indeholdte en slags nervegift. Disse skrøner er sidenhen blevet afkræftet, og i dag er der en helt anden interesse for spiritussen. I dag fremstilles og produceres det i mange forskellige lande, og der er fastslået fælles EU regler for, hvor meget thujon en alkohol må indeholde. Det er max 10 mg pr. liter, hvis det drejer sig om spiritus, og 35 mg. pr. liter, hvis produktet går under en bitter. Dette er noget, som Absinth i dag opfylder til punkt og prikke, og dermed er der ikke længere noget forbud mod Absinth.

Den traditionelle måde at servere et glas Absinth

3 cl. Absinth hældes i et glas, hvorefter en flad hulske anbringes på tværs af glassen og en sukker-knald lægges på skeen. Dernæst tilsættes isvand, som langsomt hældes henover sukkerknalden. Så sukkeret opløses og blandes med Absinthen. I kraft af at Absinthen fortyndes, vil smagen komme frem. Dette er den mest traditionelle måde at drikke Absinth på.
 

Cocktails baseret på Absinth

Det er også muligt, ligesom med stort set alt andet spiritus, at mixe drinks og cocktails baseret på den stærke alkohol, Absinth. Herunder ses nogle eksempler på cocktails der indeholder Absinth:

Absinth-dealer cocktail er en blanding af Absinth og Blue Curacao, og derfor opfyldt med appelsinjuice alt efter det ønsket behov. Det er en forfriskende cocktail.

Ladies cocktail er en cocktail bestående af Calvert Ekstra, Absinth, Antisette og en stærk Angostura. Cocktailen mixes med isterninger og serveres typisk med et lille stykke ananas på toppen. Dette er en flot og frisk cocktail med en god smag.

Absinth cocktail indeholder Absinth, Benedictine, Lemon sodavand og vand. I forbindelse med forberedelse af denne cocktail knuses isterninger deri, og sidst af alt serveres den ofte i et cocktail-glas. Dette er også en forfriskende og iskold cocktail med smag af lemon.