Spiritus

Vi tilbyder et stort udvalg af forskellige slags spiritus - både de billige varianter og de mere eksklusive fra velkendte spiritusmærker. Skal du have fyldt hjemmebaren op eller have købt drikkevarer til en festlig lejlighed, kan du udforske vores sortiment her.

Fire gin opskrifter til dine drinksglas

Er der noget bedre end at løfte drinksglasset med en lækker gin drink, når du fejrer nytårsaften, en særlig lejlighed eller bare nyder en dejlig, rolig aften derhjemme? Prøv disse fire gin opskrifter på forskellige gin drinks.

Rom drinks til alle lejligheder

Rom drinks er en perfekt måde at bringe smagen af Caribien ind i dine drinks. Med den rette blanding af rom og andre ingredienser kan du skabe lækre og forfriskende drinks, som du kan nyde til enhver lejlighed. Prøv disse fem opskrifter på rom drinks.

Få spiritus til gode føtex priser her på siden

Fremstillingen af spiritus

Alkoholens kraftige smag, som gæringen har tabt, udlignes i forbindelse med destilleringsprocessen. Det er under denne proces, at smagsvarianterne udvikles og forfines. Der findes i dag uendelige mange forskellige smagsnuancer inden for spiritus, og dette bidrager også til, at spiritus i dag findes i alle prisklasser og til ethvert formål og behov. Der er både spiritus, som fortjener at blive nydt rent, men også spiritus som gør det muligt at mixe spændende og lækre drinks.
 

Historien bag spiritus

Fælles betegnelse for spirtus, er at de alle indeholder ethanol. Oprindeligt blev spiritussen opfundet i de asiatiske lande, men er siden hen blevet forbudt i størstedelen af disse lande. For mange hundreder år siden kom spiritussen til Europa gennem den romerske hær. Spiritussen blev i første omgang brugt som medicin, da man mente, at det var livsforlængende. Dette medvirkede til, at spiritussen nærmest blev tildelt magiske kræfter og fik derfor navnet Eau-de-Vie, hvilket betyder livets vand. I dag er synet på spiritus ændret, og ses i højere grad som et nydelsesprodukt i forbindelse med festlige lejligheder, eller hyggelig socialt samvær. Det er ikke udelukkende opfattelsen, der har ændret sig, men i den grad også fremstillingsmetoden. I dag findes der mange forskellige måder at fremstille spiritus på, og de enkelte mærker har gerne sin egen metode og opskrift.