Gin

Gin, af det franske ord genièvre for enebær, er en af de meste populære former for spiritus. Med vores brede udvalg af forskellige gins, er vi sikre på, at kunne tilbyde en gin der falder i netop din smag. 

Fire gin opskrifter til dine drinksglas

Er der noget bedre end at løfte drinksglasset med en lækker gin drink, når du fejrer nytårsaften, en særlig lejlighed eller bare nyder en dejlig, rolig aften derhjemme? Prøv disse fire gin opskrifter på forskellige gin drinks.

Lær mere om gin her og servér gin & tonic for dine gæster 

Typer af gin

Gin har eksisteret i rigtig mange år, men den gin som vi drikker i dag, er ikke den samme gin som blev drukket mange år tilbage. Metoden til produktionen af den kvalitetsgin der produceres i dag, er nemlig et nyere og mere moderne tiltag. De mest populære typer gin fremgår herunder:

  • London Dry Gin

En gin fremstillet af en kornblanding. Kornblanding indeholder mere byg end den indeholder majs. Denne type gin bliver destilleret ved høj styrke og redestilleret med enebær.

  • Hollandsk gin

Bliver fremstillet af byg, malt, majs og rug. Denne type gin destilleres ved en lavere styrke end de andre typer, og bliver også redestilleret med enebær. Kendetegnet ved denne type gin er, at den fremstår mere sød i smagen.

  • Aromatiseret gin

Fremstår som en nyere form for gin. I denne gin er der tilsat naturlige smagsstoffer som blandt andet lime, appelsin, mm. Dette er altid angivet på flaskens etikette.
 

Gin drinks

Der findes utallige gode opskrifter til en god cocktail med gin – og vi vil gerne give vores bedste bud på to lækre drinks herunder.

  • Martini er en rigtig klassiker, som de fleste kender til. Drinken er simpel, og så er den ovenikøbet et rigtig godt bud på en lækker drink til diverse lejligheder. Selvom drinken kun indeholder gin og vermouth, er der mange forskellige måder hvorpå man ønsker sin Martini.
  • Gin og Tonic er en af de mest trendy drinks i år. En meget velkendt og velsmagende drink, og så er den endda meget nem at lave. Til denne drink kan den lækre Brockmans Gin eller den smagfulde Gordons Gin anbefales. Bland Gin med tonicvand og få en god smagsoplevelse.
     

Fremstilling af gin

I destilleringen af whisky, fremstilles gin som et biprodukt. Ved fremstilling af whisky, har den sidste del af destillering så lav alkoholprocent, at den ikke kan benyttes til whisky og bliver derfor brugt til gin. Der tilsættes enebær til produktionen af alle typer gin, men de resterende råvarer kan variere, i form af blandt andet lakrids og kardemomme. Gin er grundlæggende en spiritus destilleret af korn og aromatiseret med ekstrakter fra diverse planter.
 

Gins historie

Gin blev i sin tid brugt som medicin, og blev oprindeligt opfundet af en professor inden for lægevidenskab. Professoren anvendte i sin praksis en enebær-eliksir, i troen om, at dette havde en gavnlig effekt i behandlingen af nyre- og blærelidelser. I forbindelse med de nederlandske krige blev de britiske soldater inspireret, og tog derfor opskriften med sig til England – hvor gin efterfølgende blev Englands nationaldrik, og hvor udviklingen af gin herefter eskalerede. Udviklingen gik så hurtigt, at der på dette tidspunkt eksisterede mere end 7.000 gin-steder i London.

Køb din næste premium gin online her, og få det leveret direkte hjem til dig.