Tequila

Tequila er en alsidig spiritus, som kan nydes både rent eller som en del af en forfriskende cocktail. På føtex.dk finder du et bredt udvalg af premium tequila og mezcal til enhver fest.

Tequila sunrise eller magarita til festen

Tequila typer

Der findes et hav af forskellige tequila brands, blandt andet Don Julio og Patrón, men der findes overordnet set to forskellige typer af tequila, og de afhænger af mængden af agave i produktet. De to typer kan betegnes som 'mixto' og '100% agave'. Tequila mixto skal bestå af mindst 51% agave, og den resterende del må bestå af andre sukkerarter. Tequila 100% agave består af kun agave. Smagsforskellen mellem de to varianter bliver hermed også mere markant.

Udover de to overordnede, findes der yderligere tequila typer:

  • Blanco (”hvid”) eller plata (”sølv”)

En ikke-lagret hvid tequila. Efter destillationen er produktet fyldt på flasker eller opbevaret. Produktet er lagret mindre end to måneder på fade lavet af rustfri stål eller neutrale egetræsfade.

  • Reposado (”udhvilet”)

Lagres i mindst to måneder. Dog i mindre end et år på egetræsfade.

  • Añejo (”lagret” eller ”vintage”)

Lagres i mindst et år, dog i mindre end tre år på små egetræsfade.

  • Extra Añejo (”ekstra lagret” eller ”ultra-lagret”)

Lagres i mindst tre år på egetræsfade. Denne form for tequila opstod i marts 2006.
 

Tequila drinks

Denne friske spiritus kan nydes på adskillige måder, men mange i Danmark vil nok foretrække en læskende cocktail. Andre vil foretrække at drikke den rent, med salt og lime, i form af shots. Dette er selvfølgelig op til den enkelte, men vi har et par anbefalinger til lækker tequila drinks.

  • Tequila Sunrise er egentlig en simpel men velkendt drink, som er et super godt alternativ til en frisk cocktail. Den kan nydes en lun sommeraften på terrassen, samt til mere festlige lejligheder. Tequila Sunrise består af tequila, appelsinjuice og grenadine.
  • Margarita er en klassisk cocktail mange kender til, og er en frisk samt velsmagende drink man kan nyde i sommervarmen. Ud over den klassiske Margarita findes der mange muligheder for, at give drinken noget ekstra ved at tilsætte yderligere smagsvarianter, såsom lakridslikør eller friske jordbær. Den klassiske Margarita består af tequila, triple sec samt friskpresset limesaft.
     

Produktionen af tequila

Tequila produceres af saften fra en blå agave plant, som vokser i den mexikanske delstat Jalisco. Den blå agave plante benyttes udelukkende til fremstillingen af tequila. Produktionen foregår ved at kernen i den blå agave plante bliver dampkogt og presset, og saften derefter gæres og destilleres til tequila. Der er forskellige typer of tequila, og fremstillingen varierer alt efter hvor meget blå agave produktet skal indeholde.
 

Historien bag tequila

Den første tequila blev fremstillet i de 16. århundrede, tæt på byen Tequila, som var grundlagt i år 1656. Det er ikke første gang agaveplanten blev brugt til at lave alkoholiske drikkevarer. Agaveplanten var faktisk brugt af Aztekerne til at fremstille en gæret drik, som i dag kaldes Pulque. Masseproduktionen af tequila startede først i 1600 tallet, og det var først i det 19. århundrede at den populære tequila, som vi kender den i dag, blev produceret. Herefter begyndte eksporten af tequila til USA, hvorefter den blev mere og mere kendt internationalt.

Køb din næste tequila eller mezcal online her, og få det leveret direkte hjem til dig.