Likør

Likør er en alkoholisk drik med en masse anvendelsesmuligheder og forskellige varianter, der afspejler sig i alt fra kaffelikør til anislikør. Likør er et godt supplement til de kreative drinks, og vi tilbyder et bredt udvalg af forskellige slags. 

Pift dine drinks op med likør

Likør typer

Likør er en spiritus der kommer i mange forskellige typer og varianter. De forskellige varianter indebærer blandt andet kaffelikør, frugtlikør, flødelikørcognaclikør og mange andre varianter. Vi tilbyder i vores online shop en bred vifte af mange forskellige varianter og kvalitet.

Vi tilbyder blandt andet Galliano Liquore, som er en italiensk vaniljelikør.
 

Anvendelse af likører

Der findes utallige forskellige slags likører, og der er hermed god mulighed for alverdens anvendelsesmetoder af produktet. Det er ikke kun til de mange drinks likøren kan bruges, der findes også likører som f.eks. kirsebærlikør samt mandellikør, der har nogle helt andre anvendelsesmuligheder.
 

Fremstilling af likører

For at produktet kan betegnes som likør, er der nogle bestemte krav som skal opfyldes under produktionen. I og med, at der findes så mange forskellige typer af likører, vil fremstillingsformen på de forskellige typer variere en smule. Produktionen af nogle likører forgår ved, at træ, frugt eller blomster bliver lagt i blød i vand eller alkohol med sukker og andre forskellige ingredienser. Produktion af andre likører forgår ved, at de bliver destilleret fra aromatiske eller smagsgivende reagenter.

Det kan være svært at smage forskellen på likør og spiritus, da der i dag findes mange slags spiritus med tilsat smag. Herudover ligger alkoholprocenten typisk på 15% eller 30% ved en likør, og indeholder hermed en mindre alkoholprocent end de fleste andre spiritusser. Dog er det muligt at finde likører med en alkoholprocent helt op til de 85%, så især her kan det være svært at skelne mellem en likør og en spiritus.
 

Likørens historie

Likør produktionen kan spores flere århundrede tilbage, og blev anvendt som urtemedicin langt tilbage i tiden. I Italien blev likøren allerede kendt i det 13. århundrede – og har i dag spredt sig til næsten alle lande. Likørens udvikling har været markant, og typisk benyttes produktet i dag sammen med andre ingredienser – eksempelvis bruges produktet sammen med kaffe eller mixes i en drink.

Køb din næste likør online her, og få det leveret direkte hjem til dig.