Rom

Rom er en af de mest kendte spiritus, som kan drikkes og nydes på mange måder. Vi tilbyder alt fra en luksus premium rom af god kvalitet, en hverdags rom til at mixe cocktails eller måske en mørk rom til kaffen. 

Rom drinks til alle lejligheder

Rom drinks er en perfekt måde at bringe smagen af Caribien ind i dine drinks. Med den rette blanding af rom og andre ingredienser kan du skabe lækre og forfriskende drinks, som du kan nyde til enhver lejlighed. Prøv disse fem opskrifter på rom drinks.

Find god mørk og lys rom her på siden

Rom typer

Rom inddeles i to overordnede kategorier, lys og mørk rom.

  • Lys rom

En anelse mere sprittet end den mørke rom, derfor foretrækkes det ofte at man blander den med Cola eller bruger den til at mixe cocktails. Derudover har lys rom lagret i kort tid eller slet ikke, hvorfra den har sin lyse farve. Et eksempel på en lys rom kan være Bacardi rom, som er en velkendt lys rom, der typisk bruges til drinks og cocktails. Bacardi er et af de førende mærker på international plan.

  • Mørk rom

Har modsat lys rom, lagret længere tid, typisk på et egetræsfad, og får dermed den mørke farve. Eksempler på mørk rom kan være de velkendte mærker Ron Zacapa rom og El Dorado 12 års rom. Disse former for rom kan både nydes rene, til kaffen eller bruges i cocktails.
 

Premium rom – årgang og kulturforhold

En premium rom har fokus på de år den har lagret. Det er afgørende for en luksus rom i premiumkategorien, at smagen er naturlig og at rommen har sin gyldne farve. Udviklingen af smagen afhænger samtidig meget af klimaforhold. De varme temperatur i Mellemamerika medvirker til et højere fordampningsniveau af alkohol og vand, hvilket er afgørende for rommens kompleksitet.
 

Rom-baseret cocktails

  • Mojito er en ægte klassiker, som stort set alle kender. Det er en drink bestående af lys rom, mynteblade, danskvand, frisk lime, rørsukker og knuste isterninger. Blandingen af disse forskellige ingredienser går op i en højere smagsenhed, og giver en lækker og forfriskende drink.
  • Strawberry Daiquiri er en meget kendt iskold drink, som består af lys rom, jordbær, limesaft, sukker og knust is. Sammensætningen af disse ingredienser giver en frisk, men samtidig sød drink, som er en velegnet og lækker forfriskning, når solen og varmen melder sin ankomst.
  • Cuba Libre er et mix af mørk rom, Rose's Lime, Cola og isterninger. Drinken pyntes ofte med en skive citron eller lime på kanten af glasset.
     

Rom produktion

Rom er en sødlig spiritus, som er mest kendt fra landene i Mellemamerika, da sol, varme og et fugtigt klima er en nødvendighed for den mest optimale produktion af rom. Rom destilleres på et restprodukt fra sukkerproduktionen eller på juice fra sukkerrør, hvilket tillægger rommen den søde smag. Romlagres på egetræsfade, og fortyndes derefter til den når en alkoholprocent på omkring 40%.
 

Historien bag rom

Rom er oprindeligt opstået som et biprodukt af den sukkerproduktion, der blev opbygget af de opdagelsesrejsende i Caribien og Central- og Sydamerika. Rom fremstilles i alle områder, hvor der dyrkes sukkerrør.

Køb din næste rom online her, og få det leveret direkte hjem til dig.