Snaps
Snaps kan serveres i mange sammenhænge, men de fleste drikker snaps til frokoster, såsom julefrokost og påskefrokost, hvor snaps har fået en fast rolle i festlighederne. Der findes mange forskellige typer af snaps og med vores brede udvalg, har vi med sikkerhed en snaps, der falder i netop din smag.
Stort udvalg af forskellige typer snaps
Snaps typer
Snaps er en brændevinstype fra Nordeuropa, som de fleste kender til. Der findes mange forskellige typer af snaps, og det kan være svært at vælge den helt rigtige snaps. Snaps typerne kan minde meget om hinanden, så det er på indholdet, at der er store forskelle. Smagen afspejler sig i fremstillingen at spiritusset, men det er krydringen der giver hver enkelte snaps sin unik smag. Akvavit eller aquavit er en snaps med kommen- og/eller dildsmag, der er aromatiseret ved anvendelse af et urte- eller krydderidestillat. Desuden må den ikke indeholde essensolier, den må ikke i væsentlig grad være bitter, og så skal den have en alkoholsprocent på minimum 37,5%.
Som et populært eksempel på en snaps kender vi Aalborg Taffel akvavit, også kendt som Rød Aalborg og O.P Anderson Aquavit som er en svensk akvavit med smag af kommen, fennikel og anis.
Anvendelse af snaps
Anvendelsesmulighederne for snaps er store, men i Danmark er snaps dog mest kendt som et godt supplement til en god dansk julefrokost eller blot en almindelig frokost. Desuden er snaps en spiritus som går godt sammen med øl, og derfor er det muligt enkelte steder, at få de to drikke serveret som et ”sæt”.
Snaps skal gerne serveres med den rette temperatur.
Jo mere klar snapsen er, jo koldere skal den nydes.
Jo mere gylden snapsen er, jo varmere skal den nydes.
Fremstilling af snaps
Fremstillingen af snaps varierer, da der både findes fabriks-og hjemmefremstillede snapse. Ved de hjemmefremstillede snapse ses forskellige fremgangsmåder samt opskrifter, og ved denne type findes der ofte ikke en basis eller rigtig fremgangsmåde, men derimod mange forskellige fremgangsmåder. Ved fabriksfremstillede snapse er råmaterialerne både kartofler og forskellige korn. Ved denne type bliver grundspritten oprenset og behandlet, og hermed har råmaterialerne ikke den store smagsmæssige betydning. Det er derfor ikke råmaterialerne som afmærker forskellen mellem mærkerne, men derimod krydring og lagring.
Snapsens historie
Snapsens historien går helt tilbage til 1200-tallet, hvor det fremgår, at snapsen har fungeret som et lægemiddel, og mange læger og apoteker var involveret i fremstillingen og udviklingen af produktet.
Forestillingen om snaps som et lægemiddel holder endnu i nogle sammenhænge, men med årene har produktet udviklet sig til et nydelses samt beruselsesmiddel. Udviklingen af brændevin har dog været markant, og det er først i slutningen af 1700-tallet, at kartoffelbrændevinen haler sig ind på kornbrændevinen. I dag er kartofler en væsentlig del i fremstillingen af snaps, og især i perioderne hvor korn har været en mangelvare, og derfor blev forbudt at anvende til produktion af alkohol.
Køb din næste snaps online her, og få det leveret direkte hjem til dig.