Vodka

Vodka er en ægte klassikker inden for spiritus. Vodka fås i mange forskellige smagsnuancer og tilbyder dermed mange anvendelsesmuligheder, der gør det muligt at være kreativ og mixe et hav af forskellige drinks og cocktails med vodka.

Bliv klar til festen med kvalitets vodka

Der findes rigtig mange forskellige typer af vodka, og da der ikke er nogen international accepteret standart klassifikation af vodka, inddeles vodka typisk efter smag, land eller fremstillings-måde. De mest grundlæggende typer af vodka er den aromatiseret vodka og den neutrale vodka.

  • Den Neutrale vodka

Den neutrale vodka er den oprindelige klare vodka, som har en meget stærk alkoholisk smag. Denne type af vodka har ingen smag eller aroma, og derfor vil smagen på de forskellige mærker af neutral vodka minde meget om hinanden. Som eksempler på den neutrale vodka har vi de velkendte Belvedere VodkaGrey GooseRussian Standard Vodka og Absolut Vodka - disse indgår alle under den klare og neutrale vodka.

  • Den Aromatiseret vodka

Den aromatiseret vodka blev fremstillet som et forsøg på at udligne den stærke alkoholiske smag som den neutrale vodka har. I den aromatiseret vodka er der tilsat forskellige smagsvarianter, som regel frugtsmag som æble, pære, appelsin, citron, bær osv. Med tiden blev de mange smags-oplevelser essensen af udviklingen af vodka og mange forskellige vodka brands begyndte at vise sig. Eksempler på dette er produkter som Cuba Orange, Bison Vodka og Smirnoff Gold. Dette er blot nogle af de mange produkter inden for aromatiseret vodka, og alle disse gør det muligt at mixe alverdens vodka drinks med forskellige og spændende smagsoplevelser.
 

Drinks med vodka

Det er muligt at mixe et hav af forskellige drinks, der inkluderer vodka. Der tilbydes alverdens forskellige smagsvarianter, som er gode i tilberedelsen af en drink.
Her er nogle af de mest velkendte vodka drinks:

  • Isbjørn er en klassisk drink, som helt sikkert er kendt af mange. Selve opskriften er forholdsvis nem. Den indeholder neutral vodka, Bols Blå, Sprite og isterninger.
  • Sex on the Beach er en af de mest populære drinks. Det er et god bud på en forfriskende og lækker drink, som kan nydes i sydens sol. Den berømte drink kan laves på mange forskellige måder, men den mest velkendte er en blanding af neutral vodka, Bols Melon, appelsinjuice og fersken likør eller fersken schnapps. Drinken toppes ofte med et stykke citron eller appelsin og pyntes med en ”lille parasol”.
  • Long Island Iced Tea indeholder en del forskellige slags spiritus. Den består af lys romtequilagin, neutral vodka, Cointreaulimejuice / Rose’s lime, Cola og isterninger. Smagen på denne drink kommer til udtryk i navnet, da den netop smager af Ice Tea. Farligt er dog, at den indeholder en stor mængde spiritus.
     

Vodka produktion

Den måde hvorpå vodka fremstilles, afhænger meget af, hvilken type vodka der er tale om, og hvilken producent samt land der står bag fremstillingen. I teorien kan vodka produceres ud af alt, der indeholder sukker og stivelse. Eksempelvis bruges der i Polen kartofler som den grundlæggende råvare i fremstillingen af vodka, mens Rusland mere har benyttet sig af rug eller hvede
 

Vodkaens historie

Vodkaens historie er en smule uklar, og man har i mange år diskuteret hvem der er opfinderen af vodkaen, og aldrig fundet et svar. Der hævdes derfor, at vodkaen gradvist er blevet opfundet og udviklet i Rusland og Polen. De har hver især deres egen måde at producere den klare alkoholdrik. Landene begyndte at eksperimentere med de produkter, de havde rigeligt af, og i starten var resultatet meget uklart, men i 1500 tallet forbedrede man teknikkerne og udviklede et produkt, der minder mere om den vodka, vi kender fra i dag. Herefter voksede antallet af destillerier i Rusland og Polen, og i dag fremstilles vodkaen fra samtlige af verdens lande, som hver især forsøger at skabe et individuelt produktet.

Køb din næste vodka online her, og få det leveret direkte hjem til dig.