Shots

I Danmark er vi vilde med at drikke shots, og derfor tilbydes der et stort udvalg af forskellige shots. Der er både sure shots, søde shots, lakridsshots, bolsjeshots, shots i alverdens farver og shots i rør. Find dine favoritter i udvalget herunder

Shots - alt fra små sure til lakrids shots

Fremstilling af shots

Det er som udgangspunkt forholdsvist simpelt at fremstille shots. Størstedelen af shots er fremstillet på vodka, som er tilsat smag samt fortyndet med vand for at ramme den rigtige alkoholprocent. Dette er også forklaringen på, at det er blevet meget populært, at fremstille sine egne shots med alverdens smage.
 

Historien om shots

Shots har ikke samme lange historie som mange af de øvrige former for spiritus. Shots går, ligesom Whisky, Rom og Gin, ikke århundreder tilbage. Shots er en forholdsvis ny drik og er i dag meget populær, specielt blandt unge. Shots drikkes som udgangspunkt i et 2-6 cl.lille glas, som et supplement til øl og drinks, når det gælder fest og farver.
 

Typer af shots

Lakridsshots har i mange år været danskernes foretrukne. Denne form for shots har været populær både blandt unge og ældre, og alene inden for lakridsshots findes der utallige forskellige varianter på markedet. Der findes både søde, salte og menthol shots, men det er også muligt at købe mere friske smagsvarianter af lakridsshots med eksempelvis blåbær, ananas og granatæble. Som eksempler på ovennævnte lakridsshots er der de velkendte Ga-Jol shots, Pure og Fiskefjæs.

Bitre shots, bedre kendt som en bitter, er en spiritus kategori for sig, da den differentierer sig fra de øvrige shots. Dette er en type spiritus, som hovedsageligt fremstilles på urter, og som typisk nydes i andre sammenhænge end f.eks. lakridsshots. Velkendte mærker inden for bitre shots er eksempelvis Gammel Dansk, 1 Enkelt og Fernet Branca. Herunder indgår også Jägermeister og Underberg.  

Sure shots er en blanding af vodka shots, der er tilsat syrlige smage. Dette er en kategori, som er vokset markant inden for kort tid. Det er særligt inden for den yngre generation, at disse shots er et hit. Under kategorien, sure shots, indgår de velkendte Sure Fisk, Sourz og de mange varianter af Små Sure - eksempelvis med smagene cola, æble, jordbær, energidrik, fersken mm.

De ”sjove og festlige” shots kan blandt andet være de små flasker fra Flügel, hvortil der er knyttet nogle sjove og festlige ritualer, når de drikkes. Det går fx ud på, at man ikke må bruge hænderne. Det vil sige, at der i forbindelse med disse shots skabes en sjov atmosfære. Derudover medfører købet af disse shots typisk noget skørt merchandise i form af fx solbriller og keyhangers - disse shots i høj grad er knyttet til fest og farver.

Hjemmelavede og shakede shots er også en mulighed, der findes nemlig mange nemme og kreative opskrifter på at producere sine egne shots. Det er blandt andet muligt at lave nogle såkaldte æblekage shots, Milkshake shots og Skumbanan shots. Her er det kun fantasien som sætter grænser.

Køb online her hvor vi har et stort udvalg af de forskellige shots.