Alkoholfri vin

Tag et kig på vores sortiment af alkoholfri vine, hvor du kan nyde den autentiske smag af vin uden alkohol. Udforsk vores udvalg, og find den perfekte alkoholfri vin, der kan serveres til et godt middagsselskab eller som et godt glas på en varm sommeraften.

Hvorfor skal du vælge alkoholfri vin?

Alkohol fri vin bliver et mere og mere populært valg, når det kommer til vin, da det tilbyder en række fordele, der på mange måder er attraktive for dig, der elsker vin, men vil undgå alkoholen. Alkoholfri vin er til dig, der skal køre bil, er gravid eller til dig, der blot ønsker at undgå promillerne. Med en alkoholfri version kan du stadig nyde et godt glas sammen med venner og familie og samtidig få glæde af vinens smagfulde aroma.

Alkoholfri vin er perfekt til sociale sammenkomster, hvor alle kan deltage uden at bekymre sig om alkoholens virkning. Med et stigende udvalg af alkoholfri vine har der aldrig været en bedre tid til at vælge alkoholfri alternativer, når du shopper vin.

Hvad er alkoholfri vin?

Alkoholfri vin er en type vin, hvor alkoholen er blevet fjernet efter den normale fermenteringsproces, eller hvor processen er stoppet, før der kunne dannes betydelig mængde alkohol. At fremstille en alkoholfri version af vin er unægtelig en lang og kompliceret process, hvis man ønsker at opnå de samme smagfulde noter, der er i vin, da meget af smagen netop ligger i alkoholen. Producenterne bliver dog bedre og bedre til at producere alkoholfrie versioner, så man kan nyde godt af alle de samme fordele og associationer, der kommer med vin, uden alle promillerne. 

Alkoholen kan enten fjernes gennem:

Vakuumdestilation - en populær metode, hvor vinen opvarmes under tryk så alkoholen fordampes under kontrollerede forhold og smagen bevares så meget som muligt

Omvendt osmose - hvor vinen filtreres gennem en membran, så små molekyler såsom alkohol kan filtreres fra.

Spinning cone column - hvor centrifugalkraft og varme bidrager til at adskille alkoholen fra resten af vinen.

Når alkoholen er fjernet fra vinen, viderebehandles den for at styrke og justere smagen, så den minder så meget som muligt om de traditionelle udgaver.

Kan der være alkohol i alkoholfri vin?

Det korte svar er ja. Til trods for at alkoholfri vin gennemgår en proces hvor alkoholen så vidt muligt fjernes, kan der stadig være små mængder tilbage. Denne mængde kan både stamme fra den naturlige fermentering, der kan finde sted i en lang række produkter, eller fra en ufuldstændig fjernelse af alkoholen. De fleste lande opererer derfor med, at vin må kaldes alkoholfri ved en promille på under 0,5%. Læs mere om lovgivningen herom på Fødevarestyrelses hjemmeside.

Find alkoholfri vin fra hele verden på føtex.dk

Når det kommer til alkoholfri vin, kan du på føtex.dk finde et stort udvalg af spændende vin fra hele verden. Vi sørger for, at du kan få lov at smage alt fra de tørre hvidvine fra Tyskland til de fyldige rødvine fra Italien.

På føtex.dk kan du blandt andet finde alkoholfri vin fra:

 

Uanset om du er helt ny i vinens verden eller er erfaren vinkender, kan du trygt regne med, at der findes en passende alkoholfri vin til din smag i udvalget på føtex.dk. I udvalget kan du finde både rødvin, hvidvin og mousserende vin, så du har noget til enhver lejlighed.

Det kan du servere sammen med alkoholfri vin

Når du serverer alkoholfri vin, kan du hurtigt skabe en helhedsoplevelse med et udvalg af lækre retter. Du kan bruge de samme gode tips, som ved vin med alkohol. Hvidvin passer godt til lette retter som salater og fisk, mens rødvin er et oplagt valg til grillretter, simreretter og oste.

Ved at sammensætte den rette vin med delikat mad, kan du få både vin og mad til at gå op i en højere enhed, der uden tvivl vil imponere i spisestuen eller på terrassen.