Vin fra Georges Duboeuf

Mød manden, der satte Beaujolais på verdenskortet

Georges Duboeuf, der også lægger navn til vinhuset, styrer stadig familieforetagendet med støtte fra sin søn Franck. Georges blev født i 1933 og er mere eller mindre egenhændigt ansvarlig for at have sat Beaujolais på verdenskortet. 

Som 18-årig overtog Georges familiens dengang meget beskedne vingård, og har siden da forvandlet den til en af Frankrigs største og mest succesfulde vin-virksomheder. Han så tidligt nødvendigheden for samarbejde i regionen og samlede derfor 40 mindre producenter i en producentforening. Dette blev starten på hans blomstrende handelsvirksomhed, der er drevet af passion og dynamik.

Georges satsede kraftigt på markedsføring og eksport, og fik Beaujolais gjort kendt globalt med sine farvestrålende blomsteretiketter og letgenkendelige logo.

I dag producerer Georges Duboeuf ikke blot vin i Beaujolais, men også i Bourgogne, Maconnais og det sydlige Frankrig. Og til trods for den succesfulde vækst er Georges Duboeuf stadig et passioneret familieforetagende med værdierne i behold. Læs mere om vinlandet Frankrig her