Vin fra Luigi Righetti

En Amarone-familie med øje for kvalitet – og pris

Luigi Righetti er en familieejet vingård, der ligger i byen Valgatara di Marono i hjertet af Valpolicella Classico-området. Righetti er i dag en af de største familieejede producenter af Amarone-vine og har altid været kendt for deres imponerede forhold mellem pris og kvalitet. Vinene skiller sig ud med en smuk balance imellem frugt, egetræ, syre og alkohol. En balance, der skaber stor nydelse og drikkevenlighed.

 

Nye investeringer giver pote

Righetti-familiens historie går tilbage til 1909, men det var ikke før 1992, at man begyndte af sælge hele produktionen under eget navn i stedet for at sælge i bulk til naboproducenterne. Siden da er det gået stærkt, og man har satset stort på fremtiden med en topmoderne vinkælder med alt, hvad man kan ønske sig af teknisk udstyr, der sikrer topkvalitet i hele produktionsapparatet – heriblandt et innovativt tørringskammer for druerne til Amarone og Recioto.

Det er i dag Gian Maria Righetti, der som femte generation står ved roret. Han har udvidet porteføljen med flere enkeltmarksvine, og sat et mere markant fokus på international smag i en linje af vine dedikeret til eksport. Læs mere om vinlandet Italien her