Mendoza

Mendoza har med sine 600-1100 meter over havets overflade nogle af de højst beliggende vinmarker i verden – og nogle af Argentinas bedste vine. I de højtbeliggende områder er det nemlig lettere at bevare druernes friskhed og syre, og i sidste ende skabe vin i verdensklasse.

Mendoza praktiserer sin helt egen vinreligion

Mendoza er Argentinas største og bedst kendte vinregion. Den står bag hele 2/3 af landets samlede vinproduktion og tæller ca. 160.000 hektar vinmarker smukt beliggende i skyggen af Aconcagua-bjerget på et plateau ved foden af Andesbjergene. 
 

Tørke giver god smag

Størstedelen af Mendoza-regionens marker ligger i områderne Luján og Maipú, som også omfatter Luján de Cuyo, der var det første argentinske område til at opnå appellations-status tilbage i 1993. I Mendoza er klimaet ekstremt tørt, næsten ørkenagtigt med kun ca. 200 mm regnvand om året. Derfor er kunstvanding strengt nødvendigt, men heldigvis ledes vandet ned fra Andesbjergene via et sofistikeret kanalsystem, der udgør livsnerven for vinproduktionen. Uden kanalsystemet – ingen vin. Områdets jordbund er ret unik med flodaflejret løst sand over en mere kompakt lerbund, og det bidrager også til den gode smag.
 

Populære druesorter

Mendozas mest populære druesorter, udover ’nationaldruen’ Malbec, er Merlot, Cabernet Sauvignon, Torrontés, Chardonnay, Sauvignon Blanc og Viognier. Læs mere om vores udvalgte argentinske vinhus her: Bodegas Salentein.