Mosel

I Mosel-regionen er det Riesling-druen, der er konge. Man producerer vidunderlige vine i mange forskellige stilarter fra helt tørre og strukturerede vine over charmerende, halvtørre Kabinett-vine til intense, søde dessertvine.

Riesling regerer i Mosel-flodens maleriske dale

Mosel-regionen er opkaldt efter Mosel-floden, som bugter sig igennem landskabets ubegribeligt smukke dale. Regionen spreder sig over ca. 9.000 hektar vinmarker mellem Koblenz og Trier på grænsen til Luxembourg og Frankrig og har en lang vinhistorie bag sig. Igennem tiden har man således produceret nogle af verdens dyreste vine fra marker som Scharzhofberg, der stadig er den måske mest feterede enkeltmark i hele landet.
 

Klima og jordbund

Vinmarkerne vokser på en jordbund af overvejende skiffer og hører til nogle af de stejleste i verden med en hældning på op til 65 grader. Det gør dem ekstremt omkostningstunge og svære at drive. Klimaet er kontinentalt og med forholdsvis meget regn, men den altafgørende faktor her er floderne og deres påvirkning på både lys, vind og temperatur. Floden modererer således temperaturen og druernes modning ved at kaste solens stråler tilbage på markerne. Og jordbunden af skiffer har også afgørende betydning for modningsprocessen, da den på grund af sin meget mørke farve holder på varmen fra solen og afgiver den igen til vinplanterne om natten.
 

Druerne og vinen

Vinene er som resultat klare, rene, vibrerende og sprøde. Elegante og spændende hvidvine med mange facetter. Udover Riesling er der plantet Müller-Thürgau, Elbling, Kerner og Spätburgunder – oftest på de lidt fladere marker ved selve flodbredden. Læs mere om vores udvalgte tyske vinhus her: Weingut Dr. Pauly-Bergweiler.