Pfalz

Pfalz ligger syd for Rheinhessen i Tyskland tæt på Alsace-regionen. Man ser her en stigende mængde gode og spændende vine fra området, og på grund af det varmere klima oplever man også andre druesorter end den dominerende for området Riesling.

Den ukendte nabo til Alsace er inde i en rivende udvikling

Pfalz ligger umiddelbart syd for Rheinhessen og strækker sig cirka 80 km fra Haardt-bjergene og ned til den franske grænse, hvor vi finder Alsace umiddelbart på den anden side. Klimaet minder da også en del om det, man ser i Alsace, hvilket gør Pfalz til en af Tysklands varmeste og mest solrige regioner.
 

Historie og klima

Det var de gamle romere, der først begyndte at kultivere vin i Pfalz, og indtil for nylig har regionen levet et ret stille liv – i hvert fald internationalt, men det er heldigvis ved at ændres med et udvalg af spændende og smagfulde vine. 
 

Druerne

Riesling-druen dominerer markerne med 23%, men dernæst kommer Dornfelder, Müller Thürgau, Blauer Portugieser, Spätburgunder, Kerner, Pinot Gris og Pinot Blanc. Læs mere om vores udvalgte tyske vinhus her: Weingut Dr. Pauly-Bergweiler.