Rheinhessen

Rheinhessen er hjem for nogle af Tysklands største og mest berømte tørre Riesling-vine. Monumentale vine, der nemt kan hamle op med verdens største hvidvine i kompleksitet, kvalitet og struktur.

De 100 bakkers land er Tysklands største vinregion

Rheinhessen er den største af Tysklands tretten vinregioner – beliggende på Rhinens vestbred cirka en times kørsel sydvest for Frankfurt. Regionen Rheinhessen er også kendt som ”De 100 bakkers land”, hvilket fint beskriver landskabet med dets rullende bakker flankeret af Rhinen i nord og øst, Nahe-floden mod vest og Haardt- bjergene i syd. 
 

Klima

Klimaet er overvejende kontinentalt, men modereret af regionens to store floder og Haardt-bjergene i syd. Dette giver modne, kraftige og overvejende helt tørre hvidvine med god mineralitet og lagrings potentiale.
 

Druerne

Det er Riesling-druen, som er den altdominerende inden for kvalitetsvinene, men der er stadig plantet en del Müller-Thürgau af lavere kvalitet. Dernæst finder vi en del røde sorter som Dornfelder, Spätburgunder (Pinot Noir) og Blauer Portugieser, ligesom der laves flotte vine på både Pinot Gris, Pinot Blanc, Silvaner og Chardonnay. Læs mere om vores udvalgte tyske vinhus her: Weingut Dr. Pauly-Bergweiler.