Få gode råd til at finde den rigtige barnevogn

Når du skal ud at købe en barnevogn, er der flere overvejelser, du bør gøre dig. Der er mange forskellige modeller og typer af barnevogne at vælge mellem. Derfor skal du og din familie overveje jeres specifikke behov som forældre og til dit barn. I skal have fokus på jeres behov og ikke lade jer påvirke af, hvad andre vælger. Vi har samlet en guide samt gode råd, så I kan finde den rigtige barnevogn og gøre en god investering.

 

Hvilken barnevogn skal du vælge?

Når du skal vælge en barnevogn, er der nogle overvejelser, som du skal gøre som forælder. Vi har samlet gode råd og tips til, hvad du skal overveje i forhold til køb af en barnevogn:

 • Størrelse - tænk over, hvordan du skal transportere din barnevogn. Skal den op af trapper, ind i bilen eller med offentlig transport, så vil en for stor og tung barnevogn ikke være ideel. Dog er en tungere barnevogn ofte mere stabil. 
 • Højde - det er vigtigt, at højden passer både til far og mor. Derfor kan du med fordel vælge en barnevogn, hvor højden kan justeres.
 • Mål på barnevognen - liggemålet på barnevognen bør overvejes i forhold til, hvor lang tid den skal bruges. Med et liggemål på 95 cm vil barnevognen kunne bruges op til tre års alderen.
 • Vaskbar stof - dit barn bliver ofte beskidt eller snavset, hvorfor det er vigtigt, at stoffet i barnevognen kan tage ud og vaskes. 
 • Hjultype - skal du køre med barnevognen i byen eller skoven, anbefales forskellige hjultyper. Til bykørsel passer drejelige hjul bedst, hvorimod store og stabile barnevognshjul passer bedst til skoven og grusstier. Hjul med luft vil give en bedre affjedring, men her vil der også være risiko for punkteringer.
 • Ventilationshuller - det er vigtigt med ordentlige ventilationshuller, så luften cirkulerer omkring dit barn og ud af barnevognen. Derudover er solsejl også en anvendelig funktion, så den lille kan bliver beskyttet mod solen. OBS! Dæk aldrig barnevognens hul til med en stofble, da det påvirker ventilationen i barnevognen.
 • Kurven under barnevognen - du kan også overveje størrelsen på kurven under barnevognen, så den er stor nok til for eksempel at holde din indkøb og andre ting. 
 • Inkluderet tilbehør - tjek altid, hvad du får med i købet, når du køber en barnevogn. Hvad er inkluderet af tilbehør såsom madras eller pusletaske. Ofte kan det blive dyrt, hvis du skal købe alt tilbehør ved siden af. 


Der er en del at tænke over, når du skal finde den idelle barnevogn. Vi håber, at du har fået et bedre overblik over, hvad du skal overveje, når du skal ud og investere i en barnevogn. Det er også vigtigt, at barnevognen passer til barnets størrelse, alder og udviklingstrin, så du får det optimale ud af din investering i en barnevogn. 

Sørg for, at sikkerheden er i orden

Udover at være praktisk og komfortabel skal en barnevogn også være sikker. Et vigtigt element, som du skal kigge efter, når du skal købe en barnevogn, er, om barnevognen er mærket med den europæiske standard DS/EN 1888. Er den det, betyder det, at du kan forvente, at sikkerheden er helt i top. 

Derved har barnevognen ingen skarpe kanter, små dimser eller lignende, som kan være til fare for dit barn. Samtidig er barnevognen stabil og klapper ikke lige pludseligt sammen. På den måde kan du trygt lægge dit barn til rette uden bekymringer. 

Har barnevognen ikke dette mærke, så er der nogle aspekter, som du skal overveje, inden du køber den type barnevogn:

 • Tjek, at brugsanvisningen er let at forstå
 • Barnevognen skal være solidt konstrueret og stabil
 • Kig efter skarpe kanter, som kan være til fare for dit barn
 • Tjek også farlige åbninger og steder, hvor barnet kan komme til skade
 • Sørg for, at der ikke er små dele, som barnet kan kvæles eller tygge på
 • Vær sikker på, at barnevognen har gode og stabile bremser