Hvilken klapvogn skal du vælge?

Klapvogne er super praktiske, når de yngste familiemedlemmer skal med på tur. Men hvornår må dit barn egentlig sidde i en klapvogn? Hvor stor skal den være? Og hvilken klapvogn passer til dine behov? Få hjælp til at vælge den rette klapvogn her.

 

Vælg en klapvogn til dine behov

En klapvogn skal dække dit behov som forælder. Når du skal ud og købe en klapvogn, er der mange forskellige modeller at vælge imellem til forskellige prisklasser. Vælg altid den klapvogn, som vil passe bedst til dit og dit barns behov, og lad dig påvirke af, hvad andre forældre vælger at købe. Fokus skal være på, om vognen lever op til dine behov i hverdagen.

Vi har her samlet de vigtigste og mest stillede spørgsmål, så du kan være bedre stillet, når du skal købe en klapvogn.

 • Hvor stor må klapvognen være? Skal den blive brugt til weekendture eller sommerferien, er det en god idé at vælge en lille og kompakt klapvogn – for eksempel en paraplyklapvogn. Skal den blive brugt til hverdag, kan klapvognen være større.
 • Skal den blive foldet sammen? Jo lettere din klapvogn er at folde sammen, jo lettere bliver den at have med. Hvis der er et håndtag, som du bære vognen i, er det super praktisk til rejsebehov, eller når den skal med i bilen.
 • Skal dit barn kunne sove i vognen? Så bør du gå efter en klapvogn med justerbar ryglæn. Et stort liggemål er desuden relevant, hvis dit barn skal kunne ligge behageligt i klapvognen indtil tre-års-alderen. Gå efter liggemål på omkring 95 cm lang og 35 cm bred.
 • Hvilke slags hjul bør du vælge? Hvis du vil bruge den til bykørsel, kan det være en fordel med drejelige forhjul. Vil du bruge den på mere ujævnt terræn, er det bedre med store, faste forhjul, du kan låse. Ved lufthjul er der risiko for punktering.
 • Er der plads nok til sager? En rummelig varekurv under klapvognen er ideel, hvis du vil have plads til indkøb og pusletaske, hvor vandflaske, mad og lignende kan være i. Besøg butikken og vurdér, hvor meget plads klapvognen har.
 • Har klapvognen en kaleche? Og hvordan er denne udformet? En kaleche hjælper til at give læ til den lille, samtidig med, at den fungerer som en solskærm. Det er super praktisk, hvis solen skærer i øjnene, eller når den lille guldklump skal sove.
   

De ovenstående råd og overvejelser skulle gerne hjælpe dig i valget af en klapvogn. Så ved du forhåbentligt, hvad du bør overveje inden købet. Disse råd kan hjælpe dig til at give dit barn den bedste start, når det omhandler transportmiddel. 

 

 

Sådan vedligeholder du din klapvogn

Din klapvogn kan blive udsat for lidt af hvert: Beskidte støvler, mudret flyverdragt, vådt terræn og rester fra mad.  Det er med til at gøre klapvognen beskidt. Og den skal jo helst holde til flere år. Ligeledes tilbringer dit barn mange vågne timer i klapvognen sammenlignet med barnevognen. 

 • Vask: Vi anbefaler derfor, at du vasker din klapvogn 3-4 gange om året med en klud og en spand rent vand. Især hvis du har været i mudret terræn, gået en tur på saltede veje eller haft vognen med på stranden. 
 • Imprægnering: Ligeledes er imprægnering af kaleche, overlæder og barnevognskasse en god idé. Selvom de typisk er imprægneret i forvejen, er det vigtigt at holde det ved lige. Gør det udenfor i den friske luft.
 • Smørelse: Smør blanke og forkromede overflade med syrefri olie for at undgå rust. Særligt i vintermånederne bliver delene udsat for vand, sne og salt, hvilket slider på overfladen.
 • Udluftning: For at undgå mug og skimmelsvamp bør du lufte ud i din klapvogn. Sæt madrassen på højkant, så den kan tørre. Optimalt bør du gøre dette, hver gang dit barn er færdig med at ligge i klapvognen.

 

Hvilken type tilbehør har du brug for?

Der er et væld af tilbehør til klapvognen. Det kan med andre ord være lidt af en jungle at navigere rundt i, ligesom priserne hurtigt kan løbe op. En af de mest relevante er myggenet og regnslag. Undgå at købe dem for store, så de ikke flyver af i blæsevejret. 

Nogle gange kan du få ekstraudstyr med i prisen, når du køber en klapvogn. Besøg din lokale føtex-butik og spørg ind til prisen.