Lametta

Leder du efter funklende lametta? Find det nostalgiske julepynt på føtex.dk, og få årets juletræ til at stråle. Den flotte juletræspynt giver træet et særligt udtryk, og det ligner næsten, at der hænger istapper ned fra grangrenene. Se udvalget nedenfor, og bliv klar til jul i dag. 

Brug funklende lametta på juletræet 

På føtex.dk kan du finde smukt juletræspynt, heriblandt lametta. Lametta er de funklende strimler, som lægges over grangrenene, så de falder ned som istapper fra træet. Strimlerne fås typisk i guld eller sølv, så de skinner flot.  

Når du bruger lametta sammen med julekugler og andet julepynt, så kan du få et festligt og dekorativt juletræ, som kan sætte stemningen for en dejlig juleaften. Se vores udvalg, og vælg dette års juletræspynt. 

Hvor startede traditionen med lametta?  

Lametta er en gammel type juletræspynt, som har været brugt i flere år. Man mener, at denne form for pynt først så dagens lys i Tyskland allerede i 1600-tallet, og ideen var, at de tynde, glimtende strimler skulle give den samme effekt som levende lys.  

I dag er lametta lavet af plastikstrimler i metalliske farver, men engang var det tynde strimler af ægte sølv, som blev brugt. Derfor var denne form for juletræspynt kun tilgængelig for en mindre gruppe. 

Find lametta og andet julepynt  

Udover lametta finder du også en masse andet julepynt på føtex.dk. Vi har eksempelvis produkter som:  

  • Julekugler og juletræsstjerner til juletræet 

  • Juletekstiler til spisebordet 

  • Nisselandskaber og julebelysning til at skabe hygge i hjemmet 

 

Med flot og festligt julepynt kan du skabe en dejlig stemning i dit hjem - ikke kun juleaftensdag, men igennem hele december måned. For eksempel er julebelysning ikke kun praktisk i de mørke og kolde vintermåneder, men de hyggelige lys vil også give en særlig varme i rummet.  

Du kan pynte alt fra din spisestue til TV-stue, når du handler på føtex.dk. På den måde vil alle boligens rum byde på julestemning, og du kan komme til at nyde forventningens glæde endnu mere.