Cremet kyllingesuppe
Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min.
Ingredienser:
- 400 g udbenet kyllingelår
- 3 store gulerødder
- 2 store kartofler
- 1 rød peberfrugt
- 400 g passata
- 2 dl madlavningsfløde
Vi tror, at du har:
- 1 løg
- Neutral olie
- 1 liter hønsebouillon (2 hønsebouillonterninger opløst i 1 liter vand)
- 1 tsk tørret timian
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Hak løg groft og skær gulerødder, kartofler og peberfrugt i tern. Skær kyllingen i mundrette stykker.
Varm olie op i en stor gryde og svits løg i ca. 2 minutter. Tilføj herefter kyllingetern og steg dem i 4-5 minutter til de er let gyldne.
Tilsæt gulerødder, kartofler og peberfrugt og svits kort.
Tilføj herefter timian, passata og hønsebouillon. Rør godt rundt og lad suppen simre i ca. 15 minutter til grøntsagerne er møre.
Tilsæt herefter madlavningsfløde og lad suppen simre i yderligere et par minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere tørret timian.
Velbekomme!