Twist din spaghetti bolognese med kidneybønner

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 15-20 min.

Ingredienser:

  • 1 dåse kidneybønner
  • 3 gulerødder
  • 400 g oksekød
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 400 g fuldkornsspaghetti
  • 100 g parmesan
     

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Steg hakket løg, hvidløg og gulerødder i en varm gryde med olie¨til løgene er bløde.
Brun kødet af i gryden.
Tilsæt flåede tomater, 2-3 dl vand og kidneybønner.
Krydr med paprika, oregano, salt og peber
Lad simre i cirka 15 minutter, mens du koger pastaen.
Servér med revet parmesan.

Twist din Boller i karry med Karolines Køkken Karrysuppe

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min. 

Ingredienser:

  • 1 liter Karolines Køkken Karrysuppe
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 4 dl grov bulgur


Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 0,5 dl mælk

Fremgangsmåde:

Hæld kødet i en skål og tilsæt finthakket løg fint, æg, mel, salt og
peber, og rør rundt. Tilsæt mælk lidt ad gangen og ælt godt.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Form kødbollerne, så
de er lige store. Når vandet koger, læg kødbollerne i gryden og lad
dem koge i 8-10 minutter - til de er faste – og tag herefter bollerne
op af gryden.
Hæld karrysuppen i en gryde og lad det koge op, skru herefter
hurtigt ned for varmen. Lad saucen simre i ca. 10 minutter.
Tilsæt kødbollerne til saucen og servér sammen med kogt bulgur,
en lækker salat eller lidt hakkede, ristede nødder.

Hokkaidosuppe

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 30 min. 
 

Ingredienser:

  • 1 stk hokkaidogræskar
  • 2 gulerødder
  • 1 dl madlavningsfløde 4%
  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g græskarkerner
  • 1 pk. serranoskinke


Vi tror, at du har:

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 spsk olie

Fremgangsmåde:

Skær løg og hvidløg groft.
Skyl græskarret, halver det og fjern kernerne. Skær det i tern.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Steg løg, hvidløg, gulerødder og græskar i olie i 3-4 minutter.
Tilsæt bouillonterninger og dæk grøntsagerne med vand.
Bring i kog og lad simre i 20-25 minutter.
Steg serranoskinke og rist græskarkerner imens.
Blend suppen, tilsæt madlavningsfløde og justér konsistensen
med suppevand. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Servér med græskarkerner og serranoskinke.

Tip: Servér evt. med en skefuld creme fraiche 9% og brød.

Asiatisk nudelret

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 20 min. 

Ingredienser:

  • 1 pk. Salling fuldkornsnudler
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 pk. sukkerærter
  • 4 spsk sød chilisauce


Vi tror, at du har:

  • Salt
  • Olie

Tilbehør:

  • Kyllingefileter

Fremgangsmåde:

Kog nudlerne som anvist på pakken.
Vask peberfrugt, forårsløg og sukkerærter. Skær peberfrugt og
sukkerærter i strimler og snit forårsløget fint.
Steg grøntsagerne på panden og tilsæt nudlerne.
Rør godt rundt, tilsæt sød chilisauce og lad det stege ved middelvarme
i 5 minutter under omrøring.

Tip: Servér evt. med cashewnødder og kylling.
Skær kyllingefileterne i strimler. Steg dem i olien i 8-10 minutter
på en varm pande. Start ved høj varme, så kyllingen får en flot
stegeskorpe og skru derefter ned for varmen.

Twist dine frikadeller med mandler

Portionen er til 4 personer. 
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 50 min. 

Ingredienser:

  • 400g hakket gris og kalv 8-12%
  • 100g mandler


Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 3 spsk. Havregryn
  • 2 spsk. olie
  • Salt

Fremgangsmåde

Hak løg fint og mandler groft, og bland alle ingredienserne i  en skål.

Ælt farsen til den er sammenhængende og klistret.

Form frikadellerne med en spiseske, og steg dem på en pande med smør og olie ved middelvarme i ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte.

Server med kartofler og kålsalat.

Tip: Tilsæt revet gulerod, squash eller andet grønt

Kylling med rødkålssalat og aspargeskartofler

Portionen er til 4 personer. 
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 1 rødkål
  • 1 liter appelsinjuice
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 pose aspargeskartofler
  • 650 g kyllingebrystfilet


 

Vi tror, at du har:

  • Salt
  • Olie
  • Kanel

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne

Steg kyllingebryst på en pande med olie ca. 6-7 minutter på hver side.

Snit rødkål i strimler og kog det i appelsinjuicen i 7 min. (Tilsæt evt. krydderier, kanel for ekstra julestemning)

Servér på en tallerken, og drys hakkede mandler over rødkålen.

Velbekomme!
 

Tip: Erstat kyllingebryst med knoldselleribøf.

Skræl sellerien, og skær den ud i bøffer.

Panér den i æg og rasp blandet med hakket persille og salt og brun dem på en pande med olie i 2 min. på hver side.

Bag dem færdig i ovnen i 12 min. Ved 225 grader.

Twist dine tarteletter med svampe

Portionen er til 4 personer.
Tilberedningstid: 20-25 min.

Ingredienser:

  • 400g champignon
  • 200g svampemix
  • 20g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 pk. Princip luksus tarteletter

 

Vi tror, at du har:

  • Salt og peber
  • Løg
  • Olie

Fremgangsmåde

Rist champignon i olie, ved høj varme på en pande.

Skue ned til middelvarme og tilsæt smør, svampemix og 1 finthakket løg. Lad stå og simre under jævnlig omrøring til løgene er bløde.

Kom fløde og grøntsagsbouillon på panden, og lad det simre let til det koger en smule ind og bliver en lækker cremet svampesovs.

Varm tarteletterne i ovnen.

Mørbrad med grønkålssalat

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 200 g snittet grønkål
  • 1 granatæble
  • 2 appelsiner
  • 2 håndfuld hakkede mandler
  • 1 Svinemørbrad

 

Vi tror, at du har:

  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.

Krydder mørbraden med salt og peber.

Brun svinemørbraden på alle sider ved jævn varme i ca. 4 min. i alt.

Læg mørbrad i et ovnfast fad, og tilbered mørbraden færdig i ovnen i ca. 15 min.

Imens blandes det snittede grønkål, granatæblekerner, appelsiner i tern og hakkede mandler i en skål.

Velbekomme!

Tip: Servér grønkålssalaten med en dressing hvor du blander 3 spsk. æblecidereddike og 2 spsk. honning sammen i en skål. Hæld dressingen over salaten.

Tip: Erstat mørbrad med en plantebasseret hakkebøf