1. produkter
  2. kategorier
  3. mere end 39.000 varer
Kurv 0

Her på siden kan du finde inspiration til de nemme, hurtige og billige aftensmåltider, samt få inspiration til nye spændende måder at twiste dine kendte hverdagsklassikere.

Find vores lækre opskrifter nedenfor: 

 

Opskrifter med Twist: 

Twist din spaghetti bolognese med kidneybønner

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 15-20 min.

Ingredienser:

  • 1 dåse kidneybønner
  • 3 gulerødder
  • 400 g oksekød
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 400 g fuldkornsspaghetti
  • 100 g parmesan
     

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Steg hakket løg, hvidløg og gulerødder i en varm gryde med olie¨til løgene er bløde.
Brun kødet af i gryden.
Tilsæt flåede tomater, 2-3 dl vand og kidneybønner.
Krydr med paprika, oregano, salt og peber
Lad simre i cirka 15 minutter, mens du koger pastaen.
Servér med revet parmesan.

Twist din Boller i karry med Karolines Køkken Karrysuppe

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min. 

Ingredienser:

  • 1 liter Karolines Køkken Karrysuppe
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 4 dl grov bulgur


Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 0,5 dl mælk

Fremgangsmåde:

Hæld kødet i en skål og tilsæt finthakket løg fint, æg, mel, salt og
peber, og rør rundt. Tilsæt mælk lidt ad gangen og ælt godt.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Form kødbollerne, så
de er lige store. Når vandet koger, læg kødbollerne i gryden og lad
dem koge i 8-10 minutter - til de er faste – og tag herefter bollerne
op af gryden.
Hæld karrysuppen i en gryde og lad det koge op, skru herefter
hurtigt ned for varmen. Lad saucen simre i ca. 10 minutter.
Tilsæt kødbollerne til saucen og servér sammen med kogt bulgur,
en lækker salat eller lidt hakkede, ristede nødder.

Hokkaidosuppe

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 30 min. 
 

Ingredienser:

  • 1 stk hokkaidogræskar
  • 2 gulerødder
  • 1 dl madlavningsfløde 4%
  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g græskarkerner
  • 1 pk. serranoskinke


Vi tror, at du har:

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 spsk olie

Fremgangsmåde:

Skær løg og hvidløg groft.
Skyl græskarret, halver det og fjern kernerne. Skær det i tern.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Steg løg, hvidløg, gulerødder og græskar i olie i 3-4 minutter.
Tilsæt bouillonterninger og dæk grøntsagerne med vand.
Bring i kog og lad simre i 20-25 minutter.
Steg serranoskinke og rist græskarkerner imens.
Blend suppen, tilsæt madlavningsfløde og justér konsistensen
med suppevand. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Servér med græskarkerner og serranoskinke.

Tip: Servér evt. med en skefuld creme fraiche 9% og brød.

Asiatisk nudelret

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 20 min. 

Ingredienser:

  • 1 pk. Salling fuldkornsnudler
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 pk. sukkerærter
  • 4 spsk sød chilisauce


Vi tror, at du har:

  • Salt
  • Olie

Tilbehør:

  • Kyllingefileter

Fremgangsmåde:

Kog nudlerne som anvist på pakken.
Vask peberfrugt, forårsløg og sukkerærter. Skær peberfrugt og
sukkerærter i strimler og snit forårsløget fint.
Steg grøntsagerne på panden og tilsæt nudlerne.
Rør godt rundt, tilsæt sød chilisauce og lad det stege ved middelvarme
i 5 minutter under omrøring.

Tip: Servér evt. med cashewnødder og kylling.
Skær kyllingefileterne i strimler. Steg dem i olien i 8-10 minutter
på en varm pande. Start ved høj varme, så kyllingen får en flot
stegeskorpe og skru derefter ned for varmen.

Twist dine frikadeller med mandler

Portionen er til 4 personer. 
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 50 min. 

Ingredienser:

  • 400g hakket gris og kalv 8-12%
  • 100g mandler


Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 3 spsk. Havregryn
  • 2 spsk. olie
  • Salt

Fremgangsmåde

Hak løg fint og mandler groft, og bland alle ingredienserne i  en skål.

Ælt farsen til den er sammenhængende og klistret.

Form frikadellerne med en spiseske, og steg dem på en pande med smør og olie ved middelvarme i ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte.

Server med kartofler og kålsalat.

Tip: Tilsæt revet gulerod, squash eller andet grønt

Kylling med rødkålssalat og aspargeskartofler

Portionen er til 4 personer. 
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 1 rødkål
  • 1 liter appelsinjuice
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 pose aspargeskartofler
  • 650 g kyllingebrystfilet


 

Vi tror, at du har:

  • Salt
  • Olie
  • Kanel

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne

Steg kyllingebryst på en pande med olie ca. 6-7 minutter på hver side.

Snit rødkål i strimler og kog det i appelsinjuicen i 7 min. (Tilsæt evt. krydderier, kanel for ekstra julestemning)

Servér på en tallerken, og drys hakkede mandler over rødkålen.

Velbekomme!
 

Tip: Erstat kyllingebryst med knoldselleribøf.

Skræl sellerien, og skær den ud i bøffer.

Panér den i æg og rasp blandet med hakket persille og salt og brun dem på en pande med olie i 2 min. på hver side.

Bag dem færdig i ovnen i 12 min. Ved 225 grader.

Twist dine tarteletter med svampe

Portionen er til 4 personer.
Tilberedningstid: 20-25 min.

Ingredienser:

  • 400g champignon
  • 200g svampemix
  • 20g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 pk. Princip luksus tarteletter

 

Vi tror, at du har:

  • Salt og peber
  • Løg
  • Olie

Fremgangsmåde

Rist champignon i olie, ved høj varme på en pande.

Skue ned til middelvarme og tilsæt smør, svampemix og 1 finthakket løg. Lad stå og simre under jævnlig omrøring til løgene er bløde.

Kom fløde og grøntsagsbouillon på panden, og lad det simre let til det koger en smule ind og bliver en lækker cremet svampesovs.

Varm tarteletterne i ovnen.

Mørbrad med grønkålssalat

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 200 g snittet grønkål
  • 1 granatæble
  • 2 appelsiner
  • 2 håndfuld hakkede mandler
  • 1 Svinemørbrad

 

Vi tror, at du har:

  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.

Krydder mørbraden med salt og peber.

Brun svinemørbraden på alle sider ved jævn varme i ca. 4 min. i alt.

Læg mørbrad i et ovnfast fad, og tilbered mørbraden færdig i ovnen i ca. 15 min.

Imens blandes det snittede grønkål, granatæblekerner, appelsiner i tern og hakkede mandler i en skål.

Velbekomme!

Tip: Servér grønkålssalaten med en dressing hvor du blander 3 spsk. æblecidereddike og 2 spsk. honning sammen i en skål. Hæld dressingen over salaten.

Tip: Erstat mørbrad med en plantebasseret hakkebøf

Jordskokkesuppe

Portionen er til 4 personer.

Arbejdstid: 15. min.
Samlet tid: 40 min.

Ingredienser:

  • 500 g jordskokker
  • 400 g bagekartofler
  • 200 g pastinakker
  • 5 stilke frisk timiankviste
  • 1 pose rugbrødscroutoner

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 grøntsagsbouillon
  • 1 dl minimælk
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg groft og steg det i en gryde med olie til løgene er bløde og tilsæt frisk timian.
Skrub og skræl jordskokker, bagekartofler og pastinakker. Hak dem groft, og steg dem i gryden.
Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne og 2 bouillon-
terninger. Kog grøntsagerne møre under låg i 20-30 minutter ved middel varme. Blend suppen med en stavblender.
Smag til med salt og peber.
Servér med rugbrødscroutoner.

Tip:
Servér også med 1 dåse ristede kikærter. Skyl kikærterne og tør dem.
Vend kikærterne godt i olie og paprika.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og bag dem i
175 grader i 20-25 min. Vend dem undervejs.
 

Nudelsuppe

Portionen er til 4 personer. 
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 25 min.

Ingredienser:

  • 1 liter Karolines Køkken Karrysuppe
  • 300 g kyllingeinderfilet
  • 125 g fuldkornsnudler
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 røde peberfrugter

Vi tror, at du har:

  • 2 løg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skær kyllingefileterne i tern.
Hæld karrysuppen og 2 dl vand i en gryde, og bring i kog under omrøring.
Imens snittes løg og forårsløg, og rød peberfrugt skæres i tern. Når suppen koger tilsættes rå kyllingetern, løg, salt og peber. Lad suppen koge ved jævn varme i ca. 5-7 minutter imens der røres et par gange i gryden.
Tilsæt knækkede nudler, forårsløg og peberfrugt.
Kog suppen indtil nudlerne er klar, ca. 3-5 minutter.
Servér evt. med fuldkornsflutes til.

Tip: Erstat kylling med æbletern

Twist din pastaret med puck ost

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 35 min.

Ingredienser: 

  • 500 g puck ost
  • 15 cherrytomater
  • 2 stk. snackpeber
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 100 g revet parmesan
  • 300 g fuldkornspasta

Vi tror, at du har:

  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 0,5 spsk. tørret oregano

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skyld tomater og snackpeber, og skær snackpeberne i tern. Skræl hvidløgene og skær dem halvt over. Læg det i et ildfast fad, og skær puckosten over på midten og læg den ovenpå grøntsagerne. Hæld lidt vand i bunden og top med olivenolie, oregano, salt og peber. Bag i ovnen i ca. 25 min. Imens koges pasta efter anvisning på pakken. Mos grøntsager og salatost med en gaffel til det er en samlet masse, og kom herefter hakket basilikum i saucen.
Servér med pasta.

Tip: Drys evt. retten med parmesan.

Twist din dip med puckost

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 10 min.

Ingredienser:

  • 100 g puckost
  • 100 g skyr neutral
  • 2 gulerødder
  • 1 agurk

Fremgangsmåde:

Blend puckost og skyr sammen i en skål med stavblender.
Smag til med salt, peber og sukker.
Skyl gulerødder og agurk og skær dem i stænger.

Tip: Servér også til rugbrødssnack

Twist din tomatsuppe med puck ost

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 200 g puck ost
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 squash
  • 140 g tomatpuré
  • 3 dåser hakkede tomater

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • ½ tsk. stødt timian
  • ½ tsk. stødt spidskommen

Fremgangsmåde:

Snit løg og hvidløg og sautér dem i en stor gryde med olie indtil de er bløde. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater,
puck ost, timian, spidskommen og 1 liter kogende vand.
Lad det simre i 5 minutter, blend herefter suppen.
Tilsæt peberfrugt og squash og lad suppen simre i yderligere 5 minutter. Smag til med spidskommen, salt og peber.
Server med brød eller suppehorn.

Twist dine nachos med tortilla

Portionen er til 4 personer. 
Tilberedningstid: 15 min.

Ingredienser:

  • 1 pk. Salling fuldkorns tortilla
  • 3 tsk. olivenolie
  • ½ tsk. fint salt
  • 2 tsk. oregano

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pensel tortillas med olie.
Klip tortillas i mindre trekanter, der ligner chips.
Læg stykkerne på en bradepande med bagepapir og drys med salt og oregano. Bag dem i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Lad dem køle.

Tip: Servér med guacamole, creme fraiche og salsa.

Twist din pizza med tortilla

Portionen er til 4 personer.
Tilberedningstid: 20-25 min.

Ingredienser:

  • 1 pk. Salling fuldkorns tortilla
  • 3 spsk. grøn pesto
  • 6 kartofler i meget tynde skiver
  • 1,5 frisk mozzarellakugle
  • 1,5 tsk tørret oregano

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg tortilla på bradepander med bagepapir.
Smør pandekagerne med grøn pesto, og anret topping ovenpå.
Bag pizzaerne 5-10 min - til de er gyldne og sprøde.

Tip: Servér med frisk oregano på toppen.

Twist din sandwich med tortillas

Portionen er til 6 personer.
Arbejdstid: 10 min. 

Ingredienser:

  • 1 pk. Salling fuldkorns tortilla
  • 1 pose revet mozzarella /cheddar
  • 100 g rucola
  • 3 tomater
  • 3 avocado

 

Fremgangsmåde:

Læg tortilla på et skærebræt, og skær et snit fra
midten og ud til kanten.
Placér en ingrediens på hver kvart af tortillaen og fold
herefter hver kvarte i urets retning.
Steg den på panden, på hver side, til osten er smeltet.

Gnocchi med oksekød og grøntsager

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid er 20 min.
Samlet tid er 45 min. 

Ingredienser:

  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 300 g tomatpassata
  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g gnocchi

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt & peber

Fremgangsmåde:

Skær løg, gulerødder og squash i fine tern.
Steg løget i en gryde med olie ved middel varme, indtil de er gyldne og bløde.
Tilsæt gulerødder, squash, salt og evt. lidt chiliflager, steg i ca. 3 minutter.
Tilsæt hakket oksekød og lad stege indtil det har en let brun skorpe.
Tilsæt tomatpassata og 1,5 dl vand.
Lad simre i mindst 20 minutter ved lav varme.
Kog gnocchi efter anvisning på pakken, og vend dem herefter i sovsen.
Servér evt. med et stykke groft brød og en grøn salat.

Tip: Erstat hakket oksekød med hakket kyllingekød eller plantefars.

Wok med kylling og nudler

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 25 min.

Ingredienser:

  • 1 spidskål
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 gulerødder
  • 300 g kyllingeinderfilet
  • 250 g fuldkornsnudler
  • 1 spsk sojasauce

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Skyl og rengør grøntsagerne. Hak spidskål fint og skær peberfrugt i tynde strimler, skær gulerødderne i halve skiver.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
Skær kyllingebryst i strimler og steg dem af i olie ved høj varme i en wok eller stor pande. Tag kødet af panden, når det er stegt gyldent.
Steg grøntsagerne ved høj varme i ca. 5-7 min. og kog nudlerne som anvist på pakken.
Tilsæt nudler og kylling, og bland sammen med grøntsagerne.
Tilsæt sojasauce og drys evt. med cashewnødder.

Tip: Erstat kyllingekød med broccoli

Twist dine frikadeller med quinoa

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 25 min.
Samlet tid: 40 min.

Ingredienser:

  • 200 g quinoa
  • 500 g hakket gris og -kalv 8-12%

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 4 spsk havregryn
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk salt & peber

 

Fremgangsmåde:

Kog quinoa som anvist på pakken.
Bland hakket gris og -kalv, quinoa, æg, hakket løg, havregryn, presset hvidløg, paprika, oregano, og salt og peber i en stor skål.
Brug hænderne til at blande det sammen til en sammenhængende fars.
Form farsen til frikadeller med en spiseske.
Steg frikadellerne på en pande med olivenolie i 4-5 min., indtil de er gennemstegte og let gyldne.
Servér med kartofler og salat.

Twist din græske salat med quinoa

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 25 min.


Ingredienser:

  • 150 g quinoa
  • 350 g cherrytomater
  • 1 agurk
  • 100 g fetaost
  • 100 g sorte oliven uden sten
  • 1 citron

 

Vi tror, at du har:

  • 1 rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt & peber

Fremgangsmåde:

Kog quinoa som anvist på pakken og lad køle af.
Skær tomater, agurk, rødløg og fetaost i tern.
Vend i olivenolie, salt, peber og saft fra en citron.
Vend quinoaen i salaten.

Tip: Servér salaten til et stykke kylling.

Twist din lasagne med sorte bønner

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 25 min.
Samlet tid: 60 min.

Ingredienser: 

  • 3 gulerødder
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dåse sorte bønner
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 let mornaysauce
  • 1 pose revet mozzarella
  • 1 pakke fuldkornslasagneplader

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Skær gulerødder og løg i fine tern.
Opvarm en pande med olie og tilsæt løg, gulerødder og presset hvidløg, steg indtil løgene er gyldne. Tilsæt kødet og steg til det er let brunt. Tilsæt hakkede tomater, sorte bønner og salt.
Rør godt rundt og lad det simre i 15 min.
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
Byg nu lasagnen i et ildfast fad. Tilføj først kødsovs, herefter lasagneplader og til slut mornaysauce. Gentag dette i to lag eller indtil, at der ikke er mere kødsauce. Top med revet ost.
Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 min. Servér med en gulerodssalat.

Twist din risret med sorte bønner

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 1 dåse sorte bønner
  • 2 dl fuldkornsris
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 70 g tomatpuré
  • 1 citron
  • 100 g revet mozzarella

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • Salt & peber

Fremgangsmåde:

Kog risene som anvist på pakken.
Skær løg, hvidløg, peberfrugt og squash i små tern.
Tænd ovnen på 200 grader(varmluft).
Steg løg og hvidløg på en pande med olie, indtil løgene er bløde.
Tilsæt peberfrugt, squash og paprika, og lad det stege et par minutter indtil grøntsagerne er møre. Tilsæt tomatpuré, 2 dl vand, drænede sorte bønner og drys med salt, peber og saft fra ½ citron.
Lad det stege et par minutter.
Hæld vand fra risene og bland dem godt sammen med grøntsagerne i et ildfast fad. Drys med ost på toppen og bag i ovnen ca. 10 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.
Servér evt. en blandet grøn salat til.

Twist dine tacos med sorte bønner

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 1 dåse sorte bønner
  • 400 g hakket oksekød
  • 4 tomater
  • 1 spsk frisk basilikum
  • 1 pakke små tortilla pandekager
  • 1 bøtte 9% creme fraiche

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde:

Hak løg og to fed hvidløg fint, og steg det let af på en pande med olivenolie.
Når løgene er gyldne, tilsæt kødet og brun det af.
Tilsæt herefter drænede sorte bønner, paprika og salt, og lad det stege i 2 min.
Skær tomater i små tern og hak basilikum, rødløg og ét fed hvidløg. Bland dette sammen med 1 spsk. olivenolie, sukker og salt. Rør det godt sammen og lad herefter trække i køleskabet.
Varm tortilla pandekagerne på en pande.
Saml tacos med kødsauce, tomatsalsa og creme fraiche.
Servér evt. med guacamole og et skvæt friskpresset lime.

Twist din æggekage med quinoa

Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 200 g quinoa
  • 8 æg
  • 2 porrer
  • 2 bagekartofler
  • 100 g revet mozzarella

 

Vi tror, at du har:

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl minimælk
  • Salt & peber

Fremgangsmåde:

Kog quinoa som anvist på pakken.
Snit porrer, skræl og skær kartofler i tern.
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en stor skål.
Tilsæt quinoa, porrer og kartofler, og bland godt sammen.
Varm olivenolie på en pande og tilsæt æggemassen.
Drys revet ost på toppen.
Lad simre ved lav varme i 10-12 minutter.
Servér evt. med et stykke rugbrød.

Daal med kylling

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 25 min
Samlet tid: 60 min

Ingredienser: 

  • 200 g gulerødder
  • 1 stor sød kartoffel
  • 200 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 450 g kyllingebrystfileter


Vi tror, at du har:

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk stødt
  • spidskommen
  • ½ tsk paprika
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg fint, og steg det i en gryde med olie, til løgene er bløde.
Skræl gulerødder og sød kartoffel.
Riv dem groft på et rivejern, og kom dem i gryden.
Skyl linserne og tilsæt linser, hakkede tomater, bouillonterning, 5 dl vand og krydderierne i gryden, og rør godt rundt.
Lad daalen simre under låg i minimum 40 minutter. Rør jævnligt.
Imens skær kyllingefiletere i tern, og steg dem på en pande med olie, til de er gennemstegte.
Kom kyllingestykkerne i daalen, og smag til med salt, og evt. flere krydderier.
Servér med brød og skyr neutral.

Tip: Erstat kylling med blomkål

Twist din brændende kærlighed med kikærter

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min
Samlet tid: 30 min

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter
  • 800 g kartofler

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 50 ml mælk
  • 25 g smør
  • 1 tsk paprika
  • 3 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt og peber

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne til de er møre.
Mos de kogte kartofler med smør, mælk, salt & peber.
Dræn og tør kikærterne i køkkenrulle, og steg dem på en pande med olie og paprika til de er sprøde.
Skær løg i tynde skriver og steg dem på en pande til de er bløde.
Servér nu kartoffelmosen med kikærter og bløde løg.

Kan evt. også serveres med syltede rødbeder.

Twist din biksemad med kikærter

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter
  • 4 bagekartofler
  • 3 gulerødder
  • 4 æg

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt og peber

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne og imens skæres løg og gulerødder i tern.
Skær de kogte kartofler i tern.
Steg løg og kartofler på en pande med olie, til de er gyldne og sprøde.
Tilsæt gulerødder, drænet kikærter og paprika og lad det stege videre i 5 minutter.
Smag til med salt og peber.

Servér med spejlæg på toppen

Twist din chokoladecreme med kikærter

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min

Ingredienser:

  • 4 dåser kikærter
  • 8 spsk kakaopulver
  • 8 tsk vaniljesukker
  • 4 usprøjtede citroner

 

Vi tror, at du har:

  • 12 spsk sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 2 dl minimælk

Fremgangsmåde:

Hæld vand fra kikærterne og skyl dem godt i en sigte og tæt dem i køkkenrulle.
Hæld alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor – start med halvdelen af mælken.
Blend det rigtig godt, og tilsæt evt. det sidste mælk, indtil konsistensen er smørbar.
Smag til med ekstra sukker og citron.
Kom det i et skoldet syltetøjsglas.
Servér på brød.

Tip: Servér på lækkert nybagt bananbrød

Pasta med kartofler

Portionen er til 4 personer 
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 40 min

Ingredienser:

  • 1 stilk bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 4 bagekartofler
  • 12 cherrytomater
  • 100 g parmesanost
  • 300 g fuldkornspenne

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 grøntsagsbouillonterning
  • ½ tsk sort peber
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Hak bladselleri, gulerødder, løg og hvidløg fint, og svits det godt af i en gryde med olie.
Skræl kartoflerne og skær dem og tomaterne i mindre tern, og put dem i gryden.
Efter ca. 3 minutter tilsætter du bouillonterningerne og 2 liter vand.
Tilsæt salt, peber og rosmarin og lad retten simre i 20 min under låg til kartoflerne er møre.
Tilsæt nu pasta og lad retten koge videre indtil pastaen er kogt.
Tilsæt parmesanost og rør godt rundt imens.
Smag til med salt, peber og rosmarin.
Servér med brød og salat.

Tip: Erstat bagekartofler med kylling.

Twist dine enchiladas med kidneybønner

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 30 min

Ingredienser:

  • 2 dåser kidneybønner
  • 300 g hakkede oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ spidskål
  • 1 pk fuldkornstortilla
  • 1 dåse majs
  • 150 g revet mozzarella

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt

Fremgangsmåde:

Snit løg og hvidløg fint, og steg det i en gryde med olie, til løgene er bløde.
Brun kødet af i gryden, og tilsæt herefter drænet kidneybønner og hakkede tomater i gryden. Tilsæt evt. 1-2 dl vand, hvis du synes.
Tænd ovnen på 180 grader.
Hak spidskål fint og tilføj det til kødet. Smag til med salt og tilsæt majs.
Fold dine tortillas med saucen og læg dem i et ildfast fad med aflukningen nedad.
Top med revet ost. Gratinér i ovnen i ca. 15 minutter.
Servér evt. med creme fraiche og guacamole.

Tip: Du kan bruge de grøntsager du har i køleskabet, og komme dem i kødsovsen.

Twist dine kødboller med kidneybønner

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min

Ingredienser:

  • 1 dåse kidneybønner
  • 200 g hakket oksekød
  • 1 pk fuldkornsspagetti
  • 1 glas tomat passata
  • 100 g revet mozzarella

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt og peber

Fremgangsmåde:

Mos drænet kidneybønner groft med en gaffel.
Tilsæt hakket løg, presset hvidløg, havregryn, æg, krydderier, hakket oksekød, salt & peber.
Form blandingen til små boller.
Kog spaghetti efter anvisning på pakken.
Steg bollerne i olie på en pande i ca. 6-8 min. Vend dem undervejs, til de er let gyldne.
Hæld vand fra spaghetti, og bland herefter tomat passata og kødbollerne sammen og rør rundt i 5 min. ved middel varme.
Servér med revet ost.

Twist din burger med kidneybønner

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min

Ingredienser:

  • 1 dåse kidneybønner
  • 400 g hakkede oksekød
  • 4 burgerboller
  • 1 hjertesalat
  • 1 agurk
  • 2 tomater

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • ketchup
  • 1 tsk salt og peber

Fremgangsmåde:

Mos drænet kidneybønner groft med en gaffel.
Bland hakket løg, presset hvidløg, de moste kidneybønner, hakket oksekød, salt & peber i en skål, og ælt det godt sammen.
Form til 4 bøffer, og steg dem på en pande med olie i 4-5 minutter på hver siden.
Imens skæres agurk og tomat i skriver, og hjertesalat skylles.
Byg nu burgeren med ketchup på burgerbollen.
Servér evt. med pommes frittes.

Tip: Læg en skive ost på bøffen på panden, og lad den smelte.

Kyllingelår med rodfrugter

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min
Samlet tid: 55 min

Ingredienser:

  • 600 g kartofler
  • 600 g rodfrugter
  • 4 hele kyllingelår
  • 1 bøtte Salling pesto mayonnaise

 

Vi tror, at du har:

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 1/2 tsk tørret timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Vask rodfrugterne og kartoflerne, og skær dem i stave eller både.
Læg rodfrugterne og kartoflerne i et ildfast fad eller en bradepande med bagepapir. Hæld olie, timian, salt og peber over og vend det godt sammen.
Kog vandet og opløs en bouillonterning deri. Fordel bouillonvandet i bunden af fadet/bradepanden.
Læg kyllingelårene ovenpå, og sæt fadet i ovnen i 40 minutter.
Servér med pesto mayonnaise.

Tip:  For ekstra sprøde kyllingelår, brun dem ved høj varme i olie på en pande, inden ovnen.

Twist din boller i karry med mangochutney

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 35 min

Ingredienser:

  • 400 g hakket gris og kalv 8-12%
  • 300 g brune ris
  • 1 gulerod
  • 1 æble
  • 1 dl madlavningsfløde 8%
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk mangochutney

 

Vi tror, at du har:

  • 1 æg
  • 2 løg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl minimælk
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 ½ dl grøntsagsbouillon
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Hæld kødet i en skål, tilsæt 1 tsk salt og peber, 1 finthakket løg, æg og mel, og rør godt rundt.
Tilsæt mælk lidt ad gangen, og ælt godt.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Form kødbollerne så de er lige store, og
læg dem i gryden, når vandet koger. Lad dem koge i 8-10 minutter, eller til de er helt
faste. Tag kødbollerne forsigtigt op af gryden, og lad dem hvile.
Kog risene som anvist på pakken.
Hak alle grøntsager groft, hæld dem i en gryde med olie og steg dem ved middel varme i 3-4 min. Tilsæt karry og rør godt rundt, tilsæt derefter bouillon, lad det koge op, og skru derefter ned for varmen. Lad saucen simre i ca. 10 min.
Blend saucen med en stavblender.
Tilsæt madlavningsfløde og mangochutney, kog op en sidste gang og smag til med salt og peber.
Tilsæt kødbollerne og servér med ris, en grøn salat og evt. lidt mangochutney på toppen.

Twist din club sandwich med mangochutney

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 30 min

Ingredienser:

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 4 skiver bacon
  • 3 blommetomater
  • 2 avokadoer
  • ½ agurk
  • 8 skiver grove sandwichbrød

 

Dressing:

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 4 skiver bacon
  • 3 blommetomater
  • 2 avokadoer
  • ½ agurk
  • 8 skiver grove sandwichbrød

 

Vi tror, at du har:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rødløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Steg bacon på en varm pande. Læg det derefter på et stykke køkkenrulle.
Steg kyllingen på samme pande.
Krydr kyllingen på begge sider med salt og peber. Brun først kyllingen af ved høj varme, og steg den derefter i ca. 6 minutter på panden på hver side ved middel varme. Mens kyllingen
steger, kan du forberede resten.
Rør alle ingredienserne til karrydressingen sammen.
Skær rødløg, tomater, avokado og agurk i skriver.
Anret nu de fire clubsandwich på skiver af groft sandwichbrød.

Tip:  Rist sandwichbrødet på en brødrister, så det bliver lidt sprødt.

Twist din nudelsalat med mangochutney

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min

Ingredienser:

  • 125 g fuldkornsnudler (2 firkanter)
  • 200 g revet gulerødder fra pose
  • 200 g kålmix fra pose
  • 150 g edamamebønner (pillede fra frost)
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 400 g laks
  • 4 spsk mangochutney

 

Vi tror, at du har:

  • Saft fra 1 lime
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk neutral olie

Fremgangsmåde:

Krydr laksen med lidt salt og peber.
Steg den ved middelvarme på en pande med lidt olie i ca. 3 minutter på hver side, indtil den er lys rosa. Stil til side og lad laksen køle af.
Kog nudlerne og hæld edamamebønnerne i de sidste 3 minutter.
Afkøl nudler og bønner ved at skylle dem med koldt vand i en sigte.
Hak korianderen groft.
Bland dressingen sammen og smag til.
Anret nudelsalaten flot i fire skåle og top med dressing.

Tip:  Top retten med hakkede ristede peanuts.

Paprikagryde

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 30 min

Ingredienser:

  • 250 g portobellosvampe
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl basmatiris med splitlinser
  • 200 g wienerpølse

 

Vi tror, at du har:

  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 spsk paprika
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kog risene som anvist på pakken.
Rens svampene, og skær dem i mundrette stykker.
Skyl peberfrugt og skær i små tern.
Skræl gulerødderne. Halvér dem på langs og skær dem i tynde skiver.
Skær pølserne i skriver.
Varm en pande med olie. Tilsæt svampe, gulerødder, pølser og peberfrugter og steg ved høj varme i et par minutter.
Skru ned til middelvarme og tilsæt hvidløg og paprika. Steg videre i et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater, fyld dåsen med vand og tilsæt det til retten.
Tilsæt bouillonterning og mælk.
Lad retten simre i 10 minutter, eller indtil risene er klar.
Smag til med salt og peber.
Servér evt. med hakket persille.

Tip:  Undlad pølserne for en vegetarisk variation.

Twist din hummus med soltørrede tomater

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 10 min

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk citronsaft
  • 40 g hakkede soltørrede tomater

 

Vi tror, at du har:

  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk stødt
  • spidskommen
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde:

Hæld kikærterne i en sigte og skyld dem.
Kom alle ingredienserne i en dyb skål. Blend dem godt med en stavblender.
Tilsæt mere vand hvis du synes hummusen er for tyk.
Smag evt. til med mere citron, spidskommen og salt.

Twist din burger med soltørrede tomater

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 35 min

Ingredienser:

  • 400 g hakket oksekød 4-7%
  • 40 g soltørrede tomater
  • 8 blade hjertesalat
  • ½ agurk
  • 2 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 skiver mellemlagret ost 13%
  • 4 fuldkornsburgerboller
  • 600 g små kartofler

 

Vi tror, at du har:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk peber
  • 1 rødløg

Fremgangsmåde:

Sæt kartoflerne til at koge i en gryde i 12-15 minutter ved middel varme.
Gør tilbehør klar: Skyld salatblade, agurk, tomater og rød peber.
Skær det i tynde skiver.
Bland hakket oksekød, salt, peber og hakkede soltørrede tomater. Form 4 bøffer af kødet. Pres dem godt flade.
Varm olien på en pande. Steg bøfferne ved middelvarme i ca. 4-5 min. på hver side.
Hæld vandet fra kartoflerne, og steg dem på den pande som bøfferne blev stegt på.
Tilsæt evt. 1 spsk. olie og lidt salt.
Servér med stegte kartofler.

Twist din spaghetti bolognese med soltørrede tomater

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 40 min

Ingredienser:

  • 400 g hakket oksekød 4-7%
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 dåser flåede tomater
  • 75 g soltørrede tomater
  • 400 g fuldkornspasta
  • 40 g parmesanost
  • Frisk basilikum

 

Vi tror, at du har:

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3 dl vand
  • Salt og peber
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 spsk tørret oregano

Fremgangsmåde:

Brun kødet af i en gryde med olie.
Hak løg og hvidløg fint. Vask gulerødderne og sker dem i små tern.
Tilsæt gryden.
Tilsæt tomatpuré og steg videre i 2 min.
Tilsæt soltørrede tomater, flåede tomater, krydderier, vand og bouillonterning. Lad det simre i 20 min.
Smag til med salt og peber.
Kog pasta som anvist på pakken.
Servér med revet parmesan og frisk basilikum.

Twist din burger med syltede rødløg

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 30 min.

Ingredienser:

  • 400 g hakket oksekød 4-7%
  • 8 blade hjertesalat
  • ½ agurk
  • 2 tomater
  • 1 bøtte mayonnaise
  • 1 glas syltede rødløg
  • 4 fuldkornsburgerboller

 

Vi tror, at du har:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt og peber

Fremgangsmåde:

Skyl og afdryp salatbladene og snit dem groft.
Skyl agurken og tomaterne. Skær dem i skiver.
Form 4 bøffer af kødet. Pres dem godt flade – de skrumper, når de bliver stegt. Krydr med salt og peber. 
Varm olien på en pande ved middelhøj varme. Steg bøfferne i 3-4 min. på hver side.
Rist bollerne på en brødrister eller i ovnen.

Byg burgeren:
Start med mayonnaise, salat, bøf, grøntsager og syltede rødløg.

Twist din chili sin carne med syltede rødløg

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 25 min.
Samlet tid: 35 min.

Ingredienser:

  • 1 squash
  • 1 rød peber
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse kidneybønner
  • 4 dl basmatiris

 

Til servering:

  • 1 lime i både
  • 1 bøtte creme fraiche 9%
  • 1 glas syltede rødløg
  • 1 pose tortillachips

 

Vi tror, at du har:

  • 4 fed hvidløg
  • 2 rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk spidskommen
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk chiliflager
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skær rødløg og hvidløg fint. Skyl squashen og peberfrugten og skær dem i små tern.
Steg det hele i olie i en gryde ved middelvarme til løgene er gyldne.
Tilsæt tomatpuré og krydderier og steg videre i 1 min.
Tilsæt hakkede tomater og lad retten simre i ca. 20 min. uden låg. Kog risene imens.
Hæld vandet fra kidneybønnerne. Tilsæt dem til gryden og varm retten i yderligere 5 min.
Anret limebåde, creme fraiche, syltede rødløg og tortillachips i skåle.

Tip: Tilsæt 30 g mørk chokolade (min. 70%) – det giver retten mere dybde i smag og farve.

Twist din pitabrød med syltede rødløg

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min.

Ingredienser:

  • 4 pitabrød
  • 2 dåser tun
  • 3 spsk creme fraiche 9%
  • Saft fra ½ citron
  • 2 stilke forårsløg
  • ½ agurk
  • Blandet kål fra pose
  • 1 glas syltede rødløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skyl forårsløgene og skær dem i tynde skiver.
Hæld vandet fra tunen og bland den med creme fraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær agurken i tynde skiver.
Skyl kålblandingen og dryp den af.
Lun pitabrødene i ovnen – se anvisningen på pakken. Anret imens forårsløg, agurk, kål og syltede rødløg i skåle.

Toscansk brødsuppe

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 5 min.
Samlet tid: 25 min.

Ingredienser:

  • 1 spsk chiliflager
  • 690 g tomatpassata
  • 300 g ciabattabrød
  • 1 potte basilikum
  • 60 g revet parmesanost

 

Vi tror, at du har:

  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • Salt

Fremgangsmåde:

Hak hvidløg fint. Varm en gryde op med olie og tilsæt hvidløg og chili.
Rør rundt i 1 min. ved middelvarme.
Tilsæt tomatpassata. Fyld derefter flasken med 690 g vand og hæld alt vandet i gryden. Tilsæt også bouillonterning.
Lad retten simre under låg ved svag varme i 15 min.
Skær brødet i tern og pluk basilikumbladene (gem et par blade til pynt).
Tilsæt brødet og basilikumbladene i suppen.
Rør rundt jævnligt i suppen, mens den simrer videre ved svag varme i ca. 5 min. Smag til med salt.
Rør til sidst parmesanosten i og servér retten med flere friske basilikum.

Tip: Top med tørsaltet baconstykker. Brug evt. daggammelt eller tørt brød, som italienerne gør.

Twist dine bagte kartofler

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 50 min.

Ingredienser:

  • 650 g nemme kartofler
  • 5 spsk revet parmesanost

 

Vi tror, at du har:

  • 10 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk tørret rosmarin
  • 1 spsk salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 225 grader.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 15 min.
Pres hvidløg i en skål og bland det med olivenolie.
Find en bradepande frem og læg bagepapir på.
Læg de kogte kartofler på bradepanden. Tag et glas og pres kartoflerne flade med bunden af glasset.
Pensl kartoflerne med hvidløgsolien og drys med rosmarin, salt og parmesanost.
Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min eller til de er sprøde.
Servér de knuste kartofler som tilbehør til en ret eller som en lækker snack.

Twist din æggekage med kartofler

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 40 min.

Ingredienser:

  • 650 g kartofler
  • 8 æg

 

Vi tror, at du har:

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i 1-2 cm store tern, snit løget i fine tern og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
Steg kartoflerne ved middel varme på en pande, til de bliver let møre og får stegeskorpe (ca. efter 10-12 min.). Vend dem ofte undervejs.
Tilsæt løg til panden og steg dem, indtil de er gyldne.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med hvidløg, salt og peber.
Hæld æggeblandingen over kartoflerne og løgene (sæt låg på, hvis du har et).
Lad æggekagen stege videre i ca. 10 min.
Top evt. med frisk basilikum og tomatskiver.
Servér med rugbrød og en salat til.

Tip: Hvis du har en pande, der kan tåle at komme i ovnen, kan du i stedet sætte æggekagen i ovnen og bage den ved 175 grader.

Twist din spaghetti-ret med kartofler

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 25-30 min.

Ingredienser:

  • 400 g fuldkornsspaghetti
  • 200 g grøn pesto
  • 650 g kartofler
  • 200 g friske grønne bønner
  • 60 g revet parmesanost

Fremgangsmåde:

Sæt en stor gryde over med vand og lidt salt – der skal kunne koges både kartofler, bønner og pasta i gryden. Hvis du ikke har en stor gryde, kan du koge kartofler og pasta i hver sin gryde.
Skræl eller vask kartoflerne og skær dem i tern (2 x 2 cm).
Klargør bønnerne ved at skære enderne af dem.
Når vandet koger tilsæt så kartoflerne og lad dem koge i ca. 5 min.
Tilsæt pastaen til kartoflerne.
Tilsæt de grønne bønner 5 min. før pastaen er kogt klar.
Find en stor skål frem og hæld pestoen i. Hæld 2 dl af det varme pastavand i skålen og bland det godt med pestoen.
Tilsæt færdigkogt pasta, kartofler og bønner.
Rør godt rundt – vend til sidst parmesanost i.
Servér evt. med brød til.

Lasagne med pesto

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 10 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 200 g pesto
  • 6 gulerødder
  • 500 ml bechamelsauce
  • 140 g revet mozzarella
  • 100 g parmesanost
  • 250 g fuldkornslasagneplader

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Smør et ovnfast fad med olie.
Varm 2 dl vand op og hæld det i en skål. Bland pestoen i vandet.
Skær gulerødderne i tern.

Lav lagene i lasagnen, indtil der ikke er flere plader tilbage:
Først bechamelsauce, derefter lasagneplader, pesto, gulerødder, mozzarellaost.

Top til sidst med parmesan.
Bag lasagnen i ovnen i 30 minutter.

Tip: Servér lasagnen med en salat, fx en færdig måltidssalat og groft brød til.

Nudelsuppe

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 20 min.

Ingredienser:

  • 250 g champignon
  • 4 gulerødder
  • 2 æg
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g fuldkornsnudler
  • Sojasauce

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 grøntsagsbouillonterning
  • 2 liter vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Bring en lille gryde med vand i kog.
Kog æggene i 9 min.
Imens æggene koger: Skræl eller vask gulerødderne, vask peberfrugten, rens champignonerne og fjern skralden fra løg og hvidløg.
Skær gulerødder og peberfrugt i tynde strimler, champignoner i kvarte og løg og hvidløg i tynde skiver.
Varm olien op i en pande ved middel varme, og steg grøntsagerne til de stadig har lidt bid.
Bring en gryde med vand og bouillonterninger i kog.
Imens kan du pille æggene og halvere dem.
Tilsæt nudlerne til suppen og kog dem let møre.
Tilsæt grøntsagerne til suppen og kog 1-2 min., til de er varme.
Smag til med sojasauce.
Anret nudelsuppen i skåle.

Tip: Servér med limebåde, frisk koriander og chiliflager. Som et ekstra twist, kan du marinere de halve æg i 6 spsk sojasauce i 15-20 min

Twist dine frikadeller med grønne linser

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 10 min.
Samlet tid: 20 min.

Ingredienser:

  • 400 g hakket grisekød
  • 1 dåse grønne linser

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Hak løget fint.
Rør farsen sej med salt.
Tilsæt mel, æg og løg og rør godt.
Hæld vandet fra linserne, og skyl dem under koldt vand.
Tilsæt linserne til farsen og bland dem godt i.
Varm en pande op med olie.
Form frikadellerne og steg dem ca. 4 min. på hver side, indtil de er gennemstegte og sprøde.

Tip: Servér frikadellerne med en salat eller på et stykke rugbrød.

Twist din kartoffelsalat med grønne linser

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 10 min.
Samlet tid: 20 min.

Ingredienser:

  • 1 kg små kartofler
  • 1 dåse grønne linser
  • 1 spsk dijonsennep
  • 4 spsk æbleeddike
  • 1 spsk akaciehonning

 

Vi tror, at du har:

  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk fint salt

Fremgangsmåde:

Skræl eller vask kartoflerne og kog dem møre i en gryde med lidt salt.
Imens kartoflerne koger – lav dressingen og klargør linserne:
Bland sennep, olie, eddike, honning og salt i en skål og pisk
vinaigretten godt sammen. Hæld vandet fra linserne og skyl dem under koldt vand.
Hæld vandet fra kartoflerne, hæld dem i en skål og lad dem køle af.
Når kartoflerne er kølet af - skær dem i passende stykker. Hæld dressingen i skålen og vend forsigtigt kartoflerne rundt i dressingen.
Vend forsigtigt linserne i skålen med kartofler og dressing.

Tip: Top med klippet purløg, hakket rødløg og servér salat og brød til.

Twist din lasagne med grønne linser

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 60 min.

Ingredienser:

  • 3 gulerødder
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 dåse grønne linser
  • 690 g tomat passata
  • 4 dl bechamelsauce
  • 140 g revet mozzarella
  • 250 g fuldkornslasagneplader

 

Vi tror, at du har:

  • 1 løg
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.
Skær gulerødder og løg i fine tern. Brug evt. en minihakker.
Steg gulerødder og løg på en pande med olie i ca. 3 min.
Tilsæt kød og brun det godt af.
Hæld vandet fra linserne, skyld dem og tilsæt til kødet. Rør godt rundt.
Tilsæt tomat passata – fyld flasken op med vand og hæld det i.
Tilsæt salt og rør godt rundt. Lad saucen simre i ca. 15-20 min.
Smør et ovnfast fad med olie.
Start med lasagneplader, så kødsauce, bechamelsauce og til sidst revet mozzarella.
Gentag denne proces, indtil der ikke er flere lasagneplader (ca. 3 gange). Sæt lasagnen i ovnen i ca. 35 min.
Servér evt. med salat og brød.

Tip: En lasagne har altid godt af at hvile, når den kommer ud af ovnen, og er også god dagen efter.

Frittata med laks

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 10 min.
Samlet tid: 20 min.

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 50 g parmesanost
  • 100 g varmrøget laks
  • 1 stilk forårsløg
  • 1 squash

 

Vi tror, at du har:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sort peber

Fremgangsmåde:

Pisk æg sammen i en skål med en gaffel.
Tilsæt parmesan, salt og peber. Pisk det godt med gaflen.
Varm olie på en pande.
Lad frittataen stege ved middel varme under låg i 5 minutter. Hold øje med den, så den ikke brænder på.
Smuldr varmrøget laks, og hak forårsløg og squash fint. Bland det sammen i en skål. Fordel laks, squash og forårsløg på frittataen, og pres det lidt ned i den med en grydeske.
Brug en tallerken til at vende frittataen rundt, og steg den 5 min. på den anden side.
Servér evt. med ristet rugbrød og sprøde grøntsager i stænger.

Twist din fuldkornspizza med pesto

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser:

  • 2 fuldkornspizzadej
  • 8 spsk pizzasauce
  • 1 frisk mozzarella
  • 4 skiver parma- eller serranoskinke
  • 250 g cherrytomater
  • 2 håndfuld rucolasalat
  • 4 spsk basilikumpesto

 

Tip:
Lav din egen pizzadej:

Ingredienser:

  • 15 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt

 

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i lunkent vand i en stor skål.
Tilsæt de andre ingredienser og rør godt rundt. Ælt dejen i 10-15 min., indtil den er smidig og elastisk.
Hvis dejen er klistret – tilsæt lidt mere mel.
Del dejen i to lige store portioner, og tril dem til kugler. Dæk dem med et fugtigt klæde og lad dem hæve i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.

Fremgangsmåde:

Skyl tomater og salat. Pluk mozzarellaen i små stykker og skær tomaterne i kvarte.
Tænd ovnen på 280 grader.
Læg pizzabundene på hver sin bageplade med bagepapir.
Byg pizzaen: Smør et jævnt lag af pizzasaucen på dejen. Fordel mozzarellaen over, og sæt pizzaerne
i ovnen i 8-10 min., indtil kanten er sprød og let brunet.
Top med fyld: Tag pizzaerne ud af ovnen, og fordel skinke, tomater, salat og pesto ovenpå.

Tip: Pensl tomaterne med olivenolie og drys med lidt salt og peber for ekstra smag.

Twist din pastasalat med pesto

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 25 min.

Ingredienser:

  • 200 g pillede edamamebønner
  • 350 g fuldkornspenne
  • 2 kyllingebrystfileter
  • 250 g cherrytomater
  • 100 g babyspinat
  • 100 g basilikumpesto

 

Vi tror, at du har:

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt og peber

Fremgangsmåde:

Kog pasta efter anvisning på pakken. Kom de frosne edamamebønner
i pastavandet, 2 min. inden pastaen er færdig. Si vandet fra, når pastaen er kogt.
Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og kom dem på en varm pande med olie. Brun dem på begge sider, og skru ned til middelvarme. Steg fileterne i 6-7 min. på hver side.
Skær tomater i halve, og skyl babyspinat.
Vend kogt pasta og edamamebønner med tomater, babyspinat og 4 spsk pesto. Tilføj mere pesto, hvis du synes.
Smag retten til med salt og peber.
Anret pastaen med skåret kylling på toppen. Du kan også skære kyllingen i små tern og blande det med salaten.

Tip: Har du lyst til en ekstra saftig kylling? Så hæld saften fra ½ citron over kyllingen et par minutter inden, du tager den af panden.

Twist din rugbrødstoast med pesto

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 10 min.

Ingredienser:

  • 4 tsk basilikumpesto
  • 8 skiver rugbrød
  • 2 tomater
  • 4 skiver mellemlagret ost i skiver

Fremgangsmåde:

Tænd toastmaskinen.
Smør pesto på begge stykker rugbrød.
Skær tomaten i skiver, og læg dem på det ene brød.
Læg en skive ost på og derefter det andet stykke rugbrød.
Toast det i en toastmaskine, indtil rugbrødstoasten er sprød.
Servér evt. med sprøde grøntsager i stave og en lækker dip.

Twist din rugbrødsklapper med kapers

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 5 min.

Ingredienser:

  • 4 skiver rugbrød
  • 1 frisk mozzarella
  • 10 cherrytomater
  • 1 avocado
  • 4 spsk grøn pesto
  • 4 tsk kapers

 

Vi tror, at du har:

  • Peber

Fremgangsmåde:

Rist rugbrødet på en brødrister.
Skær mozzarella, avocado og tomater i skiver.
Smør rugbrødet med pesto og anret mozzarella, avocado og tomat her på.
Drys med kapers og friskkværnet peber.

Twist din ovnbagte pasta med kapers

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 35 min.

Ingredienser:

  • 400 g pasta
  • 300 g bechamelsauce
  • 140 g revet mozzarella
  • 200 g tun på dåse
  • 690 g tomat passata
  • 4 spsk kapers

 

Vi tror, at du har:

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Kog pastaen ”al dente” – dvs. 2 min. mindre, end der står på pakken.
Lav imens tomatsaucen: Hak løg og hvidløg fint og dræn tunen. Varm olie i en gryde og steg løg, hvidløg og tun 1 min. ved middel varme.
Tilsæt tomat passata – fyld flasken halvt med vand, ryst godt og hæld det i gryden. Lad tomatsaucen simre i 7-9 min.
Tænd ovnen på 200 grader og smør et ovnfast fad med olie.
Saml retten: Bland pastaen med tomatsaucen. Læg halvdelen af pastaen i fadet, efterfulgt af halvdelen af bechamelsaucen og mozzarellaen.
Drys 2 spsk kapers over. Gentag med resten af ingredienserne.
Bag pastaen i ovnen i 15 min. eller til osten er smeltet og blevet lidt brun.
Servér evt. med salat til.

Tip: Drys hakket persille på toppen, sammen med ost.

Twist din pita med kapers

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 5 min.
Samlet tid: 15 min.

Ingredienser:

  • 4 store pitabrød
  • 250 g kyllingestrimler
  • 1 pose salatblanding
  • 200 g creme fraiche
  • 4 spsk kapers

 

Vi tror, at du har:

  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde:

Steg kyllingestrimlerne på en pande med olie, lidt salt og peber.
Lav dressingen: Hæld creme fraiche i en skål. Pil hvidløget, pres det ned i skålen og bland kapers i. Smag til med salt og peber.
Varm pitabrødene i ovnen eller på en brødrister.
Fyld pitabrødene med grønt, kylling og creme fraiche-dressing.

Indisk boller i karry

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 25 min.

Ingredienser:

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 spsk friskrevet ingefær
  • 1 liter Karoline Pikant Karrysuppe
  • 300 g bulgur
  • 1 potte persille

 

Vi tror, at du har:

  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde:

Kom kødet i en skål, og rør det sammen med salt.
Tilsæt havregryn og æg til skålen.
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
Skræl ingefæren med en teske og riv den på et rivejern.
Tilsæt hvidløg, ingefær, og peber til farsen.
Rør farsen godt, og lad den derefter hvile i køleskabet i 10 min.
Kog imens bulgur efter anvisning på pakken.
Form kødbollerne, så de er lige store – ca. på størrelse med en 5-krone.
Kog vand i en gryde, tilsæt kødbollerne og lad dem simre i 7-8 min., til de flyder op til overfladen.
Varm karrysuppen op, tilsæt bollerne til saucen og lad retten simre i 2 min.
Servér retten med bulgur og friskhakket persille.

Tip: Servér retten med naanbrød og frisk koriander.

Twist din fisk med sød chilisauce

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 10 min.
Samlet tid: 20 min.

Ingredienser:

  • 400 g torskefars
  • 1 pose snittet salat
  • 2 æbler
  • 1 håndfuld rosiner
  • 6 spsk sød chilisauce

 

Vi tror, at du har:

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde:

Skær æblerne i små tern og vend dem sammen med salat og rosiner.
Hæld olie på en pande og skru godt op for varmen.
Form 8-12 fiskefrikadeller af torskefarsen med en spiseske.
Steg først dellerne på begge sider, til skorpen er brun og sprød.
Steg dellerne færdige ved lav varme omkring 7-8 minutter på hver side.
Anret fiskefrikadellerne på en tallerken med salaten og sød chilisauce som dyppelse til fiskefrikadellerne.

Twist dine røræg med sød chilisauce

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min.

Ingredienser:

  • 10 æg
  • 400 g cherrytomater
  • 4 skiver rugbrød
  • 8 spsk sød chilisauce

 

Vi tror, at du har:

  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde:

Pisk æg sammen i en skål.
Halvér cherrytomaterne og vend dem i chilisaucen.
Varm en pande op med olie ved middel varme.
Hæld æggemassen på panden. Rør rundt og saml æggemassen i den
ene side af panden. Fortsæt med at røre, indtil æggemassen bliver til røræg.
Hæld tomaterne på den anden side af panden. Steg i et par minutter, imens du vender dem rundt.
Rist rugbrødet i en brødrister.
Anret en tallerken med ristet rugbrød, røræg og cherrytomater.

Tip: Drys hakket kål eller nødder over retten. Det giver ekstra sprødhed.

Twist din wok med sød chilisauce

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 10 min.
Samlet tid: 20 min.

Ingredienser:

  • 250 g fuldkornsnudler
  • 300 g kylling i strimler
  • 3 gulerødder
  • 1 pak choi
  • 4 spsk soja
  • 4 spsk sød chilisauce
  • En håndfuld peanuts
  • 2 limefrugter

 

Vi tror, at du har:

  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skyl og skær pak choi i strimler.
Pil hvidløg og skær dem i tynde skiver og riv gulerødderne.
Varm olie op i en wok eller en stor pande ved høj varme.
Steg kyllingestrimlerne. Skru ned til middel varme, tilsæt hvidløg og steg videre i 1 min.
Hæld kyllingestrimlerne i en skål.
Skru op for varmen igen og tilsæt pak choi og gulerødder. Steg i 3-4 min.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Si vandet fra, og steg dem kort af på panden med kylling og resten af retten.
Servér med hakkede peanuts på toppen og lime skåret i skiver.

Kyllingelår med spidskålssalat

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 40 min.

Ingredienser:

  • 700 g kyllingelår
  • ¼ spidskål
  • 2 æbler
  • 4 dl græsk yoghurt
  • 4 dl basmatiris

 

Vi tror, at du har:

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.
Læg kyllingelårene i et ildfast fad og pensl dem med olie. Drys med lidt salt og peber. Steg kyllingelårene i ovnen i 35-40 min.
Klargør imens salat, ris og dressing.
Snit spidskålen fint og skær æblerne i tern. Bland det i en skål.
Kog risene – følg anvisningen på pakken.
Bland græsk yoghurt med presset hvidløg og smag til med salt og peber.
Servér de stegte kyllingelår med ris, salat og dressing.

Tip: Dressingen kan varieres på flere måder. Prøv fx med kapers, æbleeddike og purløg.