Hvilken køkkenmaskine skal jeg vælge?

En køkkenmaskine kan klare de fleste opgaver i køkkenet. Med de fantastiske maskiner har du nemlig mulighed for at røre, ælte, blende og lave pasta. Køkkenmaskiner kan nemlig fås med et bredt udvalg af tilbehør, der gør det til den ultimative køkkenmaskine.

Er du på udkig efter en køkkenmaskine, så har vi her lavet en lille guide til dig, så du kan finde den, der passer bedst til dine behov. Her kommer vi ind på, hvilke overvejelser du skal have gjort dig, inden du vælger en røremaskine, samt hvad du kan bruge røremaskinen til.

Hvad kan du bruge røremaskinen til?

Du kan bruge køkkenmaskinen til mange forskellige ting – kun fantasien sætter grænser. Netop derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvad din køkkenmaskine skal bruges til. Med det rette udstyr kan din nye maskine bruges til alt muligt spændende.

Ælt dej

Med en stærk køkkenmaskine kan du nemt ælte din dej og slippe for de ømme armmuskler. Selvom det kan være en god træning selv at ælte dejen, så kan en køkkenmaskine lave en helt elastisk dej, der giver et luftigt brød. En køkkenmaskine er perfekt til at ælte en rugbrødsdej. Selvom dejen ikke er så tung, så er den ofte mere klistret, hvilket kan give udfordringer. Med en køkkenmaskine slipper du for anstrengelserne ved den klistrede dej.

Bland kageopskrifter

Køkkenmaskinen er genial til bagning og kagedej – du skal bare skifte dejkrogen ud med dejspaden eller K-spaden. De fleste køkkenmaskiner kommer med en stålskål, der både kan tåle varme og kulde.

Fold mousser, merinqe og flødeskum

Mousse, soufflé og andre ting, der skal vendes eller foldes sammen, kræver en særlig ”foldekrog”. Uden denne vil maskinen banke luften ud af din mousse.

Hak dit eget kød

Med det rette tilbehør kan din køkkenmaskine også hakke kød. Når du hakker dit eget kød, så er du selv herre over blandingsforholdende og hvilke ingredienser, der skal bruges. Kødhakkeren er perffekt til dig, der gerne vil have styr på kødet til dine retter.

Lav din egen pasta

Du kan finde forskelligt pasta-tilbehør til din køkkenmaskine - så kan du hurtigt og nemt selv lave din helt egen pasta. Hjemmelavet pasta er super lækkert, og du kan forsøge dig med mange forskellige former og størrelser.

Blend smoothies og supper

Med en blender har du også mulighed for at lave lækre smoothies direkte på maskinen. Blenderen kan også bruges til en række andre ting og er perfekt til at mikse diverse ingredienser.
 

 

Overvejelser inden du køber en køkkenmaskine

Når du har fået klargjort, hvad du gerne vil bruge maskinen til, så skal du have kigget på, hvilken type røremaskine, du går efter. Køkkenmaskiner er vidt forskellige i design, funktion og størrelse, så det er ikke ligegyldigt, hvilken en du køber.

Størrelse og design

Når du skal vælge en køkkenmaskine, er det selvfølgelig vigtigt, at du er opmærksom på den plads som maskinen kræver. Ønsker du, at køkkenmaskinen skal stå fremme på bordet, eller vil du pakke den frem lejlighedsvis? Alt efter hvor maskinen skal placeres, skal du overveje den plads, den optager.

Når det kommer til design, er det et spørgsmål om personlig smag og præferencer. Køkkenmaskinerne findes i mange forskellige designs og farver. Nogle foretrækker dog de klassiske og tidløse designs.

Funktioner og tilbehør

Det er vigtigt, at din køkkenmaskine kan opfylde de krav, som du stiller til den. De fleste maskiner kan ælte dej, røre og piske. Men udover basisfunktionerne kan du opgradere maskinerne med et hav af forskelligt tilbehør.

Udover kroge, forskellige typer piskeris og en række forskellige skåle kan du også opgradere maskinerne med forskellige hakkere, blendere og meget mere. For nogen betyder opgraderingen, at de kan skille sig af med andre maskiner og køkkentilbehør og dermed bruge køkkenmaskinen som en all-in-one.

Kapacitet og støjniveau

Alt efter dit behov kommer køkkenmaskinerne i forskellige størrelser. Drømmer du om en maskine til at bage brød og kager, kan det være en fordel med en større skål. På den måde er der plads til at dejen kan hæve. Husk, at jo større en dej du bager, jo mere kraft skal der være på maskinen, og jo større kapacitet skal den have.

Køkkenmaskiner er ikke kendt for at være støjsvage, men derfor kan du stadig overveje lydniveauet, når du vælger køkkenmaskine. Både materialer, vægt og watt spiller ind på lydniveauet.

Hvor mange watt skal en køkkenmaskine have?

Når man ser på de forskellige køkkenmaskiner, kan watt-effekten være meget forskellig fra produkt til produkt. Du skal dog være opmærksom på, at watt udelukkende svarer til strømforbruget, og at det derfor handler mere om maskinens udnyttelse af disse watt. Du skal derfor være påpasselig med at sammenligne forskellige producenter på dette parameter.

Hænger watt og motor sammen?

Watt og motor-størrelse hænger som oftest sammen. Har den ofte mange watt, har maskinen også typisk en stor motor. En stor og kraftig motor kan være en fordel, hvis du ofte skal røre tunge deje sammen, hvor en mindre motor og færre watt gør det længe godt til alt fra kagedeje og almindeligt størrelse bolledeje.

 

Køkkenmaskinen giver mange muligheder

Når du skal købe en køkkenmaskine, er det vigtigt, at du er opmærksom på dine behov. Hvad vil du bruge den til, og hvilket tilbehør skal du have for at få mest ud af maskinen?

En køkkenmaskine kan næsten bruges til alt, hvis du har investeret i det rette tilbehør. Der findes at hav af forskellige modeller og tilbehør til de forskellige maskiner, og derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad maskinen rent faktisk skal bruges til. På den måde kan du finde den, der passer bedst til dine daglige gøremål.

Måske vil du bruge den til brød og bagning, så det kan være, at du skal have en model, der kan tackle større mængder dej? Eller er du på udkig efter en røremaskine, der kan mixe alt fra kageblandinger til småkager og grød sammen? Måske du vil bruge køkkenmaskinen som et alt-muligt-produkt og udvide den med en mængde tilbehør i form af en pastamaskine, isskål mv.?

En køkkenmaskine er meget mere end et stort piskeris og en dejkrog – de mange modeller kan alt fra at lave pasta til at hakke kød. Blandt andet har Kenwood en stor mængde tilbehør, så du kan udvide brugen af deres enheder.

Kun fantasien sætter grænser med det rigtige tilbehør. Udnyt din maskines fulde potentiale, og bliv familiens nye mesterkok. Kast dig ud i det fantastiske kulinariske univers, med en køkkenmaskine fra føtex.dk.

Sådan bruger du tilbehøret til køkkenmaskinen bedst

Har du fundet din køkkenmaskine frem fra skabet, eller har du købt en ny? Bliv klogere på dine kulinariske muligheder ved brug af tilbehør til en røremaskine.