Hvilken køkkenmaskine skal jeg vælge?

Find den køkkenmaskine, der passer til dine behov

En køkkenmaskine kan klare de fleste opgaver i køkkenet. Med de fantastiske maskiner, har du nemlig mulighed for at røre, ælte, blende, lave pasta, is og meget mere. Er du på udkig efter en køkkenmaskine, så har vi her lavet en lille guide til dig, så du kan finde den, der passer bedst til dine behov.
 

Køkkenmaskinen giver mange muligheder

Når du skal købe en køkkenmaskine, er det vigtigt, at du er opmærksom på dine behov. Hvad vil du bruge den til, og hvilket tilbehør skal du have for at få mest ud af maskinen?

En køkkenmaskine kan næsten bruges til alt! Der findes at hav af forskellige modeller og tilbehør til de forskellige maskiner, og derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad maskinen rent faktisk skal bruges til. På den måde kan du finde den, der passer bedst til dine daglige gøremål. Måske vil du bruge den til brød og bagning, så du vil have en model, der kan takle større mængder dej? Eller er du på udkig efter en røremaskine, der kan mixe alt fra kageblandinger til småkager og grød sammen? Måske du vil bruge køkkenmaskinen som et alt-muligt-produkt og udvide den med en mængde tilbehør?

En køkkenmaskine er meget mere end et stort piskeris og en dejkrog – de mange modeller kan alt fra at lave pasta til at hakke kød. Blandt andet har Kenwood og KitchenAid en stor mængde tilbehør, så du kan udvide brugen af deres enheder.

Kun fantasien sætter grænser med det rigtige tilbehør. Udnyt din maskines fulde potentiale og bliv familiens nye mester-kok.

 

Hvad kan du bruge køkkenmaskinen til?

Du kan bruge køkkenmaskinen til mange forskellige ting – kun fantasien sætter grænser. Netop derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvad din køkkenmaskine skal bruges til. Med det rette udstyr kan din nye maskine bl.a. bruges til:
 

Køkkenmaskiner til brød

Med en stærk køkkenmaskine kan du nemt ælte din dej og slippe for de ømme armmuskler. Selvom det kan være en god træning selv at ælte dejen, så kan en køkkenmaskine lave en helt elastisk dej, der giver et luftigt brød.
 

Lav rugbrød på din køkkenmaskine

En køkkenmaskine er perfekt til at ælte en rugbrødsdej. Selvom dejen ikke er så tung, så er den ofte mere klistret, hvilket kan give udfordringer. Med en køkkenmaskine slipper du for anstrengelserne ved den klistrede dej.
 

Kager på køkkenmaskinen

Køkkenmaskinen er genial til bagning og kagedej – du skal bare skifte dejkrogen ud med dejspaden eller K-spaden. De fleste køkkenmaskiner kommer med en stålskål, der både kan tåle varme og kulde.
 

Kan jeg lave mousse på en røremaskine?

Mousse, soufflé og andre ting, der skal vendes eller foldes sammen, kræver en særlig ”foldekrog”. Uden denne vil maskinen banke luften ud af din mousse.
 

Hak dit eget kød

Med det rette tilbehør kan din køkkenmaskine også hakke kød. Når du hakker dit eget kød, så er du selv herre over blandingsforholdende og hvilke ingredienser, der skal bruges. Kødhakkeren er perffekt til dig, der gerne vil have styr på kødet til dine retter.
 

Lav din egen pasta

Du kan finde forskelligt pasta-tilbehør til din køkkenmaskine - så kan du hurtigt og nemt selv lave din helt egen pasta. Hjemmelavet pasta er super lækkert, og du kan forsøge dig med mange forskellige former og størrelser.
 

Blend på køkkenmaskinen

Med en blender har du også mulighed for at lave lækre smooties direkte på maskinen. Blenderen kan også bruges til en række andre ting og er perfekt til at mikse diverse ingredienser.

Overvejelser inden du køber en køkkenmaskine

Køkkenmaskiner er vidt forskellige i design, funktion og størrelse. Derfor er der nogle overvejelser, du kan gøre dig, inden du køber din nye maskine.
 

Størrelse og design

Når du skal vælge en køkkenmaskine, er det selvfølgelig vigtigt, at du er opmærksom på den plads som maskinen kræver. Ønsker du, at køkkenmaskinen skal stå fremme på bordet, eller vil du pakke den frem lejlighedsvis? Alt efter hvor maskinen skal placeres, skal du overveje den plads, den optager.

Når det kommer til design, er det et spørgsmål om personlig smag og præferencer. Køkkenmaskinerne findes i mange forskellige designs og farver. Nogle foretrækker dog de klassiske og tidløse designs.
 

Funktioner og tilbehør

Det er vigtigt, at din køkkenmaskine kan opfylde de krav, som du stiller til den. De fleste maskiner kan ælte dej, røre og piske. Men udover basisfunktionerne kan du opgradere maskinerne med et hav af forskelligt tilbehør. Udover kroge, forskellige typer piskeris og en række forskellige skåle kan du også opgradere maskinerne med forskellige hakkere, blendere og meget mere. For nogen betyder opgraderingen, at de kan skille sig af med andre maskiner og køkkentilbehør og dermed bruge køkkenmaskinen som en all-in-one.
 

Kapacitet

Alt efter dit behov kommer køkkenmaskinerne i forskellige størrelser. Drømmer du om en maskine til at bage brød og kager, kan det være en fordel med en større skål. På den måde er der plads til at dejen kan hæve. Husk at jo større en dej du bager, jo mere kraft skal der være på maskinen, og jo større kapacitet skal maskine have.
 

Lyd

Køkkenmaskiner er ikke kendt for at være støjsvage, men derfor kan man stadig overveje lydniveauet, når man vælger køkkenmaskine. Både materialer, vægt og watt spiller ind og er med til at afgøre hvor larmende køkkenmaskinen er.
 

Kraft og effektivitet

Når man ser på de forskellige køkkenmaskiner, kan watt-effekten være meget forskellig fra produkt til produkt. Du skal dog være opmærksom på, at watt udelukkende svarer til strømforbruget, og at det derfor handler mere om maskinens udnyttelse af disse watt. Du skal derfor være påpasselig med at sammenligne forskellige producenter.

 

Køkkenmaskiner fra føtex.dk

På føtex.dk finder du et stort udvalg af forskellige køkkenmaskiner og røremaskiner. Vi forhandler produkter fra forskellige mærker som bl.a. Kenwood, EPIQ og Salling. Så uanset om du er på udkig efter din næste røremaskine, tilbehør til at kunne lave pasta eller en dehydrator til maden, så kan du finde det i vores sortiment.

Kast dig ud i det fantastiske kulinariske univers, med en køkkenmaskine fra føtex.dk

Få mere ud af din køkkenmaskine

Har du fundet din køkkenmaskine frem fra skabet, eller har du købt en ny? Her får du vores tips til at få endnu mere ud af din køkkenmaskine.