Få mest ud af din køkkenmaskine

Opgrader din køkkenmaskine med en masse tilbehør

Køkkenmaskinen er et absolut must-have for hjemmekokken. De multifunktionelle maskiner er perfekte til at hjælpe dig med at lave alt fra skønne kager og desserter til brød og fars. Hvis du er på udkig efter en køkkenmaskine, men er i tvivl om hvilken en, der passer bedst til dine behov, så har vi skrevet en guide om hvordan du vælger den rigtige køkkenmaskine.

Har du allerede anskaffet dig en køkkenmaskine, eller har du fundet den gamle frem fra skabet, så har vi her lavet en guide til hvordan, du får mest ud af din køkkenmaskine.
 

Fordele ved en køkkenmaskine

Hvis du bruger meget tid i dit køkken (eller bare elsker at kokkerere), så er en køkkenmaskine næsten uundværlig. De fleste køkkenmaskiner kan nemlig både bage brød og kager, skumme mousse eller hakke dit kød.

  • Du kan ælte gærdej og slippe for at klistre både bordplade og hænder ind. Derudover ælter du dejen mere ensformigt, hvilket giver bedre og blødere brød.
  • Skal du piske skum til diverse kager eller flødeboller, så klarer køkkenmaskinen også dette! Skummet bliver luftigt, og du kan lade blandingen passe sig selv, til den er pisket til perfektion.
  • Da begge dine hænder er fri, kan du let dosere og tilsætte de forskellige ingredienser, du skal bruge i din opskrift.
  • Du kan selv blande din fars og hummus, så du får den ensartet og lige efter dine præferencer.
  • Køkkenmaskinen kan erstatte en række forskellige maskiner. Med det rette tilbehør er den næsten det eneste, du behøver for at sikre en god madoplevelse.

 

Tilbehøret til din køkkenmaskine

For at få det mest optimale ud af din køkkenmaskine, er det selvfølgelig vigtigt at kende dine behov. På den måde ved du også hvilket tilbehør, du skal have fat i, for at gøre din oplevelse med køkkenmaskinen endnu bedre.

Når det kommer til tilbehør, så skal du selvfølgelig investere i det, der giver mening i forhold til dine behov. Udvalget af medfølgende tilbehør til din køkkenmaskine afhænger af hvilken model og producent, du har købt.
 

Dejkrog, røreskovle og piskeris

De fleste køkkenmaskiner kommer med dejkrog, røreskovl og piskeris som standard tilbehør. Tilbehøret bruges til at ælte dej eller røre fars. Piskeriset er perfekt til at piske diverse blandinger eller ingredienser.
 

Kødhakker

Mange køkkenmaskiner har en medfølgende kødhakker. Kødhakkeren er elsket af mange og brugt til at lave lækre lasanger, kødtærter eller andre klassikkerer. Kødhakkeren er perfekt til dig, der gerne vil hakke dit eget kød.
 

Ovenstående hører til det mest populære tilbehør til din køkkenmaskine. Du kan dog også opgradere din maskine med eksempelvis tilbehør til pasta, så du let kan lave din egen hjemmelavede pasta. Du kan også finde tilbehør som blendere, mini-hakkere, rivejern og meget andet.

Kom i gang med din køkkenmaskine

Du kan med fordel anskaffe dig en række forskelligt tilbehør, ingredienser og hjælpemidler inden du begynder at bruge din nye køkkenmaskine. Der er nemlig meget større chance for, at du bruger din nye maskine, hvis du har tingene lige ved hånden.

Du kan altid starte med en af dine absolutte yndlings opskrifter. På den måde kan du sammenligne maskinens resultat med dit eget, og se om din opskrift er en succes. Du kan også kaste dig ud i nye spændende retter og lade maskinen motivere dig til at prøve noget helt nyt.

Med en køkkenmaskine får du styr på hovedretterne på ingen tid. Du kan diske op med hjemmelavet pasta, luftig kartoffelmos eller en hjemmelavet lasagne. Føler du dig meget inspireret, kan du også lave lækkert tilbehør til hovedretten. Lad køkkenmaskinen snitte en sprød salat eller bland din egen salsa. Kun fantasien sætter grænser for din køkkenkunst.

Udover at kunne lave diverse kager og boller kan køkkenmaskinen også lave lækre desserter. Med det rette tilbehør kan du nemlig bl.a. lave dine egen hjemmelavet is.
 

Rengøring af køkkenmaskine

Det er forholdvis let at rengøre din køkkenmaskine. Sørg altid for at maskinen er slukket og frakobl strømmen før rengøring. Vask maskinens kabinet med en fugtig klud og tør den efterfølgende af. Brug aldrig skuremidler.

Det meste tilbehør kan tåle at gå i opvaskemaskinen, men du kan også rengøre skål, røreværktøj og sprøjtedæksel i hånden. Vi anbefaler at du vasker knive og skære-komponenter i hånden, så du ikke slider på skæringen. Brug aldrig stålbørste, ståluld eller blegemiddel til at rengøre dine rustfri stålskåle. Dette vil slide unødvendigt på materialet. Brug eddike til at fjerne kalk
 

Køkkenmaskiner fra føtex.dk

De rigtige køkkenmaskiner kan være med til at gøre hverdagen nemmere og madlavningen hurtigere. En af grundene til at en køkkenmaskine er pengene værd, er at den samme maskine kan bruges til flere forskellige typer af opgaver i køkkenet. Derfor slipper du for at have skabene fulde af diverse apparater. Du kan lynhurtigt skifte tilbehøret på maskinen, så den er klar til næste opgave.

Mange familier benytter deres køkkenmaskine i en travl hverdag. Uanset om du skal røre, hakke, blende eller blande, så er maskinen en hjælpende hånd. De kan også være sjove at betjene for børn, og derfor kan maskinen i højere grad være et samlingspunkt, når familien skal i køkkenet.

Der er altså mange gode grunde til at anskaffe sig en køkkenmaskine. På føtex.dk kan du se vores udvalg af køkkenmaskiner og bestille en hjem. Så kan du hurtigt kaste dig ud i at bage diverse lækre kager, boller og finde inspiration i de nye retter.

Vælg den rigtige køkkenmaskine

Er du i tvivl om hvilken køkkenmaskine, du skal vælge? Hvilke specifikation skal du gå efter, og hvor mange watt skal din maskine have?