Hvilken type støvsuger skal jeg vælge?

Støvsugeren er et vigtigt redskab i hjemmet, når der skal gøres rent. Derfor er det vigtigt, at du vælger en model, der passer til dit hjem og dine behov. Vi har her på føtex.dk lavet en lille guide til dig, der er på udkig efter en støvsuger.
 

Vælg den rigtige støvsuger

Det er altid en god idé at vælge støvsuger efter dine specifikke behov. Støvsuger du hver dag eller måske kun en gang i ugen? Har du en stor familie eller bor du alene? Og hvad med husdyr – skal støvsugeren kunne klare hundehår?

På føtex.dk har vi et bredt udvalg af forskellige støvsugere, og du finder populære brands som Nilfisk, Miele og Electrolux.

Når du skal have en ny støvsuger, skal du overveje hvilken type støvsuger, du er på udkig efter. På føtex.dk kan du bl.a. finde støvsugere med pose, poseløse støvsugere, ledningsfri støvsuger og robotstøvsugere. De forskellige modeller kommer med hver deres fordel og anvendelsesområde, som er vigtigt at sammenholde med dine behov, ønsker og dit hjem.

Støvsugere med pose

Dette er muligvis den mest traditionelle støvsuger for de fleste. Fordelen ved en støvsuger med pose kan blandt andet være, at det er forholdsvis nemt at skifte poserne. Du slipper derfor også for at skulle rense filteret jævnligt, som du skal med de poseløse modeller.

En støvsuger med pose er en af de mest hygiejniske måder at opsamle støv på. Fordi støvet havner i posen, og posen bare kan smides ud, slipper du helt for at have kontakt med støvet.
 

Poseløse støvsugere

Den poseløse støvsuger har den klare fordel, at du slipper for at løbe tør for poser til din støvsuger. Med en poseløs støvsuger skal du i stedet sørge for at tømme støvsugeren og rense dens filter, for at sikre en god hygiejne.

En poseløs støvsuger kan være et godt valg til dig, der primært har glatte gulve i lejligheden eller huset. Har man tæpper eller dyr, der fælder meget, er sugeevnen dog ofte bedre hos støvsugere med pose. Poseløse støvsugere kan larme en smule mere under støvsugningen end støvsugere med pose, men det er meget afhængig af modellen.
 

Ledningsfri støvsuger

Hvis du har få kvadratmeter at gøre rent, eller måske nyder lige at hive støvsugeren frem på daglig basis til en hurtig rengøring, så kan en ledningsfri støvsuger være den perfekte løsning.

Støvsugeren fylder ikke meget, er altid klar til brug og kan derfor hurtigt findes frem. Den kommer uden poser, så du nemt kan tømme den. Mange ledningsfrie støvsugere er desuden 2-i-1-modeller, så du både kan støvsuge gulvet eller tage de værste krummer på køkkenbordet.

Håndstøvsugere

En håndstøvsuger er perfekt til dig, der hurtigt skal have fjernet små mængder støv, krummer eller skidt. De små, lette modeller kan nemt hives frem, når der er brug for det i hverdagen, og så fylder de ikke meget.

Håndstøvsugeren er praktisk, da du slipper for at finde den store model frem. Mange børnefamilier benytter sig af en håndstøvsuger, da man nemt og hurtigt kan rengøre skidt og snavs. Derudover er den også meget anvendelig til rengøring af sofa, bil og lignende, hvor den store støvsuger kan være besværlig.
 

Centralstøvsugere

En centralstøvsuger kan være et perfekt match til dig, der ikke gider at slæbe rundt på en støvsuger. Med denne model slipper du også for at have en ledning hængende, eller at skulle skifte stik halvvejs gennem din rengøring.
 

Robotstøvsugere

Robotstøvsugeren har fået godt fast i danskerne – og vi kan godt forstå hvorfor! Den smarte, lille, selvkørende støvsuger er perfekt til dig, der gerne vil have en hurtig hverdags rengøring.

Robotstøvsugeres spidskompetence er på det hårde gulv. Har du derfor et hjem, der primært består af hårde gulve, så kan robotstøvsugeren være et godt tilvalg til hjemmet. Robotstøvsugere er bedst i store rum med fri gulvplads, hvor der er så få hjørner som muligt.

Specifikationer på din støvsuger

Udover at overveje hvilken type støvsuger, du er på udkig efter, så skal du også overveje hvilke specifikationer, du prioriterer.

Disse specifikationer kan have en betydning for typen af støvsuger: vil du eksempelvis gerne slippe for at skulle skifte stikkontakt under rengøringen, kan det være du skal kigge på ledningsfrie støvsugere.

Derudover kan det være du vil prioritere en støvsuger med flere watt. Antallet af watt har betydning for hvor meget strøm, maskinen bruger. Det siger altså ikke nødvendigvis noget om, hvor god en sugeevne din støvsuger har.
 

Støvsuge filtre: Støv- og mikrofilter, HEPA-filtre

Det er vigtigt at undersøge, om din nye støvsuger har støv- og mikrofilter. De bedste filtre er de såkaldte HEPA-filtre, der sørger for at filtrere luften under støvsugning og samtidig holder støvet inde.
 

Forskellige mundstykker til din støvsuger

Alt efter hvilken overflade du skal bruge din nye støvsuger på, så findes der nogle forskellige mundstykker, der kan hjælpe dig med rengøringen.

Mundstykket til gulvtæppet

Et motoristende mundstykke med roterende børste er særdeles effektiv, hvis du skal rengøre gulvtæppet. Den roterende børste ryster nemlig tæppets overflade og løsner støv, snavs og diverse krummer.

Mundstykket til trægulvene

Et mundstykke med bløde børster er det optimale valg til trægulve. De bløde børster beskytter nemlig dine gulve, så du ikke slider unødigt på dem. 

Mundstykket til dine parketgulve

Hvis du har parketgulve, kan det være en fordel at investere i et parket-mundstykke. Dette mundstykke har hjul i hver side, der sikrer en effektiv rengøring.

Værd at vide om robotstøvsugere

En robotstøvsuger er den perfekte tilføjelse til hjemmets rengøring - du skal blot trykke på en knap og så gør den resten af arbejdet. Bliv klogere på robotstøvsugere og deres fantastiske funktioner i denne guide, og få mest muligt ud af din robotstøvsuger med føtex.dk.