Værd at vide om robotstøvsugere

På føtex.dk har vi et bredt udvalg af robotstøvsugere til hjemmet. Disse støvsugere er blevet meget populære de seneste år – og det kan vi godt forstå! De små, praktiske hjælpere kan være en perfekt tilføjelse til hjemmets rengøring.

Markedet for robotstøvsugere har de seneste år udviklet sig, og der findes nu et hav af modeller med fantastiske features og forskellige muligheder. Derfor kan det også være svært at finde netop den robotstøvsuger, du skal have til boligen. Derfor har vi lavet en guide til hvordan, man vælger den bedste robotstøvsuger, og hvad man kan forvente af den.
 

Robotstøvsugere i hjemmet

Inden du anskaffer dig en robotstøvsuger, så er det vigtigt at ”klargøre” dit hjem. Dit hjem er også med til at afspejle hvilken model, der passer bedst til dit behov.

Selvom robotstøversugeren er et super smart tilkøb til hjemmet, så kommer den dog med en række begrænsninger, som du skal tage højde for, når du lader den køre rundt. Hvis du lader den køre i dagtimerne, mens du er på arbejde, så er det vigtigt, at den kan komme til overalt – så undgår du ubehagelige overraskelser, når du kommer hjem.

Det er vigtigt at gulvet er ryddeligt, og at der ikke ligger for mange ledninger eller genstande, som robotstøvsugeren kan hænge fast i. Ligeledes kan det være en fordel ikke at have for mange møbler med tværgående ben ved gulvet. Disse kan nemlig også være en udfordring for robotstøvsugeren, og du kan risikere den hænger fast.
 

De fleste robotstøvsugere kan godt “kravle” over forhindringer på 1-2 cm. Forholdsvis lave dørtrin vil derfor ikke være en udfordring for robotstøvsugeren. Har man høje dørtrin, vil man med stor sandsynlighed opleve at robotstøvsugeren “hænger” fast her. Vil man derfor have støvsugeren til at gøre rent i de andre rum, bliver man nødt til at flytte den manuelt.

Det mest optimale hjem for en robotstøvsuger er et hjem med lave dørtrin, og hvor der ikke står alt for meget direkte på gulvet. På den måde kan støvsugeren effektivt komme til.

Erstatter robotstøvsugeren den traditionelle støvsuger?

En robotstøvsuger kan være det perfekte supplement til hverdagens rengøring, men som udgangspunkt kan den ikke erstatte en almindelig støvsuger. Den traditionelle støvsuger (med pose eller poseløs) er det bedste valg til den grundige hovedrengøring, mens den lille, smarte robotstøvsuger let klarer hverdagens fnuller og skidt - også mens du ikke er hjemme.
 

Hvordan vælger jeg den rigtige robotstøvsuger?

Markedet for robotstøvsugere bliver større og større. Der kommer flere modeller med at hav af smarte funktioner, som kan lette din daglige rengøring. Så hvordan finder du frem til den robotstøvsuger, som passer til dine behov? Det kan du bl.a. gøre ved at kigge på de forskellige specifikationer.
 

Driftstid og areal

Det er vigtigt, at du anskaffer dig en robotstøvsuger, der har batteri nok til at klare rengøringen i det rum, den skal køre i. Alt efter rummets størrelse og areal er det en god idé at sikre sig, at støvsugeren har en driftstid, der er lang nok til at nå hele vejen rundt.
 

Højde på robotstøvsuger

Alt efter indretningen i dit hjem, er det vigtigt at du vælger en støvsuger, der kan komme ind under møblerne. De fleste støvsugere har en højde på mellem 6-14 cm og vejer mellem 1-5 kg. Sørg for at vælge en model, der kan komme rundt under møblerne.
 

Filter til robotstøvsuger

Robotstøvsugere kommer typisk enten med et mikro-filter eller et HEPA-filter. HEPA-filteret er på nuværende tidspunkt bedre til at fange de små partikler, der er i støvet end et mikrofilter og derfor er der mange der vælger en model med netop dette filter.
 

Timerfunktion og andre apps

Flere modeller kommer med en række forskellige features, som kan have betydning for dig og din oplevelse med din nye støvsuger. Nogle-modeller har avancerede apps, mens andre kommer med nogle standard funktioner. Mange fortrækker at have en model med timerfunktion, så du let kan indstille den til at køre på tidspunkter, der passer dig.
 

Robotstøvsugere og hundehår

Hvis hjemmet har et pelset medlem, så skal du ikke vælg en robotstøvsuger med børster. Hårene fra kæledyr kan nemlig let sætte sig fast i børsterne, og det betyder, at du jævnligt skal rense disse. Du skal derfor vælge en model med ”ruller” eller ”valser”, for her sidder hårene sjældent fast.

Men en robotstøvsuger kan være et godt supplement i et hjem med hund, da den dagligt kan fjerne nogle af hundehårene.

Hvs du er på udkig efter en robotstøvsuger, der let håndterer dine hundehår, så anbefaler vi bl.a. vores Neato Botvac D6, iRobot Roomba i7150 eller vores iRobot Roomba 975. Disse to modeller er super gode til at fjerne de små hår fra din bedste ven. Både i7150 og 975 modellen kan også bruges i et hjem med dørtrin, da de klarer udfordringer op til 2,0cm.
 

Køb en robotstøvsuger på føtex.dk

På føtex.dk kan du finde et bredt udvalg af forskellige robotstøvsugere fra populære mærker såsom iRobot og Roborock. Du kan kigge vores sortiment igennem og læse meget mere om specifikationerne, så du kan finde frem til den model, der passer til dit hjem og dine behov.

Hvilken støvsuger skal jeg vælge?

Støvsugeren er et vigtigt redskab i hjemmet, men det er vigtigt, at du vælger en, der passer til dit hjem og dine behov. Derfor har vi her på føtex.dk lavet en lille guide til dig, der er på udkig efter en støvsuger.