Værd at vide om robotstøvsugere

På føtex.dk har vi et bredt udvalg af robotstøvsugere til hjemmet. Disse støvsugere er blevet utroligt populære – og det kan vi godt forstå! De små, praktiske hjælpere kan være en perfekt tilføjelse til hjemmets rengøring.

Markedet for robotstøvsugere har de seneste år udviklet sig, og der findes nu et hav af modeller med fantastiske features og forskellige muligheder. Med så stort et udvalg kan det være svært at finde netop den robotstøvsuger, du skal have til boligen. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du vælger den bedste robotstøvsuger, og hvad du kan forvente af den.
 

Dit hjem afgør hvilken robotstøvsuger du skal vælge

Inden du anskaffer dig en robotstøvsuger, så er det vigtigt at ”klargøre” dit hjem. Dit hjem er nemlig også med til at afgøre præcis hvilken model, der bedst opfylder dine behov. For selvom robotstøversugeren er et super smart tilkøb til hjemmet, så kommer den dog med en række begrænsninger, som du skal tage højde for, når du lader den køre rundt.

Hold hjemmet ryddeligt og undgå for mange ting på gulvet

Hvis din robotstøvsuger for eksempel skal køre mens du ikke er hjemme, så er det vigtigt, at den kan komme til overalt, så du undgår ubehagelige overraskelser. Det er vigtigt at gulvet er ryddeligt, så robotstøvsugeren f.eks. ikke kører fast i ledninger og andre løse genstande. Ligeledes kan det være en fordel ikke at have for mange møbler med tværgående ben ved gulvet, hvor robotstøvsugeren kan hænge fast.

Vær ekstra opmærksom på dørtrinene i dit hjem

De fleste robotstøvsugere kan godt “kravle” over forhindringer på 1-2 cm. Forholdsvis lave dørtrin vil derfor ikke være en udfordring for robotstøvsugeren. Har man høje dørtrin, er der dog stor sandsynlighed for at robotstøvsugeren vil “hænge” sig fast der. Vil man derfor have støvsugeren til at gøre rent i flere rum, bliver man nødt til at flytte den manuelt - eller overveje at installere ekstra lister eller ramper i forlængelse af dørtrinene.

Det mest optimale hjem for en robotstøvsuger er et hjem med lave dørtrin, og hvor der ikke står alt for meget direkte på gulvet. På den måde kan støvsugeren effektivt komme til og gøre sit job.

Hvordan vælger jeg den rigtige robotstøvsuger?

Der kommer stadig flere og flere robotstøvsugere til - og med at hav af nye og smarte funktioner, som kan lette din daglige rengøring. Så hvordan finder du frem til lige den model, som passer til dine behov? Det kan du bl.a. gøre ved at kigge på de forskellige specifikationer.
 

Tag højde for driftstid og areal

Det er vigtigt, at du anskaffer dig en robotstøvsuger, der har batteri nok til at klare rengøringen i de rum, den skal køre i. Alt efter rummenes størrelse og areal er det en god idé at sikre sig, at støvsugeren har en driftstid, der er lang nok til at nå hele vejen rundt.
 

Overvej højden på robotstøvsugeren

Alt efter indretningen i dit hjem, er det vigtigt at du vælger en støvsuger, der kan komme ind under møblerne. De fleste støvsugere har en højde på mellem 6-14 cm og vejer mellem 1-5 kg. Så sørg for at vælge en model, der kan komme omkring og under dine møbler.
 

Vælg et filter til robotstøvsugeren

Robotstøvsugere kommer typisk enten med et mikro-filter eller et HEPA-filter. HEPA-filteret er på nuværende tidspunkt bedre til at fange de små partikler, der er i støvet end et mikrofilter og derfor er der mange der vælger en model med netop dette filter.
 

Prøv timerfunktion og andre smarte features til robotstøvsuger

Flere modeller kommer med en række forskellige features, som kan have betydning for dig og din oplevelse med din nye støvsuger. Nogle-modeller har avancerede apps, mens andre kommer med nogle standard funktioner. Mange fortrækker at have en model med timerfunktion, så du let kan indstille den til at køre på tidspunkter, der passer dig.
 

Sådan finder du den bedste robotstøvsuger til hundehår

En robotstøvsuger er oplagt i hjem med hunde, da den dagligt kan fjerne en del af hundehårene. Men med et pelset medlem, skal du ikke vælge en robotstøvsuger med børster. Hårene fra kæledyr kan nemlig let sætte sig fast i børsterne, og det betyder, at du jævnligt skal rense disse. Du skal derfor vælge en model med ”ruller” eller ”valser”, for her sidder hårene sjældent fast. Du kan med fordel tjekke specifikationerne på de modeller du overvejer, der står der nemlig typisk om maskinen og sugeevnen er god til dyrehår.
 

Erstatter robotstøvsugeren den traditionelle støvsuger?

En robotstøvsuger kan være det perfekte supplement til hverdagens rengøring, men som udgangspunkt kan den ikke erstatte en helt almindelig støvsuger. Den traditionelle støvsuger (med pose eller poseløs) er det bedste valg til den grundige hovedrengøring, mens den lille, smarte robotstøvsuger let klarer hverdagens fnuller og skidt - også mens du ikke er hjemme.

Køb robotstøvsugere og tilbehør på føtex.dk

På føtex.dk kan du finde et bredt udvalg af forskellige robotstøvsugere fra populære mærker som iRobot og Samsung. Du kan kigge vores sortiment igennem og læse meget mere om specifikationerne, så du kan finde frem til den model, der passer til dit hjem og dine behov.

Hvilken støvsuger skal jeg vælge?

Støvsugeren er et vigtigt redskab i hjemmet, men det er vigtigt, at du vælger en, der passer til dit hjem og dine behov. Derfor har vi her på føtex.dk lavet en lille guide til dig, der er på udkig efter en støvsuger.