Fiskestænger

Nybegynder eller erfaren lystfisker? Vi har fiskestænger til alle. Her på siden fører vi et alsidigt sortiment af fiskestænger fra velkendte brands og til priser, hvor alle kan være med. Se udvalget herunder.

Fiskestænger - Vælg din fiskestang efter fiskeritype og fiskens størrelse

Der er to ting, der er værd at overveje og kende til, inden man køber en ny fiskestang. Der findes nemlig stænger, der passer til forskelligt fiskevand og forskellige kastestørrelser. Herunder finder du en generel guide til lige præcis, hvilke fiskerityper, kastestørrelser og stænger, der passer sammen.

  • Kystfiskeri: Hvis du skal fiske ved kysten, er det en god idé, at bruge en stang på 8 –10 fod. Derudover bør du overveje en stang med en kastevægt fra 10 gram og i nogle tilfælde op til 60 gram.
  • Havne- og molefiskeri: Til havne- og molefiskeri er almindelige spinnestænger, som du finder flere af her på føtex.dk, gode at anvende. Det er ofte også spinnestænger man bruger til kystfiskeri. Stangen bør være lidt kraftig og derfor være på 8-10 fod, samt kunne håndtere en kastevægt på op til 60 gram.
  • Å-og søfiskeri: Hvis du skal fiske i en å eller sø, så er spinnestangen igen en fordelagtig fiskestang. Her anbefales det, at spinnestangen er på 7-10 fod og har en kastevægt fra omkring 10-40 gram.
  • Put and take fiskeri: Til put and take fiskeri er det ikke nødvendigt med en kraftig stang, og derfor er en stang på 6-9 fod brugbar. Kastevægten bør være fra 5 gram og op til 10 gram. Hvis du skal fiske med flåd/bombardaflåd, så vil en stang på 9 fod være bedst, da det dermed bliver lettere at styre lange forfang.
  • Havfiskeri: Hvis du skal fiske ved havet eksempelvis efter torsk, sild eller makrel, er det vigtigt med kraftige stænger, hvilket vil sige stænger på omkring 7-8 fod. Stængerne skal kunne håndtere de tunge fisk på op til 400 gram. Skal du derimod fiske efter fladfisk, så vil en lettere stang være at foretrække.

 

Har du brug for et fiskehjul til din fiskestang, så har føtex.dk et stort udvalg af både spinnehjul og fastspolehjul. Tag også et kig på vores store udvalg af endegrej og forfang og find meget mere udstyr til fisketuren.