Fiskeliner

En fiskeline er en vigtig del af det at fiske. Det kan dog være svært at vælge line. Her på siden finder du dog et bredt udvalg af fiskeliner, mens du også finder gode råd til, hvilke fiskeliner, der eventuelt matcher dine behov.

Fiskeliner - hvilken skal jeg vælge?

Her på siden har vi et hav af fiskeliner, og det kan derfor virke uoverskueligt at finde frem til den rette slags line til dig og dit fiskeri. Dog findes der tre generelle typer i vores sortiment, der hver har sine fordele, hvilket kan gøre opgaven lettere overskuelig, da du dermed nemmere kan fornemme, hvilken line, der passer til dine behov.

  • Fletline: En fletline har, som navnet lyder, en flettet kerne. Den flettede line er med til at gøre linen stærk og modstandsdygtig. Denne type line har ingen elasticitet, hvilket betyder, at de mindste bevægelser fra fisk og endegrej kan mærkes.
  • Nanofil line: En nanofil line er en blanding af en fletline og en nylonline. Linen har det bedste fra begge liner, hvilket betyder, at linen er af flet og har en høj brudstyrke, mens den på samme tid er let at håndtere. Ligesom fletlinen har nanofil linen en lav strækevne, og du får dermed optimal videregivelse af det, der sker for enden af linen.
  • Fluorocarbon line: En fluorocarbon line kan siges at være en videreudvikling af nylon linen. Strækevnen er formindsket i forhold til nylon linen, hvilket vil sige, at fisken kan trække lidt mere med linen uden du mærker det. Derudover suger fluorocarbon linen ikke vand, hvilket nylon linen gør. Dette, samt at linen er tungere end nylon, gør, at linen synker hurtigere. Linen kan tilmed siges at være ”usynlig”, og fiske ser derfor ikke linen, da den bryder lyset på samme måde som vand. Dette gør, at linen er egnet til at fiske, hvis man vil fange fisk, der ikke holder til i vandoverfladen.

 

Når du har valgt line, og skal afsted på fisketur, så husk altid at tjekke fiskelinen for knuder. Følg også op på at fiskelinen ikke er beskadiget på den ene eller anden måde. Er linen enten fyldt med knuder eller beskadiget på anden vis, risikerer du, at både eventuel fangst og endegrej falder til bunds og mistes.