Hokkaidosuppe
Portionen er til 4 personer.
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 30 min.
Ingredienser:
- 1 stk hokkaidogræskar
- 2 gulerødder
- 1 dl madlavningsfløde 4%
- 1 usprøjtet citron
- 100 g græskarkerner
- 1 pk. serranoskinke
Vi tror, at du har:
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 hønsebouillonterninger
- 2 spsk olie
Fremgangsmåde:
Skær løg og hvidløg groft.
Skyl græskarret, halver det og fjern kernerne. Skær det i tern.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Steg løg, hvidløg, gulerødder og græskar i olie i 3-4 minutter.
Tilsæt bouillonterninger og dæk grøntsagerne med vand.
Bring i kog og lad simre i 20-25 minutter.
Steg serranoskinke og rist græskarkerner imens.
Blend suppen, tilsæt madlavningsfløde og justér konsistensen
med suppevand. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Servér med græskarkerner og serranoskinke.
Tip: Servér evt. med en skefuld creme fraiche 9% og brød.