Grillstarter

Grillstarter til kulbriketter. Den hurtige og tidsbesparende optænding til grillen. Vælg størrelse efter grill. Se mere herunder på føtex.dk.

Optænding af grill

Har du styr på, hvordan du tænder op i din grill? Hvis ikke, så kan du her læse, hvordan du får godt gang i din gas- eller kulgrill på en smart og effektiv måde.

En effektiv optænding til grill

Den vertikale grillstarter er effektiv til optænding, fordi kullet komprimeres og får lov til at brænde til gløder, inden det anvendes i grillen. Vælg mellem elektrisk og manuel grillstarter til din sommer.

Læg en lille mængde grillkul i starteren, og lad dem blive til gløder inden brug – en effektiv optændingsmetode, der sparer på både kullet og din tid.
 

Tre gode grunde til at bruge en grillstarter:

  • Du sparer på forbruget af kul
  • Det tager kortere tid at optænde
  • Gløderne bliver mere ensartede

Du behøver langt mindre kul til at tænde op med, når du bruger en grillstarter. Optændingstiden reduceres kraftigt, og resultatet bliver mere ensartede gløder til fordel for den efterfølgende varmefordeling på grillen.
 

Hvilken er den rette grillstarter til din grill?

Til optænding af din kulgrill sparer du med en grillstarter som nævnt både tid og kul, men det er vigtigt, at du vælger den rette størrelse og type til din grill.

  • Størrelsen på grillstarteren skal som udgangspunkt passe til størrelsen på din grill. Størrelsen på en grillstarter handler om højde og diameter, som angiver mængden af de briketter, den kan indeholde. En starter på f.eks. 17 cm kan indeholde 2,2 kg briketter. Husk du behøver ikke fylde grillstarteren eller din grill helt op hver gang.
  • Typen af grillstarter er enten manuel eller elektrisk. Den manuelle model er den mest udbredte type, som kan placeres uafhængigt at strømstik og dermed i en god vindretning. Den elektriske tændes uden ild, er hurtigere klar og afgiver ikke samme mængde røg. 
  • Mærket på en grillstarter kan med fordel være den samme som på din grill. En Weber eller Dancook grillstarter vil i de fleste tilfælde passe størrelsesmæssigt til en grill af samme navn. Vær opmærksom på, at der kan være flere størrelser grillstartere og grill inden for samme mærke. 

Gå sommeren i møde med en grillstarter til din grill – find masser af gode priser på forskellige modeller herover og andet grilltilbehør på føtex.dk.