Pizzaovn til haven

Bag din egen sprøde stenovnspizza på terrassen med en smart pizzaovn til haven. Her på siden finder du vores spændende sortiment af pizzaovne. Gå på opdagelse i udvalget og find din indendørs eller udendørs pizzaovn i dag.

Pizzaovn - udendørs pizzeria

Er du på udkig efter en pizzaovn, der kan tage dine hjemmelavede pizzaer til nye højder? Så er føtex.dk det rette sted for dig. Vi tilbyder et bredt udvalg af pizzaovne i forskellige modeller – både til indendørs og udendørs brug. Uanset om du foretrækker en gas-, elektrisk eller brændefyret pizzaovn, så har vi noget for enhver smag.
 

Tre gode grunde til at købe en pizzaovn

Vil du lave lækre og sprøde pizzaer, der næsten smager som at tage en bid af Italien? Så kan en pizzaovn være det helt rigtige valg for dig. Her er tre gode grunde til at købe en pizzaovn:

  1. Brød og pizza får ekstra sprødhed 
  2. Nem at tænde op direkte i ovnen
  3. Du opnår hurtig en meget høj varme


En pizzaovn er velegnet til brød og pizza på grund af den høje varme, der giver ekstra sprødhed. Det er nemt at tænde op direkte i ovnen, og den høje varme opnås hurtigt og holder længe.
 

Pizzaovn til udendørs eller indendørs brug

En udendørs pizzaovn tændes typisk op med gas eller træ. Du kan også få udendørs pizzaovne, der bruger el. En indendørs pizzaovn er som oftest drevet af el. Læs altid i produktets brugsanvisning, om din pizzaovn er beregnet til indendørs eller udendørs brug.
 

Typer af pizzaovne

Der findes forskellige pizzaovne, og det har selvfølgelig betydning for, hvordan pizzaovnen varmes op og bruges. Nedenfor gennemgår vi tre typer af pizzaovne.
 

1. Elektrisk pizzaovn

Elektriske pizzaovne er et fremragende valg til både indendørs og udendørs brug, særligt for dem, der søger bekvemmelighed og hurtig opvarmning. Disse ovne er lette at betjene og vedligeholde, hvilket gør dem ideelle til hverdagsbrug. Deres kompakte størrelse gør dem også ideelle til mindre køkkener.
 

2. Gas pizzaovn

Gas pizzaovne tilbyder en fantastisk fleksibilitet og er populære blandt pizzaentusiaster, der ønsker en autentisk bagning. Disse ovne bruges udendørs og giver dig mulighed for at justere temperaturen. En gas pizzaovn opvarmes hurtigt og er ideel til at skabe en jævnt bagt pizza med en lækker skorpe.
 

3. Brændefyret pizzaovn

For den ultimative smagsoplevelse vælger mange en brændefyret pizzaovn, der bringer et strejf af traditionelt italiensk pizzeria til din have eller terrasse. Disse ovne kræver mere tid til opvarmning og en vis teknik i håndteringen af ilden, men belønningen er en fantastisk smag, som kun røgen fra brænde kan give. Den tilføjer også et rustikt touch til din pizzabagning.
 

Sådan vælger du den bedste pizzaovn for dig

Når du vælger en pizzaovn til haven, bør du være opmærksom på størrelsen, du vælger. Du skal tjekke hvilken optænding, der skal bruges, og hvad du kan bruge den til.  

  • Størrelsen på bagearealet i en pizzaovn varierer fra model til model og er relevant for, hvor meget mad du laver ad gangen. Til den lidt større familie kan en stor model være et godt valg, så alle kan få deres pizza på samme tid. 
  • Optænding af en udendørs pizzaovn foregår med gas, træ, kul eller briketter. Vær opmærksom på, hvor meget ovnen forbrænder i timen, så du vælger en størrelse, der passer til både dit madlavningsbehov og brændemængde.
  • Anvendelse af en pizzaovn udendørs eller indendørs er mangfoldig, og du kan bruge den til både bagning, grill og langtidsstegning. Se løbende til maden, når du langtidssteger kød eller fjerkræ, og læg evt. steaks, pølser eller grøntsager i et ildfast fad.


Når først du har fundet din pizzaovn, vil du helt sikkert aldrig lave en pizza i din almindelige ovn igen. Lav mad på terrassen eller i køkkenet med en skøn pizzaovn eller gå på opdagelse i vores spændende udvalg af forskellige grill her på føtex.dk.
 

Find pizzaovne på føtex.dk

Skal du have dit eget indendørs eller udendørs pizzeria med smagfulde pizzaer? Så finder du en pizzaovn, der hjælper dig med at bage de perfekte pizzaer på føtex.dk. I vores udvalg finder du nogle af de bedste pizzaovne fra bl.a. Cozze og Ooni.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til pizzaovne