Flag & vimpler

Fremvis de skønne dannebrogsfarver hjemme i haven med et flot flag til flage højt i flagstangen. På føtex.dk finder du et alsidigt udvalg af flagstænger samt det mest essentielle tilbehør hertil: selve flaget. Vælg et dejligt dannebrogsflag, en vidunderlig vimpel eller en flot dannebrogsstander herunder.

Pryd haven med dannebrogsflag eller vimpel

Det er et dejligt syn at fejre en særlig person eller mærkedag med et højt flagrende dannebrogsflag. Uanset om det er i forbindelse med fødselsdag, bryllup, helligdag eller endda en mere sørgelig dag, er et flag til din flagstang godt at have klar. Og når du ikke har en anledning til at hejse flaget, er der ingen grund til at din flagstang skal stå helt blottet. For her kan du nemlig hejse en vimpel i stedet.

Se vores udvalg af flagstænger og flag til flagstang

Du har et utal af muligheder for at hejse flaget derhjemme i haven, og på føtex.dk kan du finde det helt rette dannebrogsflag eller vimpel til at pryde flagstangen og din haveindretning. Vi har både:

  • Klassiske dannebrogsflag

  • Flagstænger i forskellige størrelser

  • Dannebrogsstandere og vimpler

Vi har i den grad flag til enhver situation; lige fra dannebrogsflag til vimpler og en mellemting af begge - nemlig dannebrogsstandere.

Husk den gode flagskik og reglerne for at flage

Flagning er forbundet med flere regler. Det fremgår ikke af nogen lov men af forskellige forskrifter. Vil du derfor være sikker på, at du flager korrekt og udviser god skik i forbindelse med at hejse og nedtage dit flag, er der en række retningslinjer, du bør følge:

  • Hejs aldrig et laset eller beskidt flag

  • Flagning er ikke tilladt før solopgang og efter solnedgang - undtagen vimpler

  • Dannebrog må aldrig røre jorden

  • Vend fronten imod flaget, når det hejses og tages ned

Dertil er der også en række regler for, hvilke flag du må hejse. Her må du gerne flage med alle de nordiske flag, EU- og FN-flag, firmaflag og andre særlige flag, hvilket for eksempel kan være et sørøverflag, hvis du har en indre pirat gemt inde i dig. Andre flag kræver en særlig tilladelse.