Fejemaskiner & sneslynger

Med en fejemaskine eller en sneslynge kan du hurtigt rydde selv relativt store arealer for sne, så du kan komme videre i dagens program.

Køb fejemaskiner og sneslynger på føtex.dk

En fejemaskine eller en sneslynge er en effektiv hjælp, når den danske vinter byder på snevejr. Mange husejere skal selv sørge for at rydde sne og sjap på fortove og stier. Og har man en stor grund, kan det hurtigt blive et temmelig uoverskueligt projekt - særligt hvis der er faldet meget sne i løbet af natten, og man skal af sted på arbejde næste morgen. Med en god havemaskine bliver havearbejdet og snerydningen en del lettere.

Hvordan er reglerne for snerydning?

Der er forskel på hvor stort et areal, du skal sørge for at rydde for sne, afhængig af hvilken type vej, du bor ud til. Men uanset hvor du bor, skal du sørge for, at sneen er ryddet mellem klokken 7 og klokken 22. Ellers kan du risikere at blive erstatningsansvarlig, hvis en uheldig fodgænger, postbuddet eller skraldemanden falder på din grund.

Bor du ud til en offentlig vej?

Skal du sørge for at rydde fortovet for sne samt salte eller gruse, ligesom du skal sikre dig, at der er ordentlige adgangsforhold for postbuddet eller skraldemanden inde på din grund. Det kan blandt andet betyde, at gangstier eller indkørslen skal være ryddet. Og i visse tilfælde skal du også sikre adgang til udvendige trapper.

Bor du ud til en privat vej eller sti?

Skal du sørge for at rydde sne samt salte eller gruse både fortov, sti, cykelsti samt kørebanen. Ofte vil det være sådan, at du kun skal rydde ud til midten af kørebanen. Og din genbo vil så have ansvaret for at rydde den anden halvdel.

Samtidig skal du selvfølgelig sikre dig, at postbuddet kan komme ind med post, og at skraldemanden har let adgang til skraldespanden.

Der kan være lavet særlige regler lokalt, der adskiller sig fra de generelle bestemmelser. Det kan eksempelvis være sådan, at grundejerforeningen er ansvarlig for at rydde for sne. Derfor er det en god ide at forhøre sig hos grundejerforeningen, så du er helt sikker på, hvordan du skal forholde dig, når sneen falder.