1. produkter
  2. kategorier
  3. mere end 39.000 varer
Kurv 0

Kyllingefrikassé

Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 40 min.
Samlet tid: 60 min.

Ingredienser:

  • 450 g kyllingebrystfilet
  • 1 porre
  • 350 g gulerødder
  • 400 g kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt persille

 

Vi tror, at du har:

  • 2 spsk olivenolie
  • 40 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 dl minimælk

Fremgangsmåde:

Brun kødet af i en gryde med olie. Hæld derefter 1,5 L vand over, indtil det dækker kødet.
Lad kødet simre i 20 min. Fjern evt. urenheder væk fra kogevandet med en grydeske undervejs.
Imens, skær porren i skiver, gulerødder og kartofler i små tern.
Tag kødet op og gem det til senere. Kog kartoflerne i kødets kogevand i 10 min. Tag dem op og gem dem til senere.
Kog nu gulerødder, porrer og ærter. Det er vigtigt at fjerne urenheder undervejs. Gem kogevandet til senere.
Smelt smør i en ny gryde og kom mel i under omrøring. Lad smørbollen riste et par minutter, uden at den tager farve.
Pisk nu kogevandet ned til smørbollen lidt af gangen. Tilsæt mælk og lad saucen koge igennem et par minutter.
Hæld nu grøntsager og kød i saucen og lad den varme igennem. 
Servér med friskhakket persille og evt. med brød.